Europa League

Τι σημαίνει 2η και τι σημαίνει 3η θέση για τον Ολυμπιακό

Μετά την ήττα από την Άιντραχτ, ρεαλιστικός στόχος του Ολυμπιακού είναι η 2η θέση στον όμιλο του Europa. Το sport-fm.gr θυμίζει τι ισχύει φέτος με τους 2ους της διοργάνωσης, αλλά και τι για τους 3ους.

Η ήττα του Ολυμπιακού από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με το γκολ του Χάουγκε στο 90' περιπλέκει αρκετά τα πράγματα για τον Ολυμπιακό, ακόμη και για την ίδια την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa League. Για να το πούμε απλά, οι Πειραιώτες μπλέκουν!

Με δύο αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε της φάσης των ομίλων, οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες για την πρώτη θέση, αφού οι Γερμανοί φιγουράρουν στην κορυφή με 10 βαθμούς, ενώ εκείνοι, με τις δύο σερί ήττες, έμειναν στους έξι. Η Φενέρμπαχτσε, από την άλλη, με το «διπλό» στην Αμβέρσα, έχει, πλέον, πέντε βαθμούς, ενώ η Αντβέρπ έμεινε με έναν στην τελευταία θέση του τέταρτου ομίλου. Τα πάντα, καταλαβαίνετε, ή πολλά, αν προτιμάτε, αναφορικά με τη 2η θέση, θα κριθούν στο Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε της επόμενης αγωνιστικής.

Ο ρεαλιστικός στόχος του Ολυμπιακού, λοιπόν, είναι η 2η θέση. Έχει ενδιαφέρον, ωστόσο, να θυμίσουμε τι ισχύει φέτος τόσο με τους δεύτερους των ομίλων του Europa League όσο και με τους 3ους, αφού υπάρχει και τρίτη διοργάνωση πια, το Europa Conference League.

Στους «16» του Europa League, λοιπόν, συνεχίζουν αρχικά οι πρώτοι οκτώ από κάθε όμιλο. Οι δεύτεροι, όμως, θα παίξουν προκριματικό νοκ-άουτ γύρο, προκειμένου να βρεθούν εκεί, με τους τρίτους, που θα έρθουν από το Champions League! Θα προκύψουν, δηλαδή, άλλοι οκτώ, για τη φάση των «16» μέσω… μπαράζ κατά κάποιον τρόπο.

Για να έχετε μια εικόνα τι σημαίνει «τρίτοι Champions League», αν τελείωναν απόψε οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ο Ολυμπιακός τερμάτιζε 2ος, θα είχε για υποψήφιους αντιπάλους στα μπαράζ μία εκ των: Μπριζ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Σέριφ Τίρασπολ, Μπενφίκα, Αταλάντα, Βόλφσμπουργκ και Ζενίτ, που είναι τώρα στην 3η θέση των ομίλων τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Σημαντική σημείωση: Αν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί στον προκριματικό νοκ-άουτ γύρο, δεν συνεχίζει στο Europa Conference League!

Τώρα, σε περίπτωση κατά την οποία ο Ολυμπιακός τερματίσει 3ος στον όμιλό του, το πράγμα είναι πιο απλό: Θα πάει κατευθείαν στο Europa Conference League και θα είναι, μάλιστα, ένα από τα πιο «βαριά» ονόματα της διοργάνωσης. Και εκεί θα χρειαστεί, βέβαια, να παίξει προκριματικό νοκ-άουτ γύρο για να βρεθεί στους «16», αλλά με σαφώς πιο βατούς αντιπάλους, δηλαδή μία από τις «δεύτερες» του Conference.

Σε κάθε περίπτωση, όλα θα κριθούν τις επόμενες δύο αγωνιστικές…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x