Με το βαρύ 4-1 από την Ντιναμό Βουκουρεστίου, τελείωσε τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις η Ξάνθη. Οι Ρουμάνοι ήταν εμφανώς ανώτεροι σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, με τον Νικολέσκου στο 11ο λεπτό να ανοίγει το σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ντιναμό ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο, με τον Κριστέα στο 47ο λεπτό να σκοράρει και να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του. Η Ξάνθη έδειχνε να ξαναμπαίνει στο παιχνίδι, απαντώντας αμέσως, με τον Παβιό. Κάπου εκεί η Ακριτική ομάδα, «παραδόθηκε» στους Ρουμάνους που σημείωσαν δύο ακόμα τέρματα, με τον Ντατσιουλέσκου στο 78ο λεπτό να κάνει το 3-1, και τον Νικολέσκου στο 81ο λεπτό να δίνει διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της Ντιναμό διαμορφώνοντας το τελικό 4-1. "Είχαμε δύσκολο έργο", τόνισε ο Γιάννης ισπυρλίδης.
Μοιρασμένο παιχνίδι
Το πρώτο 45ο δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για την Ελληνική ομάδα, αφού η Ντιναμό μπήκε πολύ δυνατά στο ματς. Η πρώτη επίσκεψη στα καρέ της Ξάνθης, έγινε στο 3ο λεπτό, όταν ο Μπλέι έκανε την σέντρα, και ο Νικολοέσκου με γυριστό σουτ δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι Ρουμάνοι στο πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού πίεζαν ασφυκτικά τους Ακρίτες, με αυτήν την πίεση να αποφέρει καρπούς στο 12ο λεπτό, όταν η Ντιναμό άνοιξε το σκορ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νικουλέσκου. Μετά το γκολ οι παίκτες της Ξάνθης αφυπνίστηκαν , και προσπάθησαν να ελέγξουν το παιχνίδι. Η πρώτη καλή φάση για την Ελληνική ομάδα, ήρθε στο 14ο λεπτό, όταν ο Μεσέρα έκανε κάθετη πάσα στον Γαρπόζη και αυτός σκόραρε, ωστόσο το γκολ του Κύπριου κακώς ακυρώθηκε για οφ σάιντ. Η Ακριτική ομάδα, συνέχισε να πιέζει τους Ρουμάνους, κάνοντας δύο ευκαιρίες στο 16ο λεπτό με σουτ του Παβιό, και κεφαλιά του Λαμπριάκου στο 17ο λεπτό. Μετά από την ασφυκτική πίεση που δέχτηκε η Ντιναμό από την Ξάνθη, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με τις δύο ομάδες να μην απειλούν. Η πρώτη αξιόλογη φάση, μετά την πίεση της Ξάνθης, έγινε στο 29ο λεπτό όταν ο Μπάρκογλου σούταρε έξω από την περιοχή της Ντιναμό, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Οι Ρουμάνοι απάντησαν στην ευκαιρία της Ξάνθης, στο 35ο λεπτό, όταν ο Ντατσιουλέσκου έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει άουτ. Το ημίχρονο τελείωσε με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία.
Μόνο η Ντιναμό υπήρχε
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο, με την Ντιναμό να πιέζει την Ξάνθη, και να σκοράρει νωρίς. Όταν στο 47ο λεπτό, ο Κριστέα έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, και έγραψε το 2-0. Η απάντηση ωστόσο της Ελληνικής ομάδας ήταν άμεση, αφού δεν πρόλαβαν να περάσουνε δύο λεπτά όταν ο Παβιό με εκτέλεση φάουλ μείωσε για την Ξάνθη σε 2-1. Μετά το γκολ που σημείωσε ο η Ακριτική ομάδα, συνέχισε να πιέζει τους Ρουμάνους, φτάνοντας κοντά στο γκολ με τον Τοροσίδη στο 61ο λεπτό να πιάνει το σουτ χωρίς ωστόσο να βρίσκει στόχο. Στο τελευταίο τέταρτο του ματς, οι παίκτες της Ξάνθης, έμειναν από δυνάμεις και οι Ρουμάνοι το εκμεταλλευτήκαν με τον καλύτερο τρόπο. Η αρχή έγινε στο 78ο λεπτό, όταν ο Ντατσιουλέσκου έκανε το 3-1 και ο Νικουλέσκου μετά από όμορφη προσπάθεια του Ντατσιουλέσκου, έκανε το 4-1, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της Ντιναμό. Το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά είχε πάρει διαδικαστικό χαρακτήρα, μ,ε το ματς να τελειώνει με αυτό το βαρύ 4-1 για τους παίκτες της Ξάνθης.
Το φίλμ του ματς
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ντιναμό Β.: Γκάεφ, Μότι, Γκόιαν, Μπλέι, Ράντου, Πούλχακ, Μαργκαριταρέσκου, Σέρμπαν, Νικουλέσκου, Νταντσιουλέσκου, Γκανέα
Ξάνθη: Μάλαρτζ, Μαχράτζε, Παβιό, Λαμπριάκος, Βίσιο, Μπάρκογλου, Κόρσος, Μπαϊκαρά, Μεσέρα, Γαρπόζης, Βρύζας
Διαιτητής: Ιγκόρ Εγκόροφ (Ρωσία)
Επιμέλεια:Νίκος Τζαλίδης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






