Europa League

Το προφίλ της αντιπάλου του Παναθηναϊκού, Μίντιλαντ

Η Μίντιλαντ θα βρεθεί στο δρόμο του Παναθηναϊκού στα play offs του Europa League. Δείτε το προφίλ της ομάδας από τη Δανία και την παράδοση του «τριφυλλιού» απέναντι σε Δανούς.

Στο χέρι του Παναθηναϊκού είναι η πρόκριση στους ομίλους του Europa League, καθώς η Μίντιλαντ δεν φοβίζει.

Πρόκειται για την ομάδα που τερμάτισε τρίτη στο περασμένο πρωτάθλημα της Δανίας και δεν έχει κατακτήσει κανέναν εγχώριο τίτλο στην ιστορία της, πριν από μόλις 15 χρόνια.

Φέτος είναι μόλις η όγδοη σεζόν που συμμετέχει στην Ευρώπη, όπου δεν έχει να επιδείξει κάποια διάκριση. Μετά από τρεις αγωνιστικές στο τρέχον πρωτάθλημα Δανίας μετρά δύο νίκες και μία ήττα.

Εδρεύει στην πόλη της κεντρικής Δανίας Χέρνινγκ, που έχει πληθυσμό που δεν ξεπερνά τους 50.000 κατοίκους, ενώ γήπεδό της είναι το «MCH Arena», χωρητικότητας 11.800 θεατών.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Δανός Γκλεν Ρίντερσχομ και πιο γνωστός της παίκτης είναι ο διεθνής μέσος Γιάκομπ Πόουλσεν. Διαθέτει πέντε Νιγηριανούς στο ρόστερ της, ενώ σε αυτό ανήκει ο 31χρονος Γκανέζος αμυντικός, Φράνσις Ντίκο, που είχε περάσει τη σεζόν 2011/12 από τον Άρη.

Η Μίντιλαντ δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ελληνική ομάδα στην Ευρώπη, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που είχε αναμετρηθεί με την Άαλμποργκ στους ομίλους του Champions League το 1996 (2-0 στην Αθήνα, ήττα 2-1 στη Δανία), είχε νικήσει το 2007 στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA την Κοπεγχάγη εκτός έδρας, αλλά είχε δύο ήττες από την ίδια ομάδα στους ομίλους του Champions League το 2011 (0-2, 3-1) και τον επόμενο χρόνο αποκλείστηκε στα play offs του Champions League από την Οντένσε (1-1 στη Δανία, 3-4 στο ΟΑΚΑ).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x