Europa League

Νίκη… μισή πρόκριση για την ΑΕΚ Λάρνακας

Μεγάλο βήμα πρόκρισης για την ΑΕΚ Λάρνακας η οποία επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Ντνίπρο και βλέπει… ομίλους.

Μεγάλο βήμα πρόκρισης για την ΑΕΚ Λάρνακας! Οι Κύπριοι επικράτησαν 2-1 εκτός έδρας της Ντνίπρο, σε ένα ματς που διεξήχθη στη Σλοβακία λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, και πλησιάζουν τους ομίλους του Europa League.

Δυναμικά μπήκε η ΑΕΚ Λάρνακας στο ματς, με τον πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Όμρι Άλτμαν στο 16ο λεπτό να κάνει το 1-0. Δεκατρία λεπτά αργότερα, ο Σβάτοκ έστειλε την μπάλα άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του, διπλασιάζοντας τα τέρματα για τους φιλοξενούμενους.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η Ντνίπρο δεν μπόρεσε να αντιδράσει, με την ΑΕΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με μεγάλο προβάδισμα. Το δεύτερο μέρος κύλησε χωρίς κάποια ιδιαίτερα μεγάλη φάση, με την ουκρανική ομάδα να βρίσκει το γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα, στο 90’, με τον Σβάτοκ, ο οποίος… πήρε την εκδίκηση του για το αυτογκόλ που είχε πετύχει νωρίτερα. Το μοναδικό που άλλαξε μέχρι το τέλος του ματς ήταν η αριθμητική ισορροπία, αφού η Ντνίπρο ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες με τον Σαράπι να βλέπει τη δεύτερη κίτρινη και να χάνει το επόμενο παιχνίδι.

Από την άλλη, η Λουντογκόρετς επικράτησε 1-0 της Ζαλγκίρις, η οποία στις καθυστερήσεις έμεινε με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Καζλάουσκας. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης το πέτυχε ο Τατομίροβιτς μόλις στο 2ο λεπτό, όταν έστειλε την μπάλα άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του.

Κάπως έτσι, οι Βούλγαροι πήραν το προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, ωστόσο οι Λιθουανοί έδειξαν πως είναι… σκληρά καρύδια και διατήρησαν ορισμένες ελπίδες ενόψει της ρεβάνς.

Τα πρώτα ματς των playoffs του Europa League

Ελσίνκι-Σίλκεμποργκ 1-0
Φερεντσβάρος-Σάμροκ 4-0
Απόλλων Λεμεσού-Ολυμπιακός 1-1
Πιούνικ-Σέριφ 0-0
Ζυρίχη-Χαρτς 2-1
Μάλμε-Σίβασπορ 3-1
Λουντογκόρετς-Ζαλγκίρις 1-0
Ντνίπρο-ΑΕΚ Λάρνακας 1-2
21:30 Γάνδη-Ομόνοια
22:00 Αούστρια Βιέννης-Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x