Europa League

Ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη έναν νέο «ήρωα»

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τον Καρίμ Ανσαριφάρντ που είχε ανάγκη μια μεγάλη βραδιά όπως αυτή κόντρα στην Οσμάνλισπορ και τον Ολυμπιακό που έψαχνε έναν νέο ήρωα.

Η κουβέντα ήταν γύρω απ' το όνομα του Καρίμ Ανσαριφάρντ χωρίς ο Ιρανός να... παίζει. Καλύτερα για ν' ακριβολογούμε, παίζοντας ελάχιστα. Όλοι λοιπόν καταλαβαίνουν ότι μετά τη ρεβάνς με την Οσμάνλισπορ, τα όσα θα ειπωθούν για τον Ιρανό στράικερ των πρωταθλητών Ελλάδος θα είναι απολύτως δικαιολογημένα. Ο τρόπος με τον οποίο προκρίθηκε ο Ολυμπιακός στην Άγκυρα ήταν ότι καλύτερο για την ομάδα του Πειραιά αλλά φυσικά και για τον παίκτη.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Δυο μέρες μετά την αποχώρηση του Ιντέγε είναι μεγάλη υπόθεση για την αυτοπεποίθηση του 27χρονου στράικερ η χθεσινή του εμφάνιση στην Άγκυρα. Ο Ανσαριφάρντ είχε ανάγκη μια τόσο μεγάλη βραδιά και ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη έναν νέο “ήρωα”. Ένα νέο πρόσωπο με το οποίο θα “συνδεθούν” οι οπαδοί του και χθες το απόγευμα στην Άγκυρα, ξεκίνησε να γράφεται μια νέα ιστορία. Ωραία ιστορία, ποδοσφαιρική. Απ' αυτές που θυμίζουν παλιότερες εποχές στο “δέσιμο” εξέδρας – παίκτη.

Και ο Ιρανός σέντερ φορ είναι παίκτης που έδειξε χθες με τις τοποθετήσεις του στην περιοχή, πως πρέπει να κινείται ένας επιθετικός στο “κουτί”. Τα δύο γκολ που πέτυχε αλλά και η μεγάλη ευκαιρία που έχασε, ήταν κυρίως αποτέλεσμα καλών τοποθετήσεων, που έπιασαν στον “ύπνο” την αντίπαλη άμυνα. Το ζητούμενο φυσικά για τον Ανσαριφάρντ είναι να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς αλλά είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό, ότι ο Ιρανός φωνάζει “παρών” σε μια δύσκολη περίοδο για τους “ερυθρόλευκους”.

Παράλληλα πρέπει να σταθεί κάποιος στο ότι έκανε τη διαφορά σ' ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι που έκρινε πρόκριση κι αυτό είναι μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του λιμανιού. Το όνομα λοιπόν του Ανσαριφάρντ βρίσκεται στα χείλη όλων των οπαδών του Ολυμπιακού και το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ιρανός θα γνωρίσει την αποθέωση από τους οπαδούς των πειραιωτών, στον αγώνα της Κυριακής απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Ο Μπέντο λοιπόν αποφάσισε ν' αλλάξει τακτική, δίνοντας την ευκαιρία στον 27χρονο επιθετικό και δε χωρά αμφιβολία ότι ήταν η κίνηση που άλλαξε πολλά. Μην ξεχνά άλλωστε κανείς ότι οι “ερυθρόλευκοι” είχαν “θέματα” με το σκοράρισμα στα τελευταία ματς. Κι όταν μια ομάδα δε βρίσκει το εύκολο γκολ, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν, κάτι που φάνηκε στην πράξη στα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την Οσμάνλισπορ στο Φάληρο, τον Ατρόμητο για το Κύπελλο και φυσικά το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να επισημανθεί ότι με την παρουσία του Ανσαριφάρντ στο αρχικό σχήμα, οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν δίχτυα, βρήκαν το εύκολο γκολ που τους έλειψε στα προηγούμενα ματς. Βρίσκοντας λοιπόν οι πρωταθλητές Ελλάδος τα γκολ που δεν μπορούσε να πετύχει σε προηγούμενα ματς, ανακτά και την ψυχολογία που του έλειψε σε μια σειρά αγώνων. Το ποδόσφαιρο δημιουργεί ωραίες ιστορίες, η μπάλα δημιουργεί “ήρωες”, φτιάχνει πρωταγωνιστές και ο Καρίμ είναι το νέο hot όνομα στον Ολυμπιακό. Είναι το πρόσωπο της επικαιρότητας και μάλιστα τα όσα είχαν προηγηθεί της χθεσινής του εμφάνισης στην Άγκυρα, είχαν ανοίξει ένα μεγάλο κύκλο συζήτησης αναφορικά με τους λόγους που ο Μπέντο δεν τον χρησιμοποιούσε, δείχνοντας την προτίμηση του στον Καρντόσο.

Ο Ολυμπιακός έχει πλέον ένα νέο “ήρωα”, έχει έναν στράικερ που μέσα από ένα ματς κερδίζει τους φίλους της ομάδας. Για το τέλος βεβαίως οφείλει να πει κάποιος ότι δικαιώθηκε αυτός που επέμεινε για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ιρανού από τον Πανιώνιο. Κι ας μην “καιγόταν” για την απόκτηση του ο Μπέντο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x