Europa League

Προπονητής της εξέδρας: Οι χαμένες ευκαιρίες, η… κόκκινη και οι αλλαγές του Μαρτίνς

Τα σημεία κλειδιά που ξεχώρισε ο προπονητής της εξέδρας του sport-fm.gr από την ήττα του Ολυμπιακού από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Ο Ολυμπιακός βγήκε χαμένος από το μπρα ντε φερ με την Άιντραχτ, γνωρίζοντας μια ήττα (1-2) την οποία μπορεί να πληρώσει πολύ ακριβά στην κούρσα του τέταρτου ομίλου. Οι χαμένες ευκαιρίες, η κόκκινη που δεν δόθηκε στους Γερμανούς και οι αλλαγές έπαιξαν μεγάλο ρόλο στο αποτέλεσμα.

Αναλυτικά τα σημεία-κλειδιά τα οποία ξεχώρισε ο προπονητής της εξέδρας
Αχ αυτές οι ευκαιρίες... Σε τέτοια παιχνίδια σημασία έχει φυσικά το αποτέλεσμα, όπως και να το πάρεις. Αν το πάρεις. Σε μια αναμέτρηση, στην οποία αναμενόμενα οι λεπτομέρειες θα έκαναν τη διαφορά, η ουσία έλειψε από τον Ολυμπιακό. Είχε τις ευκαιρίες να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια, αλλά και να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του στο δεύτερο μέρος. Ωστόσο, τις κλώτσησε, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το τετ-α-τετ του Μασούρα στο 36’, συν το σουτ του Μαντί Καμαρά στο 39’, αλλά και την επίσης τεράστια φάση με τον Ονιεκούρου στο 57’. Η Άιντραχτ αντιθέτως εκμεταλλεύτηκε σχεδόν όλες τις καλές φάσεις τις οποίες έφτιαξε και πήρε ένα πολύ σημαντικό διπλό και ουσιαστικά την πρόκριση. Πολύ καθοριστική είναι και η αντίδρασή της στο 1-0, αφού έδωσε απάντηση σχεδόν στα… καπάκια και δεν επέτρεψε στην ελληνική ομάδα να πάρει ψυχολογία.

Αν είχε δοθεί η κόκκινη... Ο Ολυμπιακός έχει παράπονα από τη διαιτησία και δικαίως. Δεν δόθηκε ξεκάθαρη αποβολή στον Μπάρκοκ, που πάτησε τον αστράγαλο του Ρέαμπτσουκ στο 29’ με το παιχνίδι στο 1-1. Είναι μια κόκκινη, την οποία θα έπρεπε να είχε δώσει ο Λευκορώσος χωρίς το VAR, το οποίο δεν τον διόρθωσε, λόγω της βλάβης που ανέφερε το διαιτητικό τιμ. Η ουσία μένει ίδια: Η Άιντραχτ δεν έπαιξε με δέκα παίκτες για 60 λεπτά και οι Πειραιώτες νιώθουν ορθώς αδικημένοι.

Δεν πήρε κάτι από τις αλλαγές. Ο Ολυμπιακός με το παιχνίδι στο 1-1 κυνήγησε τη νίκη, με την οποία θα είχε τον πρώτο λόγο για την πρώτη θέση. Παρότι με την ισοπαλία θα ερχόταν πολύ κοντά στη δεύτερη και δεν θα έμπαινε σε τόσο μεγάλο κίνδυνο για υποβιβασμό στο Conference League. Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε συνολικά τέσσερις αλλαγές. Την πρώτη με την είσοδο του Βαλμπουενά στο 71’ αντί του Ονιεκούρου, τον οποίο πιθανόν να βιάστηκε να βγάλει. Επιπλέον, μπήκαν Τικίνιο και Λόπες στο 83’ αντί Ελ Αραμπί και Μασούρα, προτού βάλει τον Κούντε στο 89’ αντί του Μαντί Καμαρά. Συνολικά πήρε ελάχιστα πράγματα από τις συγκεκριμένες κινήσεις ο Πορτογάλος. Όχι ότι κακώς έκανε τις αλλαγές, αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.

Μόνο ο Γάλλος, με τον γνωστό τρόπο (στατικές φάσεις) έδωσε κάποια λίγα πράγματα. Ο Τικίνιο δεν πρόλαβε να απειλήσει, ενώ ο Κούντε, ο οποίος μπήκε για ακόμη μια φορά λίγο πριν το τέλος, δεν πρόλαβε καν να… ζεσταθεί. Ένας παίκτης με την ποιότητά του δεν έχει νόημα να παίζει τόσο λίγο και ειδικά όταν κυνηγάς να βρεις βοήθεια στη δημιουργία. Πιο πολύ για να ροκανίσει χρόνο τον χρησιμοποιεί (για σήμερα δεν ισχύει) ο Μαρτίνς και ουσιαστικά τον έχει ακυρώσει σαν παίκτη, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα του, όταν δείχνει ότι τον έχει ανάγκη.

Χάλασε η γιορτή του Ελ Αραμπί. Είναι κρίμα για τον Ολυμπιακό και τον Μαροκινό το γεγονός ότι ένα ιστορικό βράδυ για τον 34χρονο επιθετικό, ο οποίος έγινε πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών στην Ευρώπη, συνδυάστηκε με αρνητικό αποτέλεσμα. Ο Ελ Αραμπί βγήκε μπροστά σε ένα ακόμη βράδυ για την ομάδα του, θα μπορούσε να είχε και δύο ασίστ, αλλά Μασούρας και Ονιεκούρου δεν τον αντάμειψαν για τις ισάριθμες κάθετες ακριβείας τις οποίες έβγαλε. Τι άλλο να έκανε για να χαρεί το ρεκόρ του…

Ονιεκούρου; «παρών»! Ο Ολυμπιακός βγήκε χαμένος από την αναμέτρηση με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αλλά έχει να σταθεί και σε ένα μικρό κέρδος. Είδε για πρώτη φορά τον Ονιεκούρου, στον οποίο επένδυσε πολλά το καλοκαίρι, να έχει καλό πρόσωπο, πραγματοποιώντας μακράν την καλύτερή του εμφάνιση στα ερυθρόλευκα. Το μισό και παραπάνω γκολ της ομάδας του είναι δικό του, αφού όργωσε την αριστερή πλευρά και σέρβιρε στο… πιάτο στον Ελ Αραμπί. Συνολικά ήταν καλός στο πρώτο μέρος, δημιουργώντας πολλά ρήγματα στη δεξιά πλευρά των φιλοξενούμενων. Κυρίως μέσω του δυνατού του σημείου, της ταχύτητας που βγάζει στις αντεπιθέσεις. Έδειξε ότι μπορεί να δώσει πράγματα (με τη συγκεκριμένη συνταγή) στους Πειραιώτες, παύοντας να είναι μια απλή (αρνητική) αναφορά στο ματς. Υπήρξαν, πάντως, σημεία στον αγώνα, στα οποία ανάγκασε τους φίλους του Ολυμπιακού να του ρίξουν το ανάθεμα. Πιο ξεκάθαρο; Η χαμένη ευκαιρία στο 57’ από την κάθετη του Ελ Αραμπί. Θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες, αλλά αστόχησε από θέση για γκολ, με πολύ άτσαλο τελείωμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x