Europa League

Ο Παναθηναϊκός απέναντι στον τερματοφύλακα με τις πιο πολλές αποκρούσεις στη LaLiga

Ο Φίλιπ Γιόργκενσεν, τερματοφύλακας της Βιγιαρεάλ, έχει τις περισσότερες αποκρούσεις στη LaLiga, τόσο σε σύνολο όσο και κατά μέσο όρο.

Την ερχόμενη Πέμπτη (30/11), ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στο «Μαδριγάλ» από τη Βιγιαρεάλ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, σε μία πολύ σημαντική αναμέτρηση για τη διοργάνωση.

Τα «κίτρινα υποβρύχια» δεν διανύουν την... καλύτερη σεζόν στην ιστορία τους, κάτι που μαρτυράται τόσο από τη χαμηλή συγκομιδή τους στο πρωτάθλημα (19 βαθμοί σε 14 αγώνες), όσο και από το γεγονός πως έχουν απολύσει ήδη δύο προπονητές από την αρχή της σεζόν.

Παρόλα αυτά, αν υπάρχει κάτι θετικό για την ισπανική ομάδα, αυτό είναι η απόδοση του Φίλιπ Γιόργκενσεν, του 21χρονου τερματοφύλακά της δηλαδή. Ο Δανός πορτιέρε είναι πρώτος σε επεμβάσεις σε ολόκληρη τη LaLiga με 67, προηγείται και στον μέσο όρο, κάνοντας 4,8 αποκρούσεις ανά παιχνίδι!

Ωστόσο, ο Γιόργκενσεν είναι και τρίτος σε παθητικό ανά παιχνίδι, αφού δέχεται 1,8 γκολ ανά αγώνα. Κάτι που δείχνει και τις αμυντικές αδυναμίες της Βιγιαρεάλ, με τον Δανό να υποχρεώνεται να αντιδράσει σε πολλαπλές ευκαιρίες σε κάθε ματς της ομάδας του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x