Europa League

Αγκαλιά με την πρόκριση Μπράγκα και Γουλβς

Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση βρίσκονται η Μπράγκα, που επικράτησε 3-1 εντός της Μπεσίκτας, αλλά και η Γουλβς, η οποία λύγισε τη Σλόβαν Μπρατισλάβας (1-0) με γκολ στο 92’.

Αγκάλιασε την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ η Μπράγκα, η οποία επιβλήθηκε 3-1 της Μπεσίκτας και διατηρείται στην πρώτη θέση του 11ου ομίλου. Σε καλύτερη μοίρα ο τεχνικός των Πορτογάλων, Ρικάρντο Σα Πίντο.

Από… κοντά και η Γουλβς, που ζορίστηκε αρκετά στο γήπεδό της κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας, αλλά βρήκε το πολυπόθητο γκολ στο 92’ και λύγισε τους Σλοβάκους (1-0). Χαμένο πέναλτι για τους Άγγλους ο Νέβες στο 51’.

Οι Πορτογάλοι ξεκίνησαν ιδανικά και προηγήθηκαν στο 15’ με πολύ ωραία κεφαλιά του Παουλίνιο. Εντούτοις, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν άμεσα και ανταπέδωσαν στο 29’ με πλασέ του Μπόιντ μέσα από την περιοχή.

Παρ’ όλα αυτά, το χάρηκαν μόλις για 8 λεπτά, αφού στο 37’ ο Παουλίνιο τους πλήγωσε για δεύτερη φορά προλαβαίνοντας τον Κάριους. Το έργο των Τούρκων έγινε ακόμα πιο δύσκολο στο 44’, όταν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Λενς.

Από ‘κει και πέρα, οι «αρσεναλίστας» έκαναν εξαιρετική διαχείριση, αν και υπήρχαν στιγμές στο δεύτερο μέρος που απειλήθηκαν. Το… κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του Σα Πίντο έβαλε στο 81’ ο Γουίλσον Εντουάρντο.

Στο «Μολινό», η Γουλβς τα… χρειάστηκε, ωστόσο έφτασε στο πολυπόθητο τρίποντο (1-0 εντός τη Σλόβαν Μπρατισλάβας) με κεφαλιά του Χιμένες στο 92’.

Οι «λύκοι» ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των Σλοβάκων και να νικήσουν τον εξαιρετικό γκολκίπερ τους.

Στο 51’, οι Άγγλοι κέρδισαν πέναλτι, αλλά ο Γκρέιφ είπε «όχι» στον Νέβες. Να σημειωθεί ότι το ματς διεκόπη στο 78’ για περίπου ένα δεκάλεπτο λόγω σοβαρού τραυματισμού του Μπάιριτς, ο οποίος αποχώρησε με φορείο.





Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:
Μπράγκα-Μπεσίκτας 3-1
(15’, 37’ Παουλίνιο, 81’ Γουίλσον Εντουάρντο – 29’ Μπόιντ)

Γουλβς-Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-0
(92’ Χιμένες)

Η βαθμολογία του 11ου ομίλου:
Μπράγκα 10 (8-4)
Γουλβς 9 (4-2)
Σλόβαν Μπρατισλάβας 4 (7-7)
Μπεσίκτας 0 (4-10)

Η επόμενη αγωνιστική (28/11):
Μπεσίκτας-Σλόβαν Μπρατισλάβας
Μπράγκα-Γουλβς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x