Europa League

Δίπλα σε θρύλους του Παναθηναϊκού ο Ιωαννίδης: Έφτασε τα έξι γκολ στην Ευρώπη!

Με τα έξι ευρωπαϊκά γκολ που έχει βάλει ο Φώτης Ιωαννίδης… ισοφάρισε τις επιδόσεις των Δημήτρη Σαραβάκου και Κριστόφ Βαζέχα, κυνηγώντας πλέον το ρεκόρ του Αντώνη Αντωνιάδη, με τα 10 τέρματα!

Ο Φώτης Ιωαννίδης επιβεβαίωσε και χθες (30/11) το βράδυ στο «Θεράμικα» την… καυτή του φόρμα, ερχόμενος από τον πάγκο και σκοράροντας στην ήττα του Παναθηναϊκού από τη Βιγιαρεάλ με 3-2.

Με τον 23χρονο σέντερ φορ πλέον να έχει βρει δίχτυα σε τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια του 6ου ομίλου του φετινού Europa League για λογαριασμό των «πράσινων»!

Σκοράροντας στις δύο αναμετρήσεις με το «κίτρινο υποβρύχιο» αλλά και απέναντι στη Ρεν, ενώ έμεινε… άσφαιρος μόνο στο 0-0 του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι, στη Χάιφα.

Μάλιστα, αν συνυπολογίσουμε και τα δύο τέρματα που πέτυχε ο Ιωαννίδης με πέναλτι, στην εκτός έδρας νίκη επί της Ντνίπρο με 3-1, καθώς και στην ήττα του Παναθηναϊκού από τη Μαρσέιγ με 2-1, που οδήγησε ωστόσο το ματς στην παράταση και εν τέλει στην πρόκριση, βλέπουμε ότι έχει έξι γκολ στην Ευρώπη φέτος!

Επίδοση η οποία τοποθετεί τον διεθνή Έλληνα επιθετικό σε μία πολύ μικρή αλλά φοβερά τιμητική λίστα, με ποδοσφαιριστές... θρύλους του «τριφυλλιού»…

Για του λόγου το αληθές, κάτι ανάλογο πέτυχε ο τεράστιος Δημήτρης Σαραβάκος, τη σεζόν 1987-88, με έξι τέρματα στο Κύπελλο UEFA, ο αξεπέραστος Κριστόφ Βαζέχα, την περίοδο 1995-96, με έξι γκολ στο Champions League. Αλλά και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, το 2001-02, επίσης με έξι γκολ στην κορυφαία ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διασυλλογική διοργάνωση, με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη με 3 γκολ στα προκριματικά του Champions League και άλλα 3 στο Europa League, την σεζόν 2009-10!

Πλέον, ο επόμενος στόχος για τον Ιωαννίδη είναι να φτάσει τα 10 ευρωπαϊκά γκολ που είχε πετύχει ο ανυπέρβλητος Αντώνης Αντωνιάδης την ιστορική σεζόν 1970-71, όπου ο Παναθηναϊκός έφτασε μέχρι τον τελικό του «Γουέμπλεϊ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x