Europa League

Βιγιαρεάλ: Οι πρώτες κινήσεις του Πατσέτα και ο πονοκέφαλος για Ντίαζ

Ο Παναθηναϊκός θα δώσει το πρώτο του ματς στους ομίλους του Europa League με αντίπαλο τη Βιγιαρεάλ, η οποία βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο από τη στιγμή που ανέλαβε ο Πατσέτα.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει ως προτεραιότητα την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League, ωστόσο στα… καπάκια δίνει και το πρώτο του παιχνίδι στη φάση των ομίλων του Europa League.

Διότι την επόμενη Πέμπτη (21/09), οι «πράσινοι» υποδέχονται στο ΟΑΚΑ τη Βιγιαρεάλ στο ματς που ανοίγει την αυλαία της φάσης των ομίλων στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Με το «κίτρινο υποβρύχιο» να δείχνει πως βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ισπανικού συλλόγου ο Πατσέτα. Ο νέος τεχνικός της Βιγιαρεάλ βρίσκεται πλέον στην άκρη του πάγκο της ομάδας, ενώ διαθέτει εμπειρία από το ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά όχι και από την Ευρώπη.

Ο Πατσέτα αρέσκεται να φτιάχνει πιο συμπαγείς ομάδες, που βασίζονται αρκετά στην τακτική τους προσέγγιση και αρκετές φορές εμφανίζονται κυνικές. Πρώτα το αποτέλεσμα και μετά η εικόνα, θα μπορούσε να είναι το ρητό που τον ακολουθεί στην καριέρα του.

Κάπως έτσι, ήδη σύμφωνα με τους Ισπανούς δημοσιογράφους ο 55χρονος θέλει να φτιάξει την αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Αυτό είναι το κύριο μέλημά του, καθώς βλέπει τη Βιγιαρεάλ να δέχεται στην εκκίνηση της σεζόν τρία γκολ ανά μέσο όρο. Η Βιγιαρεάλ έχει το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της αφού έχει παθητικό 9 γκολ στις 4 πρώτες αγωνιστικές, με αποτέλεσμα να μετρά 3 ήττες και 1 νίκη.



Αρχής γενομένης από το ματς με την Αλμερία, το «κίτρινο υποβρύχιο» αναμένεται να εμφανιστεί πιο… compact και με στόχο μια «επαγγελματική» νίκη. Με τον Πατσέτα να έχει αντιληφθεί πλήρως πού βρίσκεται και τι πρέπει να κάνει, σύμφωνα με όσα δηλώνει.

«Οι εμπειρίες συνεχίζουν να έρχονται. Ήρθα σε μια πολύ σημαντική ομάδα, με έναν πρόεδρο που είναι επικεφαλής για 26 χρόνια, περισσότερο από κάθε άλλο στη LaLiga. Άρα, είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για έναν σταθερό σύλλογο. Είναι πρότυπο για άλλους συλλόγους, οικονομικά βιώσιμος και πάνω απ' όλα σταθερός. Έχω πλήρη επίγνωση της φιλοδοξίας και των απαιτήσεων του συλλόγου, αλλά και των δικών μου. Εάν οι παίκτες το πιστέψουν, θα πετύχουμε σπουδαία πράγματα», τόνισε.



«Πρέπει να κάνω τους παίκτες μου να πιστέψω. Να βελτιωθούν και να τους βοηθήσω να κερδίσουν. Αν το κάνουμε αυτό και κερδίσουμε, τότε θα αρχίσουν όλα να πηγαίνουν καλύτερα. Πρέπει να βελτιώσουμε την απόδοσή μας», συμπλήρωσε.

Η θητεία του, πάντως, στη Βιγιαρεάλ ξεκινάει με ένα πλήγμα, το οποίο μένει να φανεί αν είναι σοβαρό ή όχι. Διότι ο Μπεν Μπρέρετον Ντίαζ τραυματίστηκε στο ματς της Χιλής με την Κολομβία, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολος για Αλμερία και Παναθηναϊκό. Ο 24χρονος εξτρέμ, που μπορεί να παίξει και ως φορ, αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αποχώρησε ως αναγκαστική αλλαγή.

Βιγιαρεάλ: Οι πρώτες διορθωτικές κινήσεις του Πατσέτα

Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, αλλά στο «κίτρινο υποβρύχιο» είναι σε αναμμένα κάρβουνα και περιμένουν να επιστρέψει ο ποδοσφαιριστής στην ομάδα για να του γίνουν έξτρα εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του.

«Είχα ένα χτύπημα, αλλά αισθάνομαι καλά, δεν είναι τίποτα σοβαρό. Ήμουν κουρασμένος, ένιωσα λίγο πόνο, αλλά δεν είναι τίποτα σημαντικό», υποστήριξε ο ίδιος, αλλά μένει να φανεί και στην πράξη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x