Europa League

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Σε ένα τρελό ματς, ο Ολυμπιακός δεν έχασε τα λογικά του, πήρε σπουδαία νίκη 4-2 επί της PSV με τους παίκτες της άμυνας όμως να μένουν μετεξεταστέοι.

Μετά από ένα παιχνίδι που έβρεξε γκολ, ο Ολυμπιακός βγήκε αδιάβροχος από το Φάληρο κόντρα στην PSV με τη νίκη του 4-2 επί των Ολλανδών να του δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στους «16» εφόσον εμφανιστεί σοβαρός στο «Philips Stadium».

Διότι απόψε, ναι μεν από τη μέση και μπροστά ήταν «λίαν καλώς» με διαγωγή… κοσμιοτάτη, αλλά στην άμυνα τα βρήκε σκούρα και έμεινε μετεξεταστέος, ενώ λίγο έλειψε να χάσει από τα χέρια του ένα ματς που του πήγαινε πρίμα επιθετικά.

Το sport-fm.gr περνάει από ακτίνες Χ τους παίκτες του Μαρτίνς.

Η βαθμολογία των παικτών του Ολυμπιακού (με άριστα το 10)

Σα (5): Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δεν έκανε κάποιο τραγικό λάθος, αλλά από την άλλη στις φάσεις που έβγαλε η PSV δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση. Και στα δύο γκολ που δέχθηκε έχει προδοθεί από την άμυνα του.

Λαλά (6): Μέτριο βράδυ για τον δεξιό μπακ του Ολυμπιακού. Έχοντας την ελευθερία από τον Μαρτίνς να παίζει ελεύθερα επιθετικά βοήθησε αρκετά τον Βαλμπουενά, αλλά ανασταλτικά είχε πολλά προβλήματα όπως όλη η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού. Ο Μάλεν που έπαιζε από την πτέρυγα του, του δημιούργησε αρκετά προβλήματα στα οποία ο Γάλλος δεν βρήκε απαντήσεις.

Παπασταθόπουλος (5): Πάρα πολλά προβλήματα για τον Σωκράτη που δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος του. Είναι φανερό στις τοποθετήσεις του ότι του λείπουν παιχνίδια, ενώ με τον Μπα με τον οποίο έπαιξε μαζί για πρώτη φορά δεν βρήκε ποτέ χημεία. Ο Ζάχαβι έκανε ότι ήθελε και οι στόπερ του Ολυμπιακού δεν βρήκαν ποτέ λύση. Φέρει άλλωστε ευθύνη στο πρώτο γκολ των Ολλανδών.

Μπα (4): Ο πλέον αρνητικός των «ερυθρόλευκων» στο ματς. Με τον Ζάχαβι απέναντι του δεν βρήκε ποτέ τρόπο να τον περιορίσει. Κάθε φορά που έφτανε η μπάλα στον φορ της ολλανδικής ομάδας, η άμυνα του Ολυμπιακού βρισκόταν σε τρικυμία και αυτό δεν έγινε μια και δυο φορές. Ειδικά στο πρώτο μέρος ο Μπα έχει χάσει σε κάθε φάση τον Ζάχαβι. Ανέβηκε λίγο στην επανάληψη, είχε καλύτερες τοποθετήσεις, αλλά δεν μπορεί να περάσει τη βάση με την εικόνα του απόψε.

Ρέαμπτσιουκ (7): Διασώθηκε από την άμυνα του Ολυμπιακού, ελέω και της κακής βραδιάς του Γκέτσε που έπαιζε από την πλευρά του και ήταν εντελώς έξω από τα νερά του. Επιθετικά συμπαραστάθηκε καλά στον Μπρούμα και έδωσε αρκετές βοήθησες στο παιχνίδι του Ολυμπιακού από τα άκρα.

Μπουχαλάκης (9): Σπουδαία βραδιά από τον αρχηγό του Ολυμπιακού απόψε. Έτρεξε αρκετά χιλιόμετρα και ήταν σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ είχε πάνω από 85% σε ποσοστό εύστοχων μεταβιβάσεων. Αυτό αποδεικνύει πόσο συγκεντρωμένος ήταν. Έχει ολοκληρώσει μια φοβερή βραδιά με το τέρμα που πετυχαίνει με φοβερή τοποθέτηση στην αντίπαλη περιοχή και ανοίγει τον δρόμο για τη νίκη της ομάδας του.

Καμαρά (7): Για τον μέσο από τη Γουϊνέα η εικόνα ήταν διαφορετική στα δύο ημίχρονο. Στο πρώτο είχε αρκετά προβλήματα με τους Τόμας και Σανκαρέ, αλλά στην επανάληψη, ειδικά μετά την αποχώρηση του δεύτερου ανέβηκε η απόδοση του. Ήταν πιο σταθερός και είχε αρκετά κοψίματα, περιορίζοντας αρκετά το δημιουργικό κομμάτι της PSV. Θα έπαιρνε παραπάνω μεγαλύτερο βαθμό αν γυρνούσε την μπάλα στον Ελ Αραμπί στην φοβερή φάση στο φινάλε του πρώτου μέρους που θέλησε να την τελειώσει μόνος του.

Εμβιλά (8): Σε εξαιρετικό βράδυ ο χαφ των «ερυθρόλευκων». Σωστός στις τοποθετήσεις του, τελείωσε το ματς με επτά κοψίματα και τρία κλεψίματα. Έτρεξε αρκετά, κάλυψε χώρους, ενώ σκόραρε και ένα φοβερό γκολ για το 2-1 του Ολυμπιακού.

Βαλμπουενά (7): Ορεξάτος και δημιουργικός στο πρώτο μέρος, αλλά στη συνέχεια κουράστηκε και για αυτό τον απέσυρε από το παιχνίδι ο Μαρτίνς. Έχει την ασίστ στο γκολ του Βαλμπουενά και τέσσερα εύστοχα γεμίσματα σε ισάριθμες προσπάθειες να φέρει την μπάλα στην περιοχή του Εμβογκό.

Μπρούμα (7): Ίδια εικόνα με τον Βαλμπουενά. Έχει κάνει εξαιρετικό πρώτο μέρος, ταλαιπωρώντας αρκετά τον Ντάμφρις, απέναντι στον οποίο τα πήγε εξαιρετικά. Στη συνέχεια έχασε το ρυθμό του και έδειξε σημάδια κόπωσης, αλλά σε γενικές γραμμές έκανε ένα αρκετά καλό παιχνίδι.

Ελ Αραμπί (8): Το μεροκάματο το έβγαλε με το γκολ τους στις καθυστερήσεις, το οποίο είναι πέρα για πέρα δικό του, αφού πίεσε και ανάγκασε σε τραγικό την άμυνα των Ολλανδών. Πίεσε πολύ και ψηλά και δεν άφησε σε ησυχία ποτέ τους αντίπαλους στόπερ. Κλάσικός Ελ Αραμπί δηλαδή.

Μασούρας (7): Δικαίωσε με το γκολ του στο 83’ την επιλογή του προπονητή του να τον ρίξει στο ματς. Στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε έβγαλε την ενέργεια και έδωσε μαζί με τον Φορτούνη το μπουστάρισμα που χρειαζόταν.

Φορτούνης (7): Αρχικά μπήκε στη θέση του Ελ Αραμπί σε μια θέση ψευτο-εννιαριού και έμεινε εκεί μέχρι την είσοδο του Βρουσάι. Μπήκε ορεξάτος και έδωσε ενέργεια στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων», ενώ ήταν σωστός στο μεγαλύτερο μέρος των μεταβιβάσεων και των γεμισμάτων του.

Ανδρούτσος -: Έπαιξε μόλις δέκα λεπτά και δεν μπορεί να κριθεί.

Χασάν -: Έπαιξε μόλις δέκα λεπτά και δεν μπορεί να κριθεί.

Βρουσάι -: Έπαιξε μόλις δέκα λεπτά και δεν μπορεί να κριθεί.

Διαβάστε ακόμα

Έτσι πάτησε την Αϊντχόφεν ο Ολυμπιακός (video)

Μαρτίνς: «Πήραμε μικρό προβάδισμα, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x