Europa League

Έμεινε με το... «αχ» ο ΠΑΟΚ

Ανώτερος ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Γρανάδα, μπορεί να αισθάνεται αδικημένος από το 0-0 κόντρα στην πρωτοπόρο του ομίλου.

Υπό άλλες συνθήκες ένας βαθμός εκτός έδρας θα έμοιαζε πολύτιμος στην οικονομία του ομίλου, αλλά για αυτόν τον ΠΑΟΚ το 0-0 απέναντι στη Γρανάδα είναι ένα αποτέλεσμα που δεν τον κάνει χαρούμενο.

Διότι ναι μεν τσίμπησε την ισοπαλία και έφυγε με το κεφάλι ψηλά από το Los Carmenes αλλά θα μπορούσε με βάση την εικόνα του ματς να φύγει με το διπλό από την Ανδαλουσία και να τεθεί επικεφαλής του ομίλου κόντρα σε μια ομάδα που ούσα 3η στη La Liga ήταν το φαβορί πριν το ξεκίνημα του ματς.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» ήταν ανώτερος, μπλόκαρε το παιχνίδι των Ισπανών, δεν τους έδωσε τη δυνατότητα να βγάλουν ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει αυτές που δημιούργησε, με αποτέλεσμα να μείνει με το... «αχ».

Άτυχος ο Σβαμπ στο 27’ που στη μεγαλύτερη στιγμή του ματς, είδε την προβολή του να σταματάει στο δοκάρι του Ρουί Σίλβα. Η ομάδα του Φερέιρα μάλιστα ζητάει και πέναλτι πάνω στο Σβαμπ στις καθυστερήσεις, σε μια φάση που χωράει συζήτηση.



Έτσι ξεκίνησαν


Ο Άμπελ Φερέιρα επέλεξε το 3-5-2 στην Ισπανία δίνοντας φανέλα βασικού σε Κρέσπο και Αουγκούστο, ενώ παράλληλα ξεκίνησε και πάλι στην κορυφή τον Τσόλακ αντί του Σφιντέρσκι.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ζίβκοβιτς θα είναι κάτω από τα δοκάρια με τριάδα στην άμυνα αποτελούμενη από τους Κρέσπο, Βαρέλα και Ίνγκασον. Ο Γιαννούλης θα βρίσκεται στην αριστερή πτέρυγα ενώ ο Σοάρες στη δεξιά. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησε βασικός ο Σβαμπ, με τον Αουγκούστο να παίρνει θέση δίπλα του, ενώ ο Τσόλακ πήρε και πάλι φανέλα βασικού στην κορυφή της επίθεσης με τους Μουργκ και Ζίβκοβιτς να τον πλαισιώνουν.



Όσον αφορά τη Γρανάδα, σύστημα 4-2-3-1 και τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος με την Χετάφε, επέλεξε κόντρα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Πιο συγκεκριμένα παρατάχθηκε κόντρα στον «δικέφαλο του Βορρά» με τον Ρούι Σίλβα κάτω από την εστία τους Νέβα, Βαγέχο, Χερμάν και Μίγια από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα και από εκεί και πέρα, ο Ερέρα με τον Γκοναλόνς θα βρίσκονται στα χαφ, ενώ ο Πουέρτας μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού μέσου. Οι Κένεντι και Ματσίς ξεκινούν στα άκρα της επίθεσης, με τον Σουάρες στην κορυφή.

Στην επανάληψη η Γρανάδα μπήκε με στόχο να διορθώσει την εικόνα του πρώτο μέρους και είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 50ο λεπτό, με την κεφαλιά του Γκοναλόνς να σταματάει στον Ζίβκοβιτς.



Το ματς


Στο ξεκίνημα του ματς ο ΠΑΟΚ ήταν καλά διαβασμένος, επιλέγοντας να πιέζει ψηλά. Αυτό το έδωσε ευκαιρίες να κλέβει μπάλες στη μεσαία γραμμή και να μπορεί στη συνέχεια να δημιουργεί προϋποθέσεις να αναπτυχθεί. Αυτό οδήγησε στο να είναι εκείνος που απείλησε επί της ουσίας στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης. Η Γρανάδα είχε ναι μεν την κατοχή, αλλά δεν εύρισκε διαδρόμους προς την περιοχή του Ζίβκοβιτς.

Μάλιστα το παιχνίδι της ήταν εξαιρετικά προβλέψιμο, απόρροια του τρόπου που στήθηκε ο «δικέφαλος του Βορρά».

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ανήκε στον ΠΑΟΚ όταν στο 10ο λεπτό μετά από εξαιρετική κομπίνα σε φάουλ, ο Μουργκ έδωσε στον Ζίβκοβιτς, αυτός έκανε το γέμισμα αλλά ο Σβαμπ δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να απειλήσει τον Ρουί Σίλβα. Ίδιο σκηνικό και στο 17ο λεπτό, όταν ο Αυστριακός έκανε το γέμισμα, αλλά η κεφαλιά που έπιασε ο προωθημένος Βαρέλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 1-0 στο 27’ αλλά στάθηκε άτυχος, αφού η προβολή του Σβαμπ μετά από γύρισμα του Ίνγκασον σταμάτησε στο δοκάρι του Ρουί Σίλβα.

Όσον αφορά τη Γρανάδα δεν μπορούσε σε καμία των περιπτώσεων να απειλήσει, έχοντας μοναδική ευκαιρία στο πρώτο μέρος ένα σουτ υπό πίεση του Ματσίς στο 32’ το οποίο έβγαλε σε κόρνερ ο Ζίβκοβιτς.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη συγκέντρωση τους, έκαναν εύκολα λάθη και έδωσαν στο δεύτερο μέρος την ευκαιρία στη Γρανάδα να τους κλείσει στο μισό γήπεδο και να φτάνει ευκολότερα στην περιοχή του Ζίβκοβιτς, σε αντίθεση με ότι γινόταν στο πρώτο μέρος, αλλά ουσιαστικά δεν απείλησαν ποτέ.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έβγαλε ευκαιρία στο 84’ όταν ο Ελ Καντουρί με κάθετη έξοψε στα δύο την άμυνα της Γρανάδα, αλλά ο Σφιντέρσκι που ήταν αποδέκτης της μπάλας δεν έπιασε γεμάτο σουτ και έδωσε την ευκαιρία στον Σίλβα να μπλοκάρει.

Μάλιστα ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται για πέναλτι πάνω στον στον Σβαμπ που έπεσε από σπρώξιμο του Σάντσες στις καθυστερήσεις, αλλά ο Πορτογάλος ρέφερι, δεν έδωσε τίποτα, σε μια φάση που σηκώνει κουβέντα.

Το πέναλτι που ζητάει ο ΠΑΟΚ



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Γρανάδα (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Ρουί Σίλβα, Βαγέχο, Χερμάν, Ερέρα (59’ Μολίνα), Νέβα, Γκοναλόν (89’ Μπράις), Μίγια, Ματσίς (89’ Ντουάρτε), Πουέρτας, Κένεντι (73’ Μοντόρο), Σουάρες (73’ Σόρο).

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο (75’ Ουαγκέ), Ινγκασον, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Αουγκούστο, Σβαμπ, Μουργκ (70’ Ελ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς, Τσόλακ (70’ Σφιντέρσκι).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x