Europa League

Τσέλσι vs Άρσεναλ: Ο δρόμος μέχρι το Μπακού

Δύο Λονδρέζοι, μία κούπα! Τσέλσι και Άρσεναλ κοντράρονται στο Μπακού στον τελικό του Europa League και για να φτάσουν μέχρι εκεί, έπρεπε να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο που βρέθηκε μπροστά τους.

Λονδίνο-Μπακού, 3974 χιλιόμετρα... δρόμος!

Τσέλσι και Άρσεναλ ξεκίνησαν το ταξίδι τους για το Αζερμπαϊτζάν από τους ομίλους του Europa League. Και κατάφεραν να παραμείνουν στον σωστό... δρόμο, δείχνοντας σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης πως είναι από τα φαβορί για να φτάσουν ψηλά. Όπως και τελικά έγινε!

Ίδια πορεία και πρωτιά στη φάση των ομίλων

Ο δρόμος της Τσέλσι για το Μπακού ξεκίνησε από την χώρα μας και την Θεσσαλονίκη. Πρώτο ματς για την φάση των ομίλων με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, επικράτησε πολύ πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 1-0. Εν τέλει, ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων με πέντε νίκες και μία ισοπαλία, 16 βαθμούς δηλαδή και τέρματα 12-3.



Μια από τα ίδια και η Άρσεναλ στη φάση των ομίλων. Οι Λονδρέζοι μπήκαν με... φόρα στη διοργάνωση επικρατώντας 4-2 της Βόρσκλα Πολτάβα και μετά το πέρας των έξι αγωνιστικών, είχαν την ίδια συγκομιδή με την Τσέλσι. Πέντε νίκες και μία ισοπαλία, δηλαδή 16 βαθμούς και... σχεδόν ίδιο συντελεστή τερμάτων (12-2).

Άνετη και ωραία η Τσέλσι, με το... ζόρι στην οκτάδα η Άρσεναλ

Στην φάση των «32», βέβαια, αλλά και σε αυτή των 16 καλύτερων ομάδων, οι πορείες των δύο ομάδων δεν έμοιαζαν. Η Τσέλσι απέκλεισε αρχικά την Μάλμε με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ πέρασε στα προημιτελικά πετώντας εκτός για... πλάκα την Ντιναμό Κιέβου (που είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό) με δύο νίκες ξανά!

Αντιθέτως, η Άρσεναλ ζορίστηκε αρκετά και κυρίως στη φάση των «16». Αρχικά, η ομάδα του Έμερι αντιμετώπισε την Μπάτε. Στο Μπόρισοφ οι «κανονιέρηδες» γνώρισαν την ήττα με 1-0 αλλά στο «Emirates» τους έφεραν... τούμπα και με το 3-0, προκρίθηκαν στην επόμενη φάση. Εκεί, τους «έκατσε» η Ρεν. Το πρώτο ματς στην Γαλλία ήταν «εφιαλτικό» καθώς η Άρσεναλ ηττήθηκε με το «βαρύ» 3-1 και αρκετοί θεώρησαν πολύ δύσκολο το έργο της για ανατροπή. Ο Έμερι, όμως, δεν έχει αποκλειστεί ποτέ σε νοκ-άουτ φάση του Europa League και αυτό συνέβη ξανα. Με εξαιρετική εμφάνιση, η παρέα του Παπασταθόπουλου επικράτησε 3-0 και προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά.



Με... φόρα η Τσέλσι, κυριάρχη η Άρσεναλ

Μια από τα ίδια και στα προημιτελικά η Τσέλσι. Η ομάδα του Σάρι είχε την... τύχη να βρει στο δρόμο της την Σλάβια Πράγας. Την κέρδισε με 1-0 στην Τσεχία και έκανε πιο εύκολο το έργο της, με τον επαναληπτικό στο «Stamford Bridge» να λήγει με 4-3 υπέρ των Λονδρέζων, σε ένα από τα πιο χορταστικά παιχνίδια της φετινής διοργάνωσης.



Δύσκολο έργο, από την άλλη μεριά, για την Άρσεναλ που έπρεπε να αποκλείσει τη Νάπολι. Οι «κανονιέρηδες» ήταν κυρίαρχοι και στα δύο ματς, επικράτησαν και στα δύο (σσ. 2-0 το πρώτο παιχνίδι, 1-0 το δεύτερο) και έδειξαν πως δεν... αστειεύονται.



Τσέλσι και με την... βούλα, Άρσεναλ με πάρτι

Φτάσαμε, λοιπόν, στα ημιτελικά. Με την Premier League να μην έχει ολοκληρωθεί και τέσσερις ομάδες να παλεύουν για τις δύο θέσεις που οδηγούν στο Champions League, τόσο η Τσέλσι όσο και η Άρσεναλ δεν είχαν περιθώρια για να διαλέξουν διοργάνωση. Αμφότερες, στόχευαν στον τελικό καθώς η ομάδα που κατακτά το Europa League, έχει μία θέση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της επόμενης περιόδου.

Η Τσέλσι βρήκε μπροστά της το εμπόδιο της Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Μια σκληροτράχηλη ομάδα, που έπαιζε εξαιρετικό και συνάμα επιθετικό ποδόσφαιρο και θα της έβγαζε το... λάδι! Κάτι που συνέβη. Το πρώτο παιχνίδι στη Γερμανία βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες (1-1), κάτι που έγινε και στο δεύτερο (1-1). Αφού ούτε η παράταση δεν έβγαλε νικητή, Τσέλσι και Άιντραχτ έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Ο Κέπα βγήκε... μπροστά, «έβγαλε» δύο εκτελέσεις και έστειλε την Τσέλσι στον τελικό του Μπακού.



Τελευταίο εμπόδιο στον δρόμο της Άρσεναλ για τον τελικό, η Βαλένθια! Οι... αναγεννημένες «νυχτερίδες» του Μαρθελίνο, όμως, δεν κατάφεραν ούτε να «ενοχλήσουν» την ομάδα του Έμερι. Πρώτο ματς στο Λονδίνο και ένα άνετο 3-1 για την Άρσεναλ, ενώ στον επαναληπτικό μια... χορταστική τεσσάρα (2-4) στο «Mestalla» και πανηγυρική πρόκριση στον τελικό του Europa League.



Τελικός Γιουρόπα Λιγκ: Σούπερ απόδοση* σε Αζάρ πρώτο σκόρερ και τροπαιούχο Τσέλσι & Ομπαμεγιάνγκ πρώτο σκόρερ και τροπαιούχο Άρσεναλ! *Όροι και προϋποθέσεις

Advertisement

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x