Europa League

Αν «μιλήσει» η Λεωφόρος…

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για την κλήρωση του Παναθηναϊκού στο Europa League και τον... ρυθμιστικό ρόλο του «Απόστολος Νικολαϊδης».

Του Διονύση Δεσύλλα

Όταν η Αϊντχόφεν «έπεσε» ως ισχυρή στον όμιλο του Παναθηναϊκού, τα πρώτα δειλά χαμόγελα άρχισαν να «σκάνε». Οι Ολλανδοί παραμένουν μια καλή ομάδα με ευρωπαϊκό όνομα. Δεν είναι, όμως, σε καμία περίπτωση αυτοί που ήταν και δεν αποτελούν το φόβητρο. Εν ολίγοις, σε σχέση με άλλους «ισχυρούς», όπως οι Ιντερ, Σεβίλλη, Νάπολι η Βιγιαρεάλ, η PSV, θεωρητικά πάντα, είναι μια ομάδα που θες να την έχεις ως πρώτη στο γκρουπ.

Τα χαμόγελα έγιναν πιο πλατιά όταν από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας «πλασαρίστηκε» στον όμιλο του «τριφυλλιού» η Εστορίλ. Τερματίζοντας 4η στην Πορτογαλία, είναι ένα σύνολο με ταλέντο, που δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Αλλωστε, δεν είναι τυχαία στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση. Όπως και να’ χει, όμως, κυρίως, λόγω ονόματος και απειρίας, συμπληρώνει τον όμιλο. Σε καμία περίπτωση δεν τη λες φαβορί.

Το πράγμα «μπλέχτηκε» όταν από το 4ο γκρουπ «έσκασε» η Ντινάμο Μόσχας. Εκεί τα χαμόγελα κάπως… μαζεύτηκαν. Κι αυτό γιατί πρόκειται για μια ομάδα δυνατή, με δύσκολη έδρα και με το πιο ακριβό ρόστερ του ομίλου. Όχι, μπάλα δεν παίζουν τα λεφτά. Όμως, κάτι δείχνουν. Οι Ρώσοι διαθέτουν ένα «ισχυρό οπλοστάσιο», με παίκτες όπως οι Κουράνι, Κοκόριν, Βαλμπουενά, Ζιρκόβ. Αν συνυπολογίσουμε σ’ αυτά τις πάντα δύσκολες καιρικές συνθήκες στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, καταλαβαίνουμε ότι μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο του Παναθηναϊκού.

Άπαντες πρέπει να κρατήσουν χαμηλούς τους τόνους. Ένας Παναθηναϊκός, νέος, άπειρος από τέτοιες καταστάσεις, βρισκόμενος σε φάση… επιστροφής, σε όλα τα επίπεδα, δεν είναι φαβορί για την πρόκριση. Σε καμία περίπτωση. Εχει, όμως, σοβαρές ελπίδες, μετά και τη σημερινή κλήρωση. Ελπίδες που εκφράζονται σχεδόν απ’ όλους στο «πράσινο στρατόπεδο».

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου θα παίξει η Λεωφόρος. Το «σπίτι» του «τριφυλλιού» βάζει ξανά τα καλά του και είναι έτοιμο να αποτελέσει ένα «ευρω – κολαστήριο» για τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού. Κλασσικές καταστάσεις, βγαλμένες από το ένδοξο παρελθόν. Αυτό είναι το βέβαιο.

Το ερώτημα και μάλιστα κρίσιμο είναι αν οι «πράσινοι» εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το «Απόστολος Νικολαϊδης». Σε περίπτωση που το κάνουν, τότε η πρόκριση θα είναι πάρα μα πάρα πολύ κοντά. Η εκμετάλλευση της έδρας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τον Παναθηναϊκό, αν θέλει να «βλέπει» μπροστά στην Ευρώπη. Η Λεωφόρος παίζει, κατά κάποιον τρόπο, τον ρόλο «ρυθμιστή» στην υπόθεση πρόκριση. Κάτι που γνωρίζουν φίλοι και εχθροί…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x