Europa League

Το προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League

Δείτε το προφίλ των Βιγιαρεάλ, Ρεν και Μακάμπι Χάιφα, αντιπάλων του Παναθηναϊκού στον 6ο όμιλο του Europa League.

Στα… δύσκολα έπεσε, τελικά, ο Παναθηναϊκός, με την κλήρωση για τους ομίλους του φετινού Europa League να μην είναι αναμφίβολα η καλύτερη δυνατή, για πρόκριση έστω και στο Conference League!

Καθώς το «τριφύλλι» κληρώθηκε στο 6ο γκρουπ της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης, μαζί με τη Βιγιαρεάλ, τη Ρεν και τη Μακάμπι Χάιφα.

Mε την πρώτη να είναι το απόλυτο φαβορί, θεωρητικά, και τους υπόλοιπους να παλεύουν για τα δύο «εισιτήρια» της επόμενης φάσης, μέσω δεύτερης και τρίτης θέσης, σε έναν όμιλο με ομάδες από Ισπανία και Γαλλία αλλά και την κορυφαία του Ισραήλ.

Το sport-fm.gr «σκιαγραφεί» το προφίλ των τριών αντιπάλων του Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός: Το προφίλ των αντιπάλων του στο Europa

Βιγιαρεάλ


Η Βιγιαρεάλ ιδρύθηκε το 1923, εδρεύει στην ομώνυμη πόλη, έχει για χρώμα το κίτρινο και έδρα το στάδιο «Ντε λα Θεράμικα», χωρητικότητας 23.008 θέσεων. Πέρυσι τερμάτισε στην πέμπτη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος, με την δεύτερη θέση τη σεζόν 2007-08 να συνιστά την κορυφαία επίδοση της ιστορίας της.

Φέτος, μετά και την ολοκλήρωση των τριών πρώτων αγωνιστικών στη La Liga, φιγουράρει στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μετρώντας μόνο μια νίκη επί της Μαγιόρκα, εκτός έδρας με 1-0, καθώς και δύο ήττες με πιο πρόσφατη αυτή από τη Μπαρτσελόνα, με 4-3, εντός έδρας.
Το «κίτρινο υποβρύχιο», όπως είναι το παρατσούκλι της βρίσκεται στην 18η θέση του UEFA ranking, με την κατάκτηση του Europa League την περίοδο 2020-21 να συνιστά το… highlight της. Μάλιστα, η Βιγιαρεάλ αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό ξανά τη σεζόν 2008-09, στην φάση των «16» του Champions League με το πρώτο ματς στο «Μαδριγάλ» να λήγει ισόπαλο 1-1 και τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ με 1-2.

Προπονητής της ισπανικής ομάδας είναι ο Κίκε Σετιέν, ο οποίος προσλήφθηκε πριν από σχεδόν έναν χρόνο -τον Οκτώβρη του 2022- και αρέσκεται να την παρατάσσει με σύστημα 4-3-3. Το καλοκαίρι υπήρξαν «ηχηρές» αποχωρήσεις, με μεγαλύτερη αυτή του Πάου Τόρες, ωστόσο στο ρόστερ της παρέμειναν παίκτες όπως ο Γέρεμι Πίνο, με τον 20χρονο Ισπανό εξτρέμ να θεωρείται και το μεγάλο της αστέρι. Από… κοντά και ο Ζεράρ Μορένο, ο οποίος έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Βιγιαρεάλ με 107 γκολ, αλλά και οι Χουάν Φόιτ, Άλεξ Μπαένα, όπως φυσικά και ο εμβληματικός αρχηγός Ντάνι Παρέχο.

Παναθηναϊκός: Το προφίλ των αντιπάλων του στο Europa

Ρεν


Η Ρεν ιδρύθηκε το 1923, εδρεύει κι αυτή στην ομώνυμη πόλη, έχοντας για χρώματα το κόκκινο και το μαύρο ενώ έδρα της είναι το «Ροζόν Παρκ», χωρητικότητας 29.778 θέσεων. Πέρυσι τερμάτισε τέταρτη στο γαλλικό πρωτάθλημα, το οποίο μάλιστα έχει κατακτήσει δις, αλλά στο… μακρινό παρελθόν, τις περιόδους 1955-56 και 1982-83.

Φέτος, με τρεις αγωνιστικές να έχουν ήδη διεξαχθεί στο Championnat, βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας, μετρώντας μια νίκη στην πρεμιέρα με το εντυπωσιακό 5-1 επί της Μετς εντός έδρας, καθώς και δύο σερί ισοπαλίες με πιο πρόσφατη αυτή κόντρα στη Χάβρη, 2-2, επίσης στο γήπεδό της.

Οι «ερυθρόμαυροι», όπως είναι το παρατσούκλι τους, φιγουράρουν στην 47η θέση του UEFA ranking, ενώ την προηγούμενη σεζόν συμμετείχε και πάλι στο Europa League, φτάνοντας μάλιστα μέχρι και την φάση των «16», όπου αποκλείστηκε από την Σαχτάρ Ντόνετσκ. Έχουν και προϊστορία με ελληνική ομάδα, έχοντας αναμετρηθεί με τον ΠΑΟΚ, την σεζόν 2005-06, για να γνωρίσουν την «βαριά» ήττα στην Τούμπα, με 5-1 στην φάση των ομίλων και δη του 7ου, τότε!

Προπονητής της Ρεν είναι ο Μπρούνο Ζενεσιό, ο οποίος βρίσκεται στο «τιμόνι» της από τον Μάρτιο του 2021 και συνηθίζει να χρησιμοποιεί ως σχηματισμό το 4-3-3. Μετά την πώληση του Ζερεμί Ντοκού στη Μάντσεστερ Σίτι, κορυφαίος ποδοσφαιριστής της γαλλικής ομάδας θεωρείται ο Αμίν Γκουιρί, που μέτρησε 17 γκολ πέρυσι! Αξιόλογες μονάδες είναι επίσης και οι Μαρτίν Τεριέ-Αρτούρ Τεατέ, αλλά και οι νεοφερμένοι Λουντοβίκ Μπλας και Εντσο ΛεΦέ.

Παναθηναϊκός: Το προφίλ των αντιπάλων του στο Europa

Μακάμπι Χάιφα


Η Μακάμπι Χάιφα ιδρύθηκε το 1913, εδρεύει στην ομώνυμη πόλη, έχει για χρώμα το πράσινο και το άσπρο και έδρα το «Σάμι Οφέρ», χωρητικότητας 30.942 θέσεων. Πέρυσι κέρδισε τον τίτλο στο ισραηλινό πρωτάθλημα, ενώ ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ μετά την επικράτησή της με 3-1 επί της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

Βρίσκεται στον δρόμο του Παναθηναϊκού και στους ομίλους του Europa League, αποκλείοντας στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League την Χαμρούν Σπάρτανς από την Μάλτα με δύο νίκες, τη Σέριφ Τιρασπόλ, στην παράταση με 4-1, μετά από δύο ισοπαλίες με σκορ 1-1. Για να ακολουθήσει στη συνέχεια ένα ακόμα 2x2, αυτή την φορά απέναντι στην Σλόβαν Μπρατισλάβας (με 2-1 και 3-1), καθώς και ο αποκλεισμός στα playoffs από την Γιούνγκ Μπόις, αφού μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα ακολούθησε η ήττα της με 3-0.

Η ισραηλινή ομάδα έχει… πλούσια προϊστορία απέναντι σε ελληνικές ομάδες, μετρώντας μια νίκη με το ευρύ 3-0 και μια «χορταστική» ισοπαλία 3-3 σε φάση ομίλων Champions League απέναντι στον Ολυμπιακό αλλά και τον αποκλεισμό των «ερυθρόλευκων» πέρυσι, στον 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, με 1-1 το πρώτο ματς και το εκκωφαντικό 4-0 μέσα στο «|Γεώργιος Καραϊσκάκης»!

Αντιθέτως, την ίδια χρονιά, η ΑΕΚ την συνέτριψε… εις διπλούν με 4-0 και 4-1 για τον τρίτο προκριματικό γύρο του τότε Κυπέλλου UEFA, ενώ την σκυτάλη πήρε ο ΠΑΟΚ, την περίοδο 2013-14 καταγράφοντας μια νίκη με 3-2 και ένα 0-0, ξανά σε group stage, για το Europa League.

Προπονητής της Μακάμπι Χάιφα είναι ο Μεσάι Ντέγκο, ο οποίος πήρε… προαγωγή από τις Ακαδημίες της ομάδας μετά την αποχώρηση του Μπάρακ Μπαχάρ για τον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα. Ο επιτελικός μέσος Ντία Σάμπα και ο σέντερ φορ Φραντζί Περό από την Αϊτή ξεχωρίζουν από το ρόστερ της στο οποίοι συναντάμε επίσης και τον άλλοτερ δεξιό μπακ του Άρη, Ντάνιελ Σούντγκρεν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x