Europa League

Φταίνε κι αυτοί, φταίνε και οι… άλλοι

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ δεν κατάφεραν να αρχίσουν νικηφόρα στο Europa League. Οι ευθύνες ανήκουν αγωνιστικά σε αυτούς, αλλά κάποιες διαιτητικές αποφάσεις αδίκησαν αμφότερους.

Όποιος αναζητεί δικαιολογίες για ένα κακό αποτέλεσμα, λένε πως προετοιμάζεται για το επόμενο στραβοπάτημα.

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είναι αλήθεια πως θα μπορούσαν να τα καταφέρουν από πολύ καλύτερα ως… απλώς καλύτερα στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Γι’ αυτό «ευθύνονται» πρωτίστως οι ίδιοι, με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους. Όμως ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει πως κάποιες διαιτητικές αποφάσεις στέρησαν στις δύο ομάδες ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Οι μεν «πράσινοι», ξέχωρα από την αναγκαία αυτοκριτική τους, δικαιούνται να διαμαρτύρονται για 2-3 σημαντικές φάσεις. Στην εκτέλεση του πέναλτι, από το οποίο προήλθε-στην εξέλιξη της φάσης-το γκολ της νίκης του Άγιαξ, όχι ένας αλλά δύο παίκτες, ανάμεσά τους ΚΑΙ ο σκόρερ της ολλανδικής ομάδας, εισέρχονται στη μεγάλη περιοχή νωρίτερα του επιτρεπόμενου. Αυτή η παράβαση σύμφωνα με τον κανονισμό συνεπάγεται όχι επανάληψη της εκτέλεσης του πέναλτι, αλλά καταλογισμό έμμεσου φάουλ υπέρ της αμυνόμενης ομάδας, δηλαδή του Παναθηναϊκού.

Από εκεί και πέρα, η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ιβάν Ιβανόφ δίνεται μεν, αλλά είναι εμφανές πως ο επιτιθέμενος του Άγιαξ πέφτει εύκολα σε μια ανεπαίσθητη επαφή (κι όχι σε τράβηγμα). Παράλληλα, στη φάση της αποβολής του Μουμπάρακ Γουακάσο, έχουν προηγηθεί δύο φάουλ και καταλογίζεται τελικά το τρίτο. Ο Γκανέζος μέσος πηγαίνει μεν αδικαιολόγητα να πουλήσει τσαμπουκά στον Γκουντέλι, αλλά δεν τον χτυπά και αν δεχτούμε πως ίσως η κίτρινη δικαιολογείται, η αποβολή με απευθείας κόκκινη (που θα επιφέρει ποινή μεγαλύτερη της μίας αγωνιστικής στον Γουακάσο) είναι μάλλον τραβηγμένη.



Ομοίως και για τον ΠΑΟΚ. Αγωνιστικά μπορεί να μην άξιζε κάτι περισσότερο από το βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην ανώτερη Φιορεντίνα, ωστόσο στην τελευταία φάση του αγώνα αδικήθηκε. Το γύρισμα του Γκάρι Ροντρίγκες βρίσκει σε χέρι αντιπάλου. Η φάση είναι δύσκολη για το διαιτητή και χρειάζεται το ριπλέι για να «διαλευκανθεί», αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι Θεσσαλονικείς στερήθηκαν τη δυνατότητα να έχουν έναν πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα και την ευκαιρία να πάρουν τρεις βαθμούς αντί για έναν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x