Europa League

Νίκη ίσον πρωτιά

Τη νίκη, που θα του εξασφαλίσει εκτός από την πρόκριση και την πρώτη θέση του 7ου ομίλου του Κυπέλλου UEFA, έχει ως αποκλειστικό στόχο απόψε (21:45, ΝΕΤ και SuperΣΠΟΡ FM 94,6) ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Ραπίντ Βουκουρεστίου. «Υποχρέωσή μας η νίκη», για λογαριασμό του ζητά από τους συμπατριώτες του ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν.

Τη νίκη, που θα του εξασφαλίσει εκτός από την πρόκριση και την πρώτη θέση του εβδόμου ομίλου του Κυπέλλου UEFA, έχει ως αποκλειστικό στόχο απόψε (21:45, ΝΕΤ και SuperΣΠΟΡ FM 94,6) ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Ραπίντ Βουκουρεστίου. «Υποχρέωσή μας η νίκη», δήλωσε ο Βίκτορ Μουνιόθ, που θα φρεσκάρει, αλλά με… μέτρο, την ενδεκάδα. Στον πάγκο θα μείνουν Γκούμας, Βίκτορ, Σέριτς και Παπαδόπουλος. Περισσότεροι από 25.000 φίλαθλοι αναμένονται στο ΟΑΚΑ. «Θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη και την πρόκριση», ,τόνισε ο Ρασβάν Λουτσέσκου, που εξέφρασε τα παράπονά του για την περιπέτεια της αποστολής κατά την άφιξή της στην Ελλάδα. Εκδίκηση για λογαριασμό του ζητά από τους συμπατριώτες του ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν.

Πρωτιά και πρόκριση

Τη νίκη, που θα του εξασφαλίσει εκτός από την πρόκριση και την πρώτη θέση του εβδόμου ομίλου του Κυπέλλου UEFA, έχει ως αποκλειστικό στόχο απόψε (21:45, ΝΕΤ και SuperΣΠΟΡ FM 94,6) ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Ραπίντ Βουκουρεστίου.
Οι «πράσινοι» χρειάζονται ένα βαθμό στους δύο εναπομείναντες αγώνες τους (ο άλλος με Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι στις 13/12) για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την πρόκριση, ωστόσο κανείς δεν συζητά για τίποτα λιγότερο από τη νίκη. Άλλωστε, το κίνητρο για την κατάληψη της πρώτης θέσης είναι μεγάλο, αφού σε αυτή την περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα τεθεί στη φάση των 32 αντιμέτωπος με μία από τις ομάδες που κατέλαβαν τις τρίτες θέσεις των υπολοίπων επτά ομίλων της διοργάνωσης (οι δεύτεροι των ομίλων αντιμετωπίζουν τους τρίτους των ομίλων του Champions League, που μετακομίζουν στο UEFA).

Ο Βίκτορ Μουνιόθ θα ακολουθήσει την πετυχημένη συνταγή «Μπόλεσλαβ», αφού θα παρατάξει την ομάδα του με αρκετές αλλαγές, όπως είχε κάνει και στο ματς της Τσεχίας.
Ο Ισπανός τεχνικός θέλει να φρεσκάρει την ομάδα του εν όψει του κρίσιμου αγώνα της προσεχούς Κυριακής απέναντι στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για το πρωτάθλημα. Οι Βίκτορ, Γκούμας, Σέριτς θα μείνουν στον πάγκο.

Μέσα ο Μάντζιος, έξω ο Παπαδόπουλος

Την ενδεκάδα με την οποία θα παρατάξει απόψε τον Παναθηναϊκό απέναντι στη Ραπίντ Βουκουρεστίου αποκάλυψε ο Βίκτορ Μουνιόθ στο πρωινό χαλάρωμα της ομάδας. Η μοναδική αλλαγή, σε σχέση με όσα φάνηκαν στην προπόνηση της Τετάρτης, ήταν η χρησιμοποίηση του Βαγγέλη Μάντζιου στο βασικό σχήμα, αντί του Δημήτρη Παπαδόπουλου,αφού ο τελευταίος έχει κάποιες ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και κρίθηκε σκόπιμο να μείνει στον πάγκο. Έτσι, οι «πράσινοι» θα έχουν επιθετικό δίδυμο τους Σαλπιγγίδη και Μάντζιο, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στον προηγούμενο αγώνα του «τριφυλλιού» για το Κύπελλο UEFA, απέναντι στη Μλάντα Μπόλεσλαβ. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν υπάρχουν εκπλήξεις και τη σύνθεση θα αποτελούν οι: Εμπέντε (τερματοφύλακας), Βύντρα (δεξί μπακ), Δάρλας (αριστερό μπακ), Μόρις και Μπίσκαν (κεντρικοί αμυντικοί), Τζιόλης και Λεοντίου (αμυντικά χαφ), Ρομέρο (δεξί χαφ), Ιβανσιτς (αριστερό χαφ) Σαλπιγγίδης (σέντερ φορ).

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ανέλυσε στους παίκτες του τη Ραπίντ Βουκουρεστίου μέσω βίντεο, ζητώντας ιδιαίτερη προσοχή στην επιθετική της γραμμή, που είναι και το δυνατό σημείο των αντιπάλων. Ο Μουνιόθ ξεχώρισε τους Μολντοβάν και Ζίκου και προσέθεσε: «Θα πρέπει να πιέσουμε τη μεσαία γραμμή τους για να τους οδηγήσουμε σε λάθη».

Η Ραπίντ Βουκουρεστίου με τη σειρά της ζητεί τη νίκη, που θα της χαρίσει την πρόκριση στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στον όμιλο (στις 13/2 έχει ρεπό). Ο Ρασβάν Λουτσέσκου θα παρατάξει την ομάδα του με τερματοφύλακα τον Μπέτε, αφού εξασφαλίστηκε ειδική άδεια για τη συμμετοχή του από την UEFA, αν και δεν είχε δηλωθεί. Ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας και μέλος της εθνικής Ρουμανίας, Ντάνι Κόμαν, δεν ξεπέρασε το πρόβλημα στον αστράγαλο και η Ραπίντ κινδύευε να παίξει με τον άπειρο Μίνκα. Ο προπονητής της Ραπίντ, Ρασβάν Λουτσέσκου, δεν υπολογίζει στους επιθετικούς Μαζίλου και Μπουρντουζάν και στους συνήθως αναπληρωματικούς Ντίκα και Στάνκου. Πιθανότατα, η αντίπαλος του ΠΑΟ θα παραταχθεί με σύστημα 4-4-2 και τους Μπέτε, Μπαντόι, Μ.Κονσταντίν, Μαφτέι, Ράντα, Μπούγκα, Καραμιάν, Λαζάρ, Μαλνταρασάνου, Μολντοβάν και Ζίκου.

Σφυρίζει ο Τρεφολόνι

Ο Ιταλός διαιτητής Ματέο Τρεφολόνι ορίσθηκε, από την αρμόδια επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, να διευθύνει την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Ραπίντ, για την 4η αγωνιστική του Κυπέλλου UEFA. Ο 35χρονος ρέφερι συγκαταλέγεται στους πλέον έμπειρους διαιτητές της Ευρώπης. Στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού Σταδίου θα έχει ως βοηθούς τους συμπατριώτες του, Λούκα Ματζιάνι και Αντόνιο Πασκαριέλο. Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο επίσης Ιταλός Αντρέα Ρομέο. Ο Ματέο Τρεφολόνι είχε διευθύνει στις 2 Σεπτεμβρίου τη νικηφόρα αναμέτρηση της Ελλάδας απέναντι στη Μολδαβία εκτός έδρας για τα προκριματικά του EURO 2008 (μάλιστα είχε καταλογίσει ένα πέναλτι που δεν έγινε ποτέ υπέρ της ελληνικής ομάδας σε πτώση του Δέλλα, αλλά ο Μπασινάς αστόχησε από την άσπρη βούλα). Επίσης, στις 12 Οκτωβρίου του 2005 ήταν διαιτητής στον αγώνα Ελλάδας-Γεωργίας (1-0) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

*Στο άλλο σημερινό ματς του ομίλου αναμετρώνται Μλάντα και Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ η Χάποελ Τελ Αβίβ έχει ρεπό.

Η βαθμολογία του 7oυ ομίλου

1. Παναθηναϊκός 2 αγώνες, 3-0 τέρματα, 6 βαθμοί
2. Χάποελ Τελ Αβίβ 3, 6-6, 4
3. Ραπίντ Βουκουρεστίου 3, 3-3, 3
4. Μλάντα Μπόλεσλαβ 2, 1-2 , 1
5. Παρί Σεν Ζερμέν 2, 2-4, 1

Η τελευταία αγωνιστική (13/12)

Παρί Σεν Ζερμέν-Παναθηναϊκός
Χάποελ Τελ Αβίβ-Μλάντα Μπόλεσλαβ
Ρεπό: Ραπίντ Βουκουρεστίου

Η προϊστορία με Ρουμάνους

Τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες είναι ο απολογισμός του Παναθηναϊκού στην προϊστορία του με τις ρουμανικές ομάδες. Αναλυτικά:

13/09/1978: Αρτζες Πιτέστι - Παναθηναϊκός (UEFA) 3-0
27/09/1978: Παναθηναϊκός-Αρτζες Πιτέστι (UEFA) 1-2
18/10/1989: Παναθηναϊκός-Ντιναμό Βουκουρεστίου (Κύπ. Κυπελλούχων) 0-2
01/11/1989: Ντιναμό Βουκ. - Παναθηναϊκός (Κύπ. Κυπελλούχων) 6-1
16/09/1992: Ελεκτροπούτερε – Παναθηναϊκός (UEFA) 0-6
30/09/1992: Παναθηναϊκός-Ελεκτροπούτερε (UEFA) 4-0
12/08/1998: Στεάουα – Παναθηναϊκός (Προκ. Τσάμπιονς Λιγκ) 2-2
26/08/1998: Παναθηναϊκός- Στεάουα (Προκ. Τσάμπιονς Λιγκ) 6-3

MVP ξανά ο Βίκτορ

Για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα της Super League, ο Βίκτορ Σάντσεθ του Παναθηναϊκού αναδεικνύεται Mvp της αγωνιστικής(12η). Και αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει παίξει σχεδόν τα μισά παιχνίδια πρωταθλήματος, τότε δικαίως κλέβει την παράσταση μέχρι στιγμής. Μάλιστα, είναι η 5η φορά που ένας ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού» ψηφίζεται ως κορυφαίος. Ο Ισπανός άσος του «τριφυλλιού» συγκέντρωσε το 40% των ψήφων για τον πολυτιμότερο παίκτη της 12ης αγωνιστικής και άφησε πίσω του τον Ζούλιο Σέζαρ της ΑΕΚ με 25% και τον Ριβάλντο του Ολυμπιακού με 18,1%. Το γκολ του Σαλπιγγίδη κόντρα στην Καλαμαριά με 15,6 ήρθε δεύτερο πίσω από το τέρμα του Σφακιανάκη του ΟΦΗ, το οποίο πήρε 58,8%.

*Διαψεύδεται από κύκλους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δημοσίευμα για ενδιαφέρον για τον Εμανουέλ Βίγια, τον Αργεντινό φορ της μεξικανικής Άτλας. Ο Παναθηναϊκός αναζητά έναν ψηλό επιθετικό και ο 25χρονος άσος δεν είναι τέτοιος (1,80μ.).

Συνάντηση για τα έργα υποδομής

Το μεσημέρι της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ανάμεσα στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Βαρδινογιάννη, τον υπουργό Γιώργο Αλογοσκούφη και τον νέο δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη. Το Υπουργείο Οικονομίας θα χρηματοδοτήσει τα έργα υποδομής γύρω από το γήπεδο, τα οποία είναι απαραίτητο να γίνουν και θα βοηθήσουν στην ανάπλαση της περιοχής.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x