Europa League

Εμφατική πρόκριση για Λειψία, με άγχος Σεβίλλη και Πόρτο

Η Λειψία άλωσε το «Σαν Σεμπαστιάν» επικρατώντας 3-1 της Σοσιεδάδ και προκρίθηκε στους «16» του Europa League, ενώ το εισιτήριο πήραν και οι Σεβίλλη, Πόρτο.

Το εισιτήριο της επόμενης φάσης του Europa League κατάφερε να πάρει η Λειψία, η οποία επικράτησε 3-1 της Ρεάλ Σοσιεδάδ! Στο πρώτο μέρος η Λειψία είχε περισσότερο τον έλεγχο και στο 39' κέρδισε πέναλτι. Ο Σίλβα αστόχησε από τα 11 βήματα, ωστόσο ο Όρμπαν πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ κόντρα στην Σοσιεδάδ.

Ο Σίλβα πήρε το... αίμα του πίσω στο 59' κάνοντας το 2-0 για την ομάδα του, με τον Θουμπιμέντι στο 67' να μειώνει σε 2-1. Ο Φόρσμπεργκ στο 89' πέτυχε το 3-1, σκορ το οποίο δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τη Λειψία να περνάει στους «16» της διοργάνωσης!



Η Σεβίλλη ήταν εκείνη που πέρασε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αφού παρόλο που ηττήθηκε με 1-0 από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, είχε το προβάδισμα του πρώτου αγώνα, καθώς είχε νικήσει με 3-1.

Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς κάποιο τέρμα, με όσες ευκαιρίες και να είχαν οι δύο ομάδες να μην μπορούν να τις μετουσιώσουν σε κάποιο γκολ. Κάπως έτσι άρχισαν το δεύτερο ημίχρονο όπως ακριβώς ξεκίνησαν.

Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση στο δεύτερο μέρος, όταν ο Όρσιτς στο 65’ άνοιξε το σκορ το οποίο παρέμεινε μέχρι το τέλος, αλλά δεν έφτανε αυτό καθώς η Σεβίλλη είχε επικρατήσει στο πρώτο ματς με σκορ 3-1.

Τα είδε όλα, αλλά άντεξε ως το φινάλε η Πόρτο! Οι «δράκοι» είδαν τη Λάτσιο να ισοφαρίζει στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, πιέστηκαν στο φινάλε αλλά κράτησαν την ισοπαλία και σε συνδυασμό με τη νίκη τους με σκορ 2-1 στην Πορτογαλία, πήραν το εισιτήριο για τους «16» του Europe League.

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε βγήκε μπροστά στο πρώτο μέρος του αγώνα, με τον Ιταλό να σκοράρει στο 18' αλλά το γκολ του να ακυρώνεται για οφσάιντ. Ένα λεπτό αργότερα ξαναχτύπησε και άνοιξε το σκορ για τη Λάτσιο. Λίγα λεπτά αργότερα ξανά βρήκε δίχτυα ωστόσο ακυρώθηκε πάλι για οφσάιντ. Η Πόρτο δεν άργησε να αντιδράσει και στο 31' ο Ταρεμι έφερε το ματς στα ίσα με εκτέλεση πέναλτι.

Ο Ουρίμπε στο 68' διπλασίασε τα τέρματα για την Πόρτο και τον Κατάλντι στο 90+5' να ισοφαρίζει σε 2-2, παγώνοντας τους φιλοξενούμενους. Ωστόσο το σκορ του πρώτου αγώνα (2-1) έσωσε την Πόρτο και της έδωσε το εισιτήριο της επόμενης φάσης!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x