Europa League

Θα σπάσει την κατάρα ο Sokratis;

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μπαίνει απόψε σε ένα κλειστό κλαμπ παικτών και εφόσον καταφέρει να φτάσει στην κατάκτηση του Europa League με την Άρσεναλ θα τον γράψει η ιστορία.

Για τέταρτη φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έχει εκπροσώπηση σε τελικό διασυλλογικής διοργάνωσης. Πριν από μια δεκαπενταετία ο Άκης Ζήκος σε εκείνη την τρελή χρονιά της Μονακό άνοιξε τον δρόμο φτάνοντας στον τελικό του Champions League. Πέντε χρόνια αργότερα, το 2009, ο Αλέξανδρος Τζιόλης συμμετείχε στον τελευταίο τελικό πριν το UEFA Cup μετονομαστεί σε Europa League. Ενώ, πέρσι, ο Κώστας Μήτρογλου έφτασε με την Μαρσέιγ στον τελικό του Europa.

Τόσο στο Γκελσενκίρχεν το 2004, όσο και στην Κωνσταντινούπολη το 2009 αλλά και πέρσι στη Λυών το φινάλε ήταν πικρό για τους Έλληνες και καμία από τις ελληνικές σημαίες δεν κυμάτισε στους πανηγυρισμούς μετά το τελευταίο σφύριγμα.

Τελικός Champions League 2003/04: Μονακό-Πόρτο 0-3



Ο Ντιντιέ Ντεσάν επέλεξε και για εκείνο το βράδυ τον Άκη Ζήκο στο αρχικό σχήμα των Μονεγάσκων που όμως δεν κατάφεραν να βάλουν «μπλόκο» και στην Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο.

inner

Τελικός Κυπέλλου UEFA 2008/09: Σαχτάρ Ντόνετσκ-Βέρντερ Βρέμης 2-1



O Αλέξανδρος Τζιόλης μπήκε στο γήπεδο λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης όταν τα πράγματα είχαν ζορίσει για τα καλά για την ομάδα του Σάαφ. Μάλιστα είχε και την τελευταία ευκαιρία για την ομάδα της Βρέμης στο ματς, όμως το σουτ του πέρασε λίγο άουτ και οι ελπίδες «έσβησαν».

inner

Τελικός Europa League 2018/19: Μαρσέιγ-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-3



Mε την πλάτη στον τοίχο ήταν και οι Μασσαλοί όταν ο Γκαρσιά έριξε τον Μήτρογλου στο παιχνίδι. Ο Έλληνας φορ μπήκε στο 74’ όταν το ματς ήταν 2-0 υπέρ των ροχιμπλάνκος και στο 81’ παραλίγο να βάλει «φωτιά» στον τελικό όμως η εξαιρετική κεφαλιά που έπιασε σταμάτησε στο δοκάρι.

inner

O Σωκράτης Παπασταθόπουλος, που φυσικά αναμένεται να βρεθεί και στο αρχικό σχήμα της Άρσεναλ, θα γίνει ο 4ος Έλληνας που θα αγωνιστεί σε τελικό διασυλλογικής διοργάνωσης. Το ερώτημα είναι αν θα καταφέρει να γίνει και ο πρώτος που θα πανηγυρίσει ή η κατάρα των Ελλήνων σε τελικούς θα συνεχιστεί… Στην ίδια κατηγορία ενδέχεται να προστεθεί και το όνομα του Ντίνου Μαυροπάνου, με την υποσημείωση πως ο Ουνάι Έμερι θα του δώσει μια θέση στον πάγκο των κανονιέρηδων.

Τελικός Γιουρόπα Λιγκ: Σούπερ απόδοση* σε Αζάρ πρώτο σκόρερ και τροπαιούχο Τσέλσι & Ομπαμεγιάνγκ πρώτο σκόρερ και τροπαιούχο Άρσεναλ! *Όροι και προϋποθέσεις

Advertisement

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x