Europa League

Σόκαρε το «Άνφιλντ» με τριάρα η Αταλάντα - Τεράστιο «διπλό» της Ρόμα στον ιταλικό εμφύλιο

Μεγάλα «διπλά» πέτυχαν Αταλάντα και Ρόμα κόντρα σε Λίβερπουλ (0-3) και Μίλαν (0-1) για τους πρώτους αγώνες των «8» του Europa! Νίκες και για Λεβερκούζεν-Μπενφίκα απέναντι σε Γουέστ Χαμ και Μαρσέιγ.

Τις δυνατές μονομαχίες που «υπόσχονταν», επιβεβαίωσαν και με το... παραπάνω τα προημιτελικά του Europa League!

Τουλάχιστον, στις πρώτες αναμετρήσεις την Πέμπτη (11/4). Εκεί όπου είχαμε δύο μεγάλα «διπλά», με το ένα μάλιστα να προκαλεί κρότο! Κι αυτό διότι η Αταλάντα... παρέλασε στο «Άνφιλντ» διαλύοντας 3-0 το -μεγάλο φαβορί για την κούπα- Λίβερπουλ!

Την ίδια ώρα που η Ρόμα επικρατούσε στον... ιταλικό εμφύλιο, επικρατώντας 1-0 στην έδρα της Μίλαν.

Επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί οι Λεβερκούζεν και Μπενφίκα με εντός έδρας νίκες. Οι «ασπιρίνες» επικράτησαν 2-0 της Γουέστ Χαμ, σε αγώνα που... πυροβολούσαν συνεχώς τους Λονδρέζους, βρίσκοντας όμως τις λύσεις στο φινάλε. Από την άλλη, οι «αετοί» έκαναν ένα πρώτο βήμα για την πρόκριση με το 2-1 επί της Μαρσέιγ.

Όλες οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για την επόμενη Πέμπτη (18/4) στις 22:00. Ο νικητής του ζευγαριού Λίβερπουλ-Αταλάντα θα παίξει με τον αντίστοιχο του Μπενφίκα-Μαρσέιγ, ενώ εκείνος του Μίλαν-Ρόμα κόντρα στον νικητή του Μπάγερ Λεβερκούζεν-Λιλ.

Λίβερπουλ-Αταλάντα 0-3



Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, όπως αναμενόταν, μπήκε με επιθετικές διαθέσεις, χάνοντας μάλιστα μεγάλες ευκαιρίες με τους Μακ Άλιστερ (5') και Νούνιες (15'), ενώ στο 27' είχε και... διπλό δοκάρι με πλασεδάρα του Έλιοτ!

Κι όμως, τον δρόμο προς τα δίχτυα τον βρήκαν οι «μπεργκαμάσκι» με το μονοκόμματο σουτ του Σκαμάκα στο 38', γκολ για το οποίο φέρει ευθύνη και ο Κέλεχερ.

Άλλωστε, ο Ιταλός φορ ήταν εκείνος που διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 60', ύστερα από την πάσα του Ντε Κέτελαρ.

Σ' ένα αρκετά ισορροπημένο ημίχρονο, η Λίβερπουλ προσπαθούσε να αντιδράσει. Μάλιστα, στο 80' δεν μέτρησε γκολ του Σαλάχ μέσω VAR. Για να έρθει στο 83' ο Πάσαλιτς να πάρει το «ριμπάουντ» και να διαμορφώσει το τελικό 3-0 σοκάροντας τελείως το «Άνφιλντ».



Μίλαν-Ρόμα 0-1



Την ίδια ώρα στο Μιλάνο η Ρόμα έβρισκε σχετικά γρήγορο γκολ (17') χάρη στη σκαστή κεφαλιά του Μαντσίνι, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ντιμπάλα.

Έκτοτε ανέλαβαν τα ηνία οι «ροσονέρι», έχοντας πολλές φάσεις. Σ' άλλες έβρισκαν απέναντί τους τον Σβίλαν, σ' άλλες τον... Λουκάκου, όπως στη φάση του 21'. Σε κάθε περίπτωση, γκολ δεν έμπαινε. Πολύ σημαντικές, λοιπόν, οι στιγμές με Ζιρού (21'), Ράιντερς (42' και 72') και Αντλί (75'), με τον Γάλλο φορ να έχει δοκάρι στο 87' με κοντινό «κεραυνό»!

Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι φώναξαν για χέρι του Έιμπραχαμ και πέναλτι, με ρέφερι και VAR να μη συμφωνούν. Οι «ροσονέρι» πίεζαν μέχρι το φινάλε, ωστόσο είδαν τους αντιπάλους τους να φεύγουν με σπουδαίο «διπλό».



Λεβερκούζεν-Γουέστ Χαμ 2-0



Απόλυτη κυριαρχία των «ασπιρίνων». Απόλυτη! Πώς αλλιώς να περιγραφούν οι... 32 τελικές έναντι μόλις μίας των Λονδρέζων;

Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο, λοιπόν, «πυροβολούσε» διαρκώς. Για να βρει, εντέλει, τον δρόμο προς τα δίχτυα στο φινάλε, με τον Χόφμαν να βάζει... φωτιά στην «Μπάι Αρίνα» στο 83' και τον Μπόνιφεϊς το... κερασάκι στις καθυστερήσεις (90'+1').



Μπενφίκα-Μάρσεϊγ 2-1



Στο «Ντα Λουζ» η Μπενφίκα προηγήθηκε στο 16' με τον Ράφα Σίλβα, με τον Ντι Μαρία να διπλασιάζει τα τέρματά της στο 52', ύστερα από το ωραίο «1-2» με τον Νέρες. Οι Μασσαλοί, οι οποίοι αγωνίζονταν με πολλές απουσίες, είχαν τις ευκαιρίες τους και τελικά κατάφεραν να μειώσουν στο 67' με το ωραίο πλασέ του Ομπαμεγιάνγκ, με τα πάντα να παραμένουν ανοικτά ενόψει ρεβάνς.



Οι πρώτοι προημιτελικοί (11/04)

Μίλαν-Ρόμα 0-1
(17' Μαντσίνι)

Λίβερπουλ-Αταλάντα 0-3
(38', 61' Σκαμάκα, 83' Πάσαλιτς)

Λεβερκούζεν-Γουέστ Χαμ 2-0
(83' Χόφμαν, 90'+1' Μπόνιφεϊς)

Μπενφίκα-Μαρσέιγ 2-1
(16' Ράφα Σίλβα, 52' Ντι Μαρία - 67' Ομπαμεγιάνγκ)

Οι ρεβάνς (18/04)

Ρόμα-Μίλαν (22:00)
Αταλάντα-Λίβερπουλ (22:00)
Γουέστ Χαμ-Λεβερκούζεν (22:00)
Μαρσέιγ-Μπενφίκα (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x