Europa League

Της ήρθε… νταμπλάς

Η λέξη «νταμπλάς» στα τουρκικά σημαίνει δυσάρεστη έκπληξη. Και δυστυχώς για την ΑΕΛ δεν κατάφερε να την αποφύγει από τη Φενέρμπαχτσε. Στο ιστορικής σημασίας παιχνίδι στο ΓΣΠ, η ομάδα της Λεμεσού ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά ηττήθηκε τελικά 1-0. Έμεινε, έτσι, στην τελευταία θέση του ομίλου, την ίδια ώρα που η Γκλάντμπαχ έπιανε τη Μαρσέιγ στη δεύτερη, καθαρίζοντάς την με 2-0.

Η λέξη «νταμπλάς» στα τουρκικά σημαίνει δυσάρεστη έκπληξη. Και δυστυχώς για την ΑΕΛ δεν κατάφερε να την αποφύγει από τη Φενέρμπαχτσε.

Στο ιστορικής σημασίας παιχνίδι στο ΓΣΠ, η ομάδα της Λεμεσού (που έγινε η τρίτη κυπριακή που αντιμετώπισε αντίπαλο από τη γείτονα) ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά ηττήθηκε τελικά 1-0.

Έμεινε, έτσι, στην τελευταία θέση του ομίλου, την ίδια ώρα που η Γκλάντμπαχ έπιανε τη Μαρσέιγ στη δεύτερη, καθαρίζοντάς την με 2-0.


ΑΕΛ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 0-1

Αντίθετα με τους όποιους φόβους εκφράζονταν (λόγω της ιδιαιτερότητας του αγώνα) όλα κύλησαν ήρεμα στις εξέδρες του ΓΣΠ. Το… κακό είναι ότι το ίδιο έγινε στο πρώτο ημίχρονο στον αγωνιστικό χώρο. Κι αυτό διότι η ΑΕΛ πρόσεχε πολύ τα νώτα της, η Φενέρμπαχτσε έδειχνε να μη βιάζεται να επιτεθεί και κάπως έτσι το πιο ενδιαφέρον που παρατηρήθηκε στο πρώτο μέρος ήταν το πανό-κίνηση φιλίας που κρέμασαν οι Τούρκοι οπαδοί στην εξέδρα τους.

Στο δεύτερο μέρος όμως η ομάδα της Λεμεσού ανέβηκε. Πίεσε ψηλά και δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του αντιπάλου. Και αφού δεν μπόρεσε να τις εκμεταλλευτεί, τελικά το πλήρωσε: Με ένα «φτηνό» γκολ του Κορκμάζ στο 72’ (με κεφαλιά έπειτα από αδράνεια της άμυνας σε εκτέλεση κόρνερ). Και δυστυχώς για την ίδια δεν μπόρεσε να το… ξεπληρώσει, αφού ο Μοντέιρο -σε μεγάλη ευκαιρία πριν το τέλος- σημάδεψε τελικά τον Βολκάν.


A0-1F www.goalsup.com από fasthighlights-2013


ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ-ΜΑΡΣΕΪΓ 2-0

Την προηγούμενη φορά που έπαιξε στην έδρα της, η Γκλάντμπαχ υπέστη μεγάλο χουνέρι από τη Φενέρμπαχτσε (2-4). Σήμερα λοιπόν που φιλοξενούσε ακόμα καλύτερη (θεωρητικά τουλάχιστον) ομάδα ήταν από την αρχή σοβαρή. Και όταν κατάφερε να προηγηθεί κιόλας στο 33’ (με τον Ντάεμς να εξαργυρώνει το πέναλτι που κέρδισε ο Αράνγκο σε χέρι του Καμπορέ) όλα έγιναν πιο απλά.

Διότι οι Γάλλοι είχαν τη διάθεση να απαντήσουν, αλλά όχι και τον τρόπο. Οπότε πιθανότερο έμοιαζε ένα δεύτερο γκολ των Γερμανών, παρά μια ισοφάριση δική τους. Κι έτσι έγινε. Το πέτυχε λοιπόν ο Μλάπα στο 67’, σχόλασε τον… γάμο και σφραγίζοντας τη νίκη, έκανε την Γκλάντμπαχ «κολιτσίδα» της σημερινής της αντιπάλου στη δεύτερη θέση του ομίλου.


M2-0M www.goalsup.com από fasthighlights-2013

Τα σημερινά αποτελέσματα

ΑΕΛ-Φενέρμπαχτσε 0-1
(72' Κορκμάζ)

Γκλάντμπαχ-Μαρσέιγ 2-0
(33’ πεν. Ντάεμς, 67’ Μλάπα)

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου (3 αγ.)

Φενέρμπαχτσε 7 (7-4)
Γκλάντμπαχ 4 (4-4)
Μαρσέιγ 4 (7-5)
ΑΕΛ 1 (1-6)

Η επόμενη αγωνιστική (4η)

Μαρσέιγ- Γκλάντμπαχ (20:00)
Φενέρμπαχτσε-ΑΕΛ (20:00)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x