Europa League

Τους «τέλειωσε» μόνος του ο Ποντένσε

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι ο Ποντένσε έπαιξε μόνος του όλη την άμυνα της Μπέρνλι σε αρκετές περιπτώσεις και άφησε το καλύτερο για το φινάλε.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει τον στόχο του και πήρε την πρόκριση στην φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και αυτό είναι σίγουρα που μετράει πάνω απ’ όλα στο φινάλε της βραδιάς.

Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πετύχουν ένα μεγάλο στόχο που είχαν θέσει στο ξεκίνημα της σεζόν, την παρουσία τους δηλαδή στους ομίλους και είναι σημαντικό που ο Ολυμπιακός κατάφερε να προκριθεί στα γκρουπ.

Και η συγκεκριμένη πρόκριση αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κάποιος ότι ο Ολυμπιακός είναι μια νέα ομάδα που «χτίζεται» από την αρχή.

Είχαμε επισημάνει πριν από την έναρξη του παιχνιδιού ότι η αποστολή της ελληνικής ομάδας δεν θα ήταν εύκολη και όλοι είδαν ότι κανένα ευρωπαϊκό ματς και ειδικά στην Αγγλία δεν μπορεί να θεωρηθεί εύκολο.

Είναι λοιπόν σημαντικό για τους πειραιώτες ότι κατάφεραν να προκριθούν έχοντας σε τέσσερα ματς τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Είναι βαθμοί αυτοί για το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Πάμε σε επιμέρους ζητήματα του παιχνιδιού που σίγουρα θα απασχολήσουν τον προπονητή του Ολυμπιακού, καθώς είναι δεδομένο πως ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει να πει πολλά στους παίκτες του.

Κυρίως για τα ατομικά λάθη που έκαναν, γιατί φάνηκε πως οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν το «καθαρό» μυαλό που χρειάζεται να υπάρχει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Έγιναν λάθη και ο Πορτογάλος τεχνικός σίγουρα θα έχει να κάνει πολλές παρατηρήσεις στους παίκτες του.

Ωστόσο κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι είμαστε στα τέλη Αυγούστου και ο Ολυμπιακός κλήθηκε να παίξει με μια ομάδα Πρέμιερ Λιγκ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον βαθμό δυσκολίας των συγκεκριμένων αναμετρήσεων.

Κι επειδή κάποιοι θεωρούσαν ότι όλα είχαν κριθεί μετά τη νίκη των ερυθρόλευκων στο πρώτο ματς, φάνηκε πόσο δίκιο είχαν όσοι έλεγαν ότι δεν έχει κριθεί τίποτα και πως το δεύτερο παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο.

Η ρεβάνς με τους Εγγλέζους πρέπει να λειτουργήσει ως ένα καλό «μάθημα» για την συνέχεια και δεν χωρά αμφιβολία πως ο 48χρονος προπονητής του Ολυμπιακού έχει κρατήσει πολλές σημειώσεις από το ματς και θα μιλήσει στους παίκτες του.

Πάμε να δούμε όμως και τι γράφαμε μια μέρα πριν από τον πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπέρνλι, στο Καραϊσκάκη. Είχαμε λοιπόν σημειώσει «το ψάχνει πολύ ο Ποντένσε» και αναφερόμασταν στις προσπάθειες του νεαρού άσου να σκοράρει.

Δεν τα κατάφερε στο πρώτο ματς με τους Άγγλους ο Πορτογάλος αλλά το κατάφερε χθες και ήταν ένα πολύ σημαντικό γκολ γι α την ομάδα του Πειραιά. Ήταν ένα γκολ που έδιωξε το άγχος στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού.

Και για να είμαστε και ακριβείς, ο Ποντένσε θα μπορούσε να έχει καθαρίσει την πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο, καθώς ο Πορτογάλος είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει από το πρώτο μέρος.

Ήταν πάντως πολύ σημαντικό για τον νεαρό άσο το γκολ στο χθεσινό ματς. Ήταν ένα γκολ το οποίο ήθελε πολύ ο Πορτογάλος εξτρέμ και είναι σίγουρο πως θα τον βοηθήσει σημαντικά σε ψυχολογικό επίπεδο για την συνέχεια.

Το έψαχνε το γκολ ο «αρτίστας» Πορτογάλος και κατάφερε τελικά να βρει δίχτυα με ονειρικό τελείωμα. Ο τρόπος με τον οποίο σκόραρε ο Ποντένσε φανερώνει και την ποιότητα που έχει στο παιχνίδι του, αποδεικνύει το αστείρευτο ταλέντο του.

Ο Ποντένσε είναι λοιπόν παίκτης που έχει ποιότητα στο παιχνίδι του και με μια κίνηση του μπορεί να κάνει την διαφορά. Το έχει δείξει και στα τέσσερα επίσημα ματς που έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής και είναι μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό ότι κατάφερε να πετύχει γκολ και αυτό θα φανεί στην συνέχεια.

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστει κάποιος ότι ο Ποντένσε έπαιξε μόνος του όλη την άμυνα της Μπέρνλι σε αρκετές περιπτώσεις και άφησε το καλύτερο για το φινάλε.

Ο στόχος του καλοκαιριού επιτεύχθηκε και πλέον οι ερυθρόλευκοι μπαίνουν σε άλλο επίπεδο. Τώρα τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά. Τα χρονικά περιθώρια μεγαλύτερα και σίγουρα θα δούμε κι άλλα νέα πρόσωπα στην ομάδα του Πειραιά.
Οι ερυθρόλευκοι θα μάθουν σήμερα τους αντιπάλους τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και είναι σίγουρο πως μπορούν να αισθάνονται ικανοποιημένοι από την επίτευξη ενός μεγάλου στόχου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x