Europa League

Διά χειρός Τζανιόλο στο Europa η Ρόμα - Πρόκριση για Ουνιόν, πρωτιά για Άρσεναλ

Με τον Τζανιόλο να κερδίζει δύο πέναλτι και να σκοράρει το τρίτο γκολ, η Ρόμα γλίτωσε το κάζο κόντρα στη Λουντογκόρετς (3-1) και συνεχίζει στο Europa. Πρόκριση και για Ουνιόν, πρωτιά για Άρσεναλ.

Γλίτωσε το κάζο και συνεχίζει στα playoffs του Europa League η Ρόμα! Παρότι τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Λουντογκόρετς, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έκανε την ανατροπή (3-1) και τερμάτισε δεύτερη.

Κλείδωσαν την πρωτιά οι Άρσεναλ, Φενέρμπαχτσε, προκρίθηκε και η Ουνιόν Βερολίνου, συνεχίζει στο Conference League η Μπράγκα.

GROUP A
Επαγγελματική νίκη για την Άρσεναλ! Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα ήταν καθόλα ανώτερη από τη Ζυρίχη, αλλά νίκησε με το «φτωχό» 1-0 για να κλειδώσει την πρωτιά του ομίλου. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε με «ρουκέτα» στο 17ο λεπτό ο Τίρνεϊ, με την Άρσεναλ να σπαταλά πολλές φάσεις ως το φινάλε του αγώνα για να διευρύνει το προβάδισμά της.



Στη Νορβηγία, η Αϊντχόφεν ήταν φουλ αποτελεσματική και επικράτησε 2-1 της Μπόντο/Γκλιμτ, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν ως τρίτοι στο Conference League. Ο Σάμπστεντ με αυτογκόλ στο 36’ έβαλε μπροστά στο σκορ τους Ολλανδούς, για να έρθει ο Μπακαγιόκο στο 52’ να γράψει το 2-0. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο σκορ στις καθυστερήσεις με τον Ζούγκελι.

Άρσεναλ-Ζυρίχη 1-0
Μπόντο/Γκλιμτ-Αϊντχόφεν 1-2

Η βαθμολογία:


GROUP B
Την πρωτιά στον δεύτερο όμιλο εξασφάλισε η Φενέρμπαχτσε, η οποία επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Ντινάμο Κιέβου. Ο Γκιουλέρ στο 23’ άνοιξε το σκορ για τους Τούρκους, ενώ ο Αραό στο 45’+2’ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Η Ντινάμο δεν είχε καλή απόδοση, δεν μπορούσε να αντιδράσει και τα πάντα τελείωσαν στο 68’ όταν ο Ζαμπαρνί αποβλήθηκε, με το 2-0 να παραμένει ως το φινάλε.



Στη δεύτερη θέση η Ρεν και στην τρίτη η ΑΕΚ Λάρνακας (που συνεχίζει στο Conference League), με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 στην Βρετάνη! Ο Αμπλινέ στο 17’ έδωσε προβάδισμα στους Γάλλους, αλλά ο Ράφα Λόπες στο 76’ ισοφάρισε για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Ντινάμο Κιέβου-Φενέρμπαχτσε 0-2
Ρεν-ΑΕΚ Λάρνακας 1-1

Η βαθμολογία:


GROUP C
Γλίτωσε το κάζο και συνεχίζει στο Europa League η Ρόμα! Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο είδε τη Λουντογκόρετς να προηγείται, αλλά με δύο πέναλτι του Πελεγκρίνι και ακυρωθέν γκολ των φιλοξενούμενων μέσω VAR, επικράτησε 3-1 για να περάσει ως δεύτερη.

Ο Ρικ στο 42’ είχε παγώσει το «Ολίμπικο» με απίθανη κούρσα 60 μέτρων και τρομερό σουτ, εκτέλεσε τον Πατρίσιο για το 1-0 του ημιχρόνου. Παρόλα αυτά, η Ρόμα κατάφερε να το γυρίσει, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζανιόλο που μπήκε στο ημίχρονο, κέρδισε δύο πέναλτι και έβαλε στο φινάλε το κερασάκι στην τούρτα.

Ο Πελεγκρίνι, λοιπόν, ισοφάρισε με πέναλτι στο 56’, ενώ εννιά λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης με τον ίδιο τρόπο, υπέγραψε την ανατροπή, με τις δύο παραβάσεις να τις κερδίζει ο Τζανιόλο. Μάλιστα, στο 79ο λεπτό οι Βούλγαροι βρήκαν γκολ και ισοφάρισαν, αλλά τελικά μετά την εξέταση του VAR ο διαιτητής δεν μέτρησε το γκολ για επιθετικό φάουλ, με το 2-1 να παραμένει. Ο Τζανιόλο δεν θα μπορούσε να λείπει από τον πίνακα των σκόρερς, αφού με απίθανη ατομική ενέργεια και τελείωμα με το μυτάκι, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό σκορ. Μάλιστα, ο Βερντόν αποβλήθηκε στο φινάλε του αγώνα για πάτημα στο πρόσωπο του Ζαλέφσκι!

Στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», η Μπέτις επικράτησε 2-0 της Ελσίνκι τερματίζοντας πρώτη και αήττητη, έχοντας μόλις μία απώλεια. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ρουιμπάλ, ο οποίος με υπέροχη ατομική ενέργεια και δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ στο 20’, ενώ στο 41’ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους Ισπανούς που το κράτησαν με χαρακτηριστική άνεση ως το φινάλε του αγώνα. Μάλιστα, ο Φεκίρ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Μπέτις-Ελσίνκι 3-0
Ρόμα-Λουντογκόρετς 3-1

Η βαθμολογία:


GROUP D
Σπουδαία νίκη και πρόκριση για την Ουνιόν Βερολίνου, η οποία λύγισε εκτός έδρας την πρωτοπόρο και αδιάφορη Σεν Ζιλουάζ (0-1) για να τερματίσει στη δεύτερη θέση. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ήρθε μόλις στο 6ο λεπτό με τον Μίτσελ, με τους φιλοξενούμενους να κρατάνε με σχετική άνεση το προβάδισμά τους ως το τέλος.

Νίκη γοήτρου για την Μπράγκα απέναντι στη Μάλμε (2-1), τερματίζοντας στην τρίτη θέση και συνεχίζοντας στο Conference League. Ο Όρτα στο 36’ άνοιξε το σκορ, ενώ ο Ντζαλό στο 56’ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους Πορτογάλους, με τους Σουηδούς να μειώνουν με τον Σεϊτζού στο 77’ αλλά να μην καταφέρνουν να πάρουν τον μοναδικό βαθμό τους στον όμιλο.

Σεν Ζιλουάζ-Ουνιόν Βερολίνου 0-1
Μπράγκα-Μάλμε 2-1

Η βαθμολογία:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x