Europa League

Στο Europa League κάνει κουμάντο η Σεβίλλη

Η ομάδα της Ανδαλουσίας πέρασε… πάνω από τη Ρόμα, νικώντας με 2-0 στην MSV Arena του Ντούισμπουργκ και προκρίθηκε στο Final 8 της διοργάνωσης, όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Γουλβς-Ολυμπιακός

Οδοστρωτήρας…

Με κεκτημένη ταχύτητα και «κουβαλώντας» αήττητο σερί 17 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, η Σεβίλλη παρέσυρε στο διάβα της και τη Ρόμα και έκλεισε ραντεβού στο Final 8 του Europa League, που θα διεξαχθεί στη Γερμανία.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας νίκησε εύκολα με σκορ 2-0 τους Ρωμαίους σε νοκ άουτ παιχνίδι που έγινε στην MSV Arena του Ντούισμπουργκ και προκρίθηκε στα προημιτελικά της… δικής της διοργάνωσης, αφού είναι πολυνίκης με πέντε κατακτήσεις. Το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο, αφού οι νικητές είχαν και δύο δοκάρια. Κατώτεροι των περιστάσεων οι «τζιαλορόσι», φάνηκαν ανέτοιμοι για ένα τέτοιο παιχνίδι.

Πλέον, στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει, επίσης σε νοκ άουτ παιχνίδι, τον νικητή του ζευγαριού Γουλβς-Ολυμπιακός. Ο αγώνας θα διεξαχθεί και πάλι στην MSV Arena την προσεχή Τρίτη 11 Αυγούστου.

Το ματς:

Η Σεβίλλη μπήκε δυνατά και είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 7’ με τον Οκάμπος, που νικήθηκε από τον Πάου Λόπεθ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κουντέ στάθηκε άτυχος, αφού στην κεφαλιά που έκανε, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Νάβας (17’) και Εν Νεσίρι (20’) έχασαν άλλες δύο ευκαιρίες, αλλά στο 22’ η υπεροχή των Ισπανών καρποφόρησε με τον Ρεγιλόν, μετά από ωραία ατομική ενέργεια και πλασέ, με τον Πάου τερματοφύλακα των Ρωμαίων να έχει ευθύνη.

Η Ρόμα ήταν… ανύπαρκτη στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού, αφού δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου τη μπάλα, αφετέρου κατάφερε να κάνει μόλις μια(!) τελική προσπάθεια. Οι «τζιαλορόσι» έμοιαζαν ένα επίπεδο κάτω από την αντίπαλό τους και μοιραία δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα στο 44’ από τον Εν Νεσίρι, μετά από ασίστ του Οκάμπος. Η Σεβίλλη έκανε το 2-0 και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Ρόμα βγήκε μπροστά και έκανε κάπως περισσότερο αισθητή την παρουσία της. Στο 51’ ο Μκιταριάν και τρία λεπτά αργότερα ο Κολάροφ, δεν μπόρεσαν να σουτάρουν όπως ήθελαν και να απειλήσουν σοβαρά τον Μπουνού. Στο 58’ ο Πάου Λόπεθ απεσώβησε το τρίτο γκολ σε προσπάθεια του Οκάμπος, ενώ στο 74’ ακυρώθηκε με τη βοήθεια του VAR του τέρμα του Κουντέ ως οφσάιντ.

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, το κύριο μέλημα των παικτών της Σεβίλλης ήταν το πώς θα διαχειριστούν καλύτερα το προβάδισμα των δύο τερμάτων, ενώ η Ρόμα προσπαθούσε ανεπιτυχώς να βάλει ένα γκολ για να ξαναμπεί στο ματς. Στο 84’ ο Ν’Τζέκο είχε μια καλή στιγμή, ενώ στο 91’ ο Μπανέγα είχε δεύτερο δοκάρι για την ομάδα της Ανδαλουσίας. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Μαντσίνι. Τελικά, γκολ δεν μπήκε κι έτσι, η Σεβίλλη με σκορ 2-0 ήταν η μεγάλη νικήτρια.



Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Σεβίλλη: Μπουνού, Νάβας, Κουντέ, Ντ. Κάρλος, Ρεγκιλόν, Μπανέγα, Φερνάντο, Χορδάν, Σούσο (67’ Μουνίρ), Εν Νεσίρι (93’ Ντε Γιονγκ), Οκάμπος (96’ Βάσκες).

Ρόμα: Πάου Λόπεθ, Μαντσίνι, Ιμπάνιεθ, Κόλαροφ (78’ Βιγιάρ), Μπρούνο Πέρες, Κριστάντε, Ντιαβαρά (57’ Πέρες), Σπινατσόλα, Τζανιόλο (57’ Πελεγκρίνι), Μκιταριάν, Ν’Τζέκο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x