Europa League

Μαρσέιγ έτοιμη για τελικό!

Όνειρα για την κατάκτηση του Europa League μπορεί να κάνει η Μαρσέιγ! Καθάρισε 2-0 τη Σάλτσμπουργκ (με το πρώτο γκολ να μπαίνει με το χέρι) και πήρε μεγάλο προβάδισμα για να βρεθεί στον τελικό.

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και προσέχοντας ιδιαίτερα την άμυνα της, για να μην δεχτεί το γκολ που θα έδινε περισσότερες ελπίδες στην Σάλτσμπουργκ, η Μαρσέιγ με τον Κώστα Μήτρογλου βασικό, έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στον τελικό του Europa League.

Ο Τοβέν στο 15’ και τον Ενζιέ στο 63’ σημείωσε δύο γκολ απέναντι στην Πρωταθλήτρια Αυστρίας που ειδικά στο πρώτο μέρος εμφανίστηκε μπλοκαρισμένη. Στην επανάληψη ο Πελέ απέκρουσε τετ-α-τετ με τον Βολφ, ενώ στο 77’ ο Γκούλμπραντσεν είχε προσπάθεια στο δοκάρι.

To ματς

Η Μαρσέιγ μπήκε με κύριο μέλημα να μην δεχτεί γκολ. Πήρε την πρωτοβουλία στο πρώτο τέταρτο, όπου η Σάλτσμπουργκ έδωσε αρκετά φάουλ γύρω από την περιοχή της και στο 4ο που κέρδισαν οι Φωκαείς, ήρθε το γκολ που της έδωσε το προβάδισμα στο πρώτο μέρος. Ο Παγιέ έβαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Βάλκε έκανε μια κάκιστη έξοδο και ο Τοβέν με κεφαλιά, αλλά και το χέρι, έγραψε το 1-0.

Από εκεί και μετά η γαλλική ομάδα ήθελε να περιορίσει τους Αυστριακούς για να μην δεχτεί το γκολ. Τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό γιατί μόνο δύο σουτ ήταν οι μεγαλύτερες απειλές που μπόρεσε να δημιουργήσει ήταν ένα σουτ του Λάινερ που μπλόκαρε ο Πελέ στο 29’ και ένα σουτ του Ούλμερ στο τέλος του πρώτου μέρους που πέρασε έξω. Η Μαρσέιγ από την άλλη έβρισκε χώρους, από τα δεξιά με τον Σαρ, αλλά καμία από τις σέντρες, δεν πήγαν κοντά στον Μήτρογλου, αλλά και τον Οκάμπος που πατούσε περιοχή σαν δεύτερος φορ.

H Σάλτσμπουργκ μπήκε καλύτερα στο β’ μέρος και είχε την μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 53’ με τον Πελέ να σταματά τον Βολφ στο τετ-α-τετ. Δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Μαξίμ Λοπές φάνηκε να έχει παρενοχλήσει τον Λάινερ, αλλά ο Σκωτσέζος ρέφερι δεν έδωσε τίποτε. Ο Οκάμπος βγήκε αναγκαστικά και ο Γκαρσιά έριξε στη μάχη τον Ενζιέ. Αυτός στο 63’ μετά από έναν εξαιρετικό συνδυασμό με τον Παγιέ μπήκε στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 2-0.

Η αυστριακή ομάδα βγήκε μπροστά ψάχνοντας το εκτός έδρας γκολ και στο 77ο λεπτό από τη σέντρα του Ούλμερ, ο Γκούλμπραντσεν μπήκε στην πορεία της μπάλας για να κάνει το πλασέ με τη μία και να στείλει την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Πελέ.


Οι ενδεκάδες:

Μαρσέιγ: Πελέ, Αμαβί, Σαρ, Λουίς Γκουστάβο, Ραμί, Σανσόν, Λοπές (60’ Ενζιέ), Παγιέ, Οκάμπος (52’ Ανγκουισά), Τοβέν (80’ Ζερμέν), Μήτρογλου

Σάλτσμπουργκ: Βάλκε, Λάινερ Καλέτα-Τσαρ, Αντρέ Ραμάλιο, Ούλμερ, Χαϊντάρα (81’ Γιαμπό), Σαμασέκου, Βολφ (67΄Σλάγκερ), Μπερίσα, Νταμπούρ, Χι Τσαν Χουάνγκ (60’ Γκούλμπραντσεν)

Eπιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x