Europa League

Ο προπονητής της εξέδρας: Ο Χουάνγκ που έφερε αυτό που έλειπε από τον Ολυμπιακό και το φετινό 0/5

Ο Ολυμπιακός έφυγε από την Κύπρο με το 1-1 απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού και ο προπονητής της εξέδρας καταγράφει όσα κράτησε.

Στο καλύτερό του ματς το εφετινό καλοκαίρι, ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες αλλά τελικά έφυγε από την Κύπρο με το 1-1 ενάντια στον Απόλλωνα Λεμεσού.

Η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν εμφάνισε βελτιωμένο πρόσωπο, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εμφάνιση του τρομερού –αλλά άτυχου- Ίνμπομ Χουάνγκ, που σκόραρε στο ντεμπούτο του, ανακάτεψε την αντίπαλη άμυνα και εν συνεχεία αποχώρησε με ενοχλήσει, που εντέλει δεν αποδείχτηκαν κάτι το ανησυχητικό.

Ιδού λοιπόν όσα κράτησε ο προπονητής της εξέδρας από τον αγώνα του «ΓΣΠ»...

Ο τρομερός Χουάνγκ του έδωσε αυτό που του έλειπε: Η απόκτηση του Νοτιοκορεάτη δεν είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση, ωστόσο στο ντεμπούτο του έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στον Ολυμπιακό. Ο Χουάνγκ ήταν απίστευτα κινητικός και έδωσε λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει φέτος η ομάδα του στη δημιουργία, ενώ με την πρώτη ευκαιρία πέτυχε και το πρώτο του γκολ.



Στο δεύτερο μέρος ωστόσο, εκεί που θα μπορούσε να κάνει το 2-1, είδε τον Γιοβάνοβιτς να τον σταματά και μάλιστα ένιωσε ενοχλήσεις στη φάση, με αποτέλεσμα να ζητήσει αλλαγή και να αντικατασταθεί άμεσα. Με το που βγήκε ο Ασιάτης, οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν κατευθείαν πιο ακίνδυνοι...

Ο Ελ Αραμπί που... έπρεπε να σκοράρει: Έδωσε πολλές μάχες, ωστόσο ο Μαροκινός επιθετικός δεν κατάφερε να δώσει στον Ολυμπιακό το γκολ που θα τον έβαζε μπροστά στο σκορ. Ο πολύπειρος φορ αστόχησε σε αρκετές περιπτώσεις, με τρεις εξ αυτών βέβαια να είναι σε φάσεις που υπήρχε οφσάιντ (κεφαλιές στο 33’, στο 56’ και στο 57’).



Ωστόσο, και στο 43ο λεπτό θα μπορούσε να έχει πιάσει καλύτερα την κεφαλιά, και στο 54’, κυρίως, θα έπρεπε να έχει τελειώσει κατευθείαν τη φάση μετά την πάσα του Ραντζέλοβιτς. Κάτι που δεν συνέβη, με τον Ελ Αραμπί να αργεί και να χάνει την ευκαιρία για το γκολ.

Προφανώς ο 35χρονος ποδοσφαιριστής έχει δώσει πολλάκις τα διαπιστευτήριά του, ωστόσο στη ρεβάνς ο Κορμπεράν θα περιμένει από αυτόν να είναι πιο εύστοχος – όπως συνηθίζει.

Clean sheet και νίκη αγνοούνται: Μπορεί το 1-1 στην Κύπρο να μην αποτελεί κακό αποτέλεσμα, ωστόσο ο Ολυμπιακός έμεινε δίχως νίκη για πέμπτο ματς φέτος. Αυτή ήταν η τέταρτη ισοπαλία μετά τις δύο με Σλόβαν Μπρατισλάβας και τη μία με τη Μακάμπι Χάιφα.



Παράλληλα, οι Πειραιώτες δεν έχουν καταφέρει να κρατήσουν ούτε μία φορά το μηδέν στην άμυνα. Σίγουρα το γκολ του Γιάνγκα ήταν τυχερό, καθώς προήλθε από κόντρα, ωστόσο υπήρξαν και δύο περιπτώσεις τερμάτων που δεν μέτρησαν –σωστά- για οφσάιντ. Πρέπει να δουλέψει την άμυνα ο Κορμπεράν, με μηδέν παθητικό στη ρεβάνς, οι πιθανότητες πρόκρισης των Πειραιωτών θα αυξηθούν κατακόρυφα.

Συνοψίζοντας, μιλάμε για 0/5 όσον αφορά σε νίκες και clean sheets...

Το τρίλεπτο του... τρόμου που δεν αξιοποιήθηκε: Αν κρατάει κάτι ο προπονητής του Ολυμπιακού, πέραν της εμφάνισης του Χουάνγκ, είναι σίγουρα το τρελό τρίλεπτο μεταξύ 52’ και 55’. Τότε που οι πρωταθλητές Ελλάδας δημιούργησαν τέσσερις σημαντικές ευκαιρίες, με τους Ελ Αραμπί, Ραντζέλοβιτς και Χουάνγκ να συνδυάζονται άψογα αλλά τη δουλειά να χαλάει στην τελική προσπάθεια.

Σε κάθε περίπτωση, ήταν ίσως η πρώτη φορά φέτος που οι Πειραιώτες... θύμισαν Ολυμπιακό και ο Κορμπεράν αναμφίβολα έχει σημειώσει στο μπλοκάκι του τα όσα έδειξαν ότι μπορούν να κάνουν οι ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x