Europa League

«Κλείδωσε» Conference η ΑΕΚ – Πέρασε η Αϊντχόφεν, βήμα πρόκρισης για Λάτσιο!

Η ΑΕΚ Λάρνακας με το 3-3 κόντρα στη Ντινάμο Κιέβου εξασφάλισε την 3η θέση, με τις Λάτσιο και Ουνιόν να κάνουν βήματα πρόκρισης. Εξασφάλισαν πρωτιά Ρεν, Μπέτις και Σεν Ζιλουάζ.

Συνεχίζει την ευρωπαϊκή της πορεία η ΑΕΚ Λάρνακας! Η κυπριακή ομάδα ήρθε ισόπαλη (3-3) με την Ντινάμο Κιέβου, αλλά σε συνδυασμό με τη νίκη της στον πρώτο γύρο επί των Ουκρανών, εξασφάλισε την τρίτη θέση του δευτέρου ομίλου και τη συμμετοχή στα playoffs του Europa Conference League.

O Άλτμαν στο 26’ με απίστευτο βολ-πλανέ έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ, με τον Βανάτ στο 45’ να ισοφαρίζει. Ο Ράφα Λόπες με σεντερφορίσια κεφαλιά στο 53’ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους γηπεδούχους, που έκαναν τρία τα τέρματά τους στο 72’ με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Άλτμαν.

Ωστόσο, η ουκρανική ομάδα δεν είχε σκοπό να… παραδοθεί. Πρώτα ο Γκαρμάς στο 82’ μείωσε στο σκορ και ο ίδιος παίκτης στο 90’+1’ ισοφάρισε, αλλά ο πόντος δεν έφτανε για τους φιλοξενούμενους ώστε να μείνουν «ζωντανοί» στο κόλπο της τρίτης θέσης.

Την ίδια ώρα, το άλλο ματς του ομίλου έληξε με το ίδιο σκορ (!) ανάμεσα σε Φενέρμπαχτσε και Ρεν, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν χέρι-χέρι στην κορυφή αλλά η γαλλική ομάδα υπερτερεί στην ισοβαθμία. Παρόλα αυτά, η πρωτιά στον όμιλο θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική!

Στην Τουρκία, η Ρεν προηγήθηκε με 3-0 στο μισάωρο χάρη στα τέρματα των Γκουιρί (5’, 30’) και Τεριέ (16’) αλλά στη συνέχεια χαλάρωσε υπερβολικά. Κάτι που έδωσε την ευκαιρία στους Τούρκους για να μειώσουν αρχικά πριν το ημίχρονο με τον Βαλένσια (42’) και στο φινάλε να πάρουν τον βαθμό, αποφεύγοντας την ήττα. Πρώτα με τον Ζάιτς στο 82’ και έξι λεπτά αργότερα με τον Εμρέ Μορ για το τελικό 3-3.





2ος όμιλος
ΑΕΚ Λάρνακας-Ντιναμό Κιέβου 3-3
Φενέρμπαχτσε-Ρεν 3-3













Η βαθμολογία
Europa League: Τα αποτελέσματα των αγώνων

Έσπασε το αήττητο της Άρσεναλ η εξαιρετική φέτος Αϊντχόφεν, κλειδώνοντας παράλληλα και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League αφού επικράτησε με 2-0. Μάλιστα, ψάχνει ένα… θαύμα την τελευταία αγωνιστική, αφού αν η Άρσεναλ «γκελάρει» εντός έδρας με τη Ζυρίχη και η Αϊντχόφεν νικήσει την Μπόντο/Γκλιμτ, τότε θα πάρει αυτή την πρώτη θέση. Ο Φέρμαν στο 56’ και ο Ντε Γιονγκ επτά λεπτά αργότερα, διαμόρφωσαν το τελικό σκορ υπέρ των Ολλανδών.







Στην Ελβετία την ίδια ώρα, η Ζυρίχη έκανε απίθανη ανατροπή απέναντι στην Μπόντο/Γκλιμτ, επικρατώντας με 2-1. Πλέον, οι γηπεδούχοι έχουν 3 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν έναν περισσότερο και η τρίτη θέση θα παιχτεί την τελευταία αγωνιστική.

Ο Πελεγκρίνο είχε δώσει προβάδισμα στο 45’+1’ στους φιλοξενούμενους, με τον Μπορασίνεβιτς στο 67’ να φέρνει το σκορ στα ίσα. Τελικά, ο Μαρτσεσάνο στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους.

1ος όμιλος
Αϊντχόφεν-Αρσεναλ 2-0
Ζυρίχη-Μπόντο Γκλιμτ 2-1

Η βαθμολογία



Την πρωτιά του τρίτου ομίλου κλείδωσε η Μπέτις, επικρατώντας 1-0 στη Βουλγαρία της Λουντογκόρετς. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους ανήκε στους γηπεδούχους με τον Ρικ να βλέπει το σουτ που επιχείρησε στο 39’ να σταματά στο δοκάρι. Τελικά, ο Φεκίρ στο 56ο λεπτό σκόραρε και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Ισπανών, χαρίζοντάς τους εν τέλει την πρώτη θέση.

Η Λουντογκόρετς παραμένει δεύτερη με 7 βαθμούς, στο +3 από την τρίτη Ρόμα και τελευταία αγωνιστική στο «Ολίμπικο» αναμένεται να κριθεί το εισιτήριο για την επόμενη φάση αλλά και η τρίτη θέση.


3ος όμιλος
Λουντογκόρετς-Μπέτις 0-1
22:00 Ελσίνκι-Ρόμα

Η βαθμολογία
Europa League: Τα αποτελέσματα των αγώνων


Την πρώτη θέση και το εισιτήριο της επόμενης φάσης εξασφάλισε η Σεν Ζιλουάζ, επικρατώντας 2-0 στην έδρα της αδιάφορης Μάλμε. Ο Τέουμα από ασίστ του Λαζαρέ Αμανί στο 10’ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 42’ οι ρόλοι αντιστράφηκαν για να «σφραγιστεί» η νίκη και το τρίποντο για την βελγική ομάδα.

Προβάδισμα για τη δεύτερη θέση πήρε την ίδια ώρα η Ουνιόν Βερολίνου, η οποία λύγισε την Μπράγκα (1-0) και βρίσκεται στο +2 από τους Πορτογάλους, μία αγωνιστική πριν το φινάλε των ομίλων.

Το μοναδικό τέρμα ήρθε με πέναλτι του Κνόχε στο 68’, με τους Γερμανούς να συνεχίζουν να… τρελαίνουν κόσμο εντός και εκτός συνόρων!




4ος όμιλος
Ουνιόν Βερ.-Μπράγκα 1-0
Μάλμε-Σεντ Ζιλουάζ 0-2

Η βαθμολογία
Europa League: Τα αποτελέσματα των αγώνων


Προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση και για τη Λάτσιο, η οποία λύγισε με ανατροπή την Μίντιλαντ (2-1) στο «Ολίμπικο». Πλέον η ομάδα του Σάρι είναι στους 8 βαθμούς, ενώ οι Δανοί έχουν πέντε, όσους και οι Στουρμ-Φέγενορντ που κοντράρονται στις 22:00!

Ο Ίσακσεν στο 8’ έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους και… πάγωσε τους Ρωμαίους, οι οποίοι δυσκολεύτηκαν αρκετά αλλά έβγαλαν για ακόμη ένα ματς αντίδραση, παρότι δεν έχουν στη διάθεσή τους τον τραυματία, Ιμόμπιλε.



Ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς στο 36’ με ωραίο πλασέ νίκησε τον Λοσλ για το 1-1, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Εν τέλει, ο Πέδρο στο 58’ μετά από ασίστ του Τζακάνι υπέγραψε την ανατροπή, με το ματς να έχει ως το φινάλε αρκετές συγκινήσεις. Διότι μπήκαν άλλα δύο γκολ, αλλά ο διαιτητής Στεφάνσκι (σσ. που θα σφυρίξει το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ) με τη βοήθεια του VAR τα ακύρωσε αμφότερα. Πρώτα αυτό του Πέδρο στο 80’ για την ομάδα του Σάρι και στις καθυστερήσεις για λογαριασμό των φιλοξενούμενων, κόβοντάς τους τη χαρά της ισοφάρισης!



6ος όμιλος
Λάτσιο-Μίντιλαντ 2-1
22:00 Στουρμ Γκρατς-Φέγενορντ

Η βαθμολογία
Europa League: Τα αποτελέσματα των αγώνων

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x