Μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελβετίας από ομάδα δεύτερης κατηγορίας, η Γιουνγκ Μπόις αναζητά άμεση αντίδραση και επιστροφή στις θετικές εμφανίσεις.
Ο Τζόρτζιο Κοντίνι, που καλείται να διαχειριστεί την απογοήτευση των παικτών του, ξεκαθάρισε πως η πρεμιέρα της League Phase του Europa League απέναντι στον Παναθηναϊκό αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δείξει η ομάδα του χαρακτήρα, αποφασιστικότητα και ένταση μέσα στο γήπεδο.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Όλοι ξέρουμε πόσο απογοητευτικό ήταν να μείνουμε εκτός Κυπέλλου. Κοιτάμε μπροστά, το αναλύσαμε, αλλά το αφήσαμε πίσω μας. Συγκεντρωνόμαστε στον Παναθηναϊκό. Είναι μία νέα διοργάνωση και οι παίκτες θέλουν να ξεκινήσουν καλά. Αντιμετωπίζουμε μία μεγάλη ομάδα και θα κάνουμε τα πάντα, για να παίξουμε με ένταση, με ποιότητα κι έχουμε κίνητρο. Είναι η δουλειά μας να αναλύουμε και να προχωράμε. Είναι πιο εύκολο για μένα τώρα να το αφήσω πίσω αυτό που έγινε στο Κύπελλο. Θα κοιτάξω να δώσω στους παίκτες ένα πλάνο κι εμπιστοσύνη».
Για το ότι ο Παναθηναϊκός άλλαξε προπονητή και αν επηρεάζει αυτό το πλάνο: «Παίζει ρόλο στην ανάλυση. Έπαιζε με άλλες αρχές και ο προπονητής άλλαξε. Συγκεντρωνόμαστε στο στυλ παιχνιδιού μας. Ασφαλώς υπάρχει αλλαγή στον τρόπο ανάλυσης. Αλλά κοιτάμε πρώτα εμάς».
Για την έντονη κριτική και τα σενάρια ότι δεν είναι πλέον ασφαλής στον πάγκο της ομάδας: «Δεν διάβασα τι γράφτηκε, αλλά ευχαριστώ για την πληροφορία. Αυτή είναι η δουλειά σας. Δεν φοβάμαι και δεν χρειάζεται να πω κάτι στους δημοσιογράφους».
Για το αν είναι ικανοποιημένος από το ρόστερ: «Είμαι ικανοποιημένος μπορούμε να ανταποκριθούμε με ποιότητα στις δύο διοργανώσεις. Υπάρχουν προσδοκίες και είμαι αισιόδοξος. Είναι στο χέρι μου να φέρω την ποιότητα των παικτών στον αγωνιστικό χώρο. Στην Ευρώπη θ’ ανταγωνιστούμε μεγάλους αντιπάλους και θέλουμε να φέρουμε νίκες στο γήπεδο για τον κόσμο μας».
Aπό την πλευρά του, ο μέσος Κρίστιαν Φάσναχτ, εκπροσωπώντας τους παίκτες, είπε: «Θέλουμε να δείξουμε αντίδραση έπειτα από την ήττα στο κύπελλο (σ.σ: από την Αραου). Προπονηθήκαμε καλά και ανυπομονούμε για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Υπήρχε μεγάλη απογοήτευση με τον αποκλεισμό, αλλά έχουμε ματς κοντά και δεν υπήρχε χρόνος να σκεφτούμε. Έχουμε θετική σκέψη και ποιότητα. Είναι καλό όταν έχεις ματς άμεσα μετά από ήττα, ώστε να αντιδράσεις. Έχουμε μία πρόκληση με τον Παναθηναϊκό».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






