Europa League

Ολυμπιακός: Οι πιθανοί αντίπαλοι εάν τερματίσει δεύτερος

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται αύριο στο Βέλγιο με την Αντερπ σε ένα ματς που θα παίξει ρόλο για τη θέση που θα κατακτήσει στον όμιλο του Europa League…

Έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση αλλά ακόμη δεν είναι γνωστό πως θα συνεχίσει στο Europa League. Ο Ολυμπιακός, από τον αυριανό αγώνα με την Αντβέρπ αλλά και το αποτέλεσμα στο ματς της Αϊντραχτ θα μάθει εάν θα προκριθεί ως πρώτος ή δεύτερος. Για να τερματίσει πρώτος αναζητά τη νίκη στο δικό του ματς και την ίδια στιγμή ήττα των Γερμανών.

Σε οποιοδήποτε άλλο σενάριο έχουν καταλάβει τη δεύτερη θέση, περίπτωση στην οποία θα τεθούν αντιμέτωποι στη νοκ-άουτ φάση του Europa League με μια ομάδα από όσες τερματίσουν στην τρίτη θέση στους ομίλους του Champions League.

Μέχρι τώρα το εισιτήριο ως τρίτοι έχουν οι Λειψία, Πόρτο, Ντόρτμουντ, Σέριφ και Ζενίτ.

Και σήμερα το βράδυ θα γνωρίζει τους άλλους τρεις υποψήφιους εάν τερματίσει δεύτερος.

Από τον 5ο όμιλο υποψήφιες είναι οι Μπαρτσελόνα και Μπενφίκα. Οι Ισπανοί, που κοντράρονται με την Μπάγερν εκτός έδρας, έχουν δύο βαθμούς περισσότερους από τους Πορτογάλους, που παίζουν με τη Ντιναμό Κιέβου. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, έχει πλεονέκτημα η Μπενφίκα έχει πλεονέκτημα έναντι των Καταλανών, οι οποίοι θα συμπεριληφθούν στη λίστα υποψήφιων αντιπάλων των ερυθρολεύκων. Η Μπαρτσελόνα έχει δύο βαθμούς περισσότερους από τη Μπενφίκα, αυτή την στιγμή.

Στον 6ο όμιλο είναι οι Βιγιαρεάλ (7β), Αταλάντα (6β) και Γιουνγκ Μπόις (4β). Σήμερα οι Ισπανοί υποδέχονται τους Ιταλούς, την στιγμή που οι Ελβετοί παίζουν με την Γιουνάιτεντ στην Αγγλία. Το «κίτρινο υποβρύχιο» θα βρεθεί στην τρίτη θέση μόνο όταν ηττηθεί σήμερα από την Αταλάντα. Οι Ιταλοί εάν χάσουν ή φέρουν ισοπαλία σήμερα, με τους Ελβετούς να γνωρίζουν την ήττα από τη Γιουνάιτεντ. Η μόνη περίπτωση η Γιουνγκ Μπόις να περάσει στην τρίτη θέση είναι να ηττηθεί η Αταλάντα σήμερα και εκείνη στην Αγγλία να πάρει τη νίκη.

Τέλος, στον 7ο όμιλο τα πράγματα είναι μπερδεμένα, καθώς και οι τέσσερις ομάδες μπορούν να τερματίσουν σε όλες τις θέσεις. Αυτή τη στιγμή η Λιλ έχει 8β, η Σάλτσμπουργκ 7β, η Σεβίλλη 6β, και η Βόλφσμπουργκ 5. Σήμερα κοντράρεται η Σάλτσμπουργκ με τη Σεβίλλη, και η Βόλφσμπουργκ με την Λιλ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x