Europa League

Έβγαλε… γούστα και έφυγε για ομίλους ο εντυπωσιακός Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός συνέχισε γκαζωμένος, ντούμπλαρε με φοβερή εμφάνιση τις νίκες του απέναντι στην Τσουκαρίτσκι (0-3) και εξασφάλισε με άνεση και… στιλ τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League.

Ανεβαίνει, ομορφαίνει και περιμένει να μάθει αντιπάλους ο Ολυμπιακός! Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ ήταν εντυπωσιακή (19-1 τελικές) και πέρασε «αέρα» από τη Σερβία, επικρατώντας... μόλις 3-0 της Τσουκαρίτσκι για να ντουμπλάρει τις νίκες της (6-1 συνολικό σκορ) και να προκριθεί στους ομίλους του Europa League.

Πέμπτη νίκη σε έξι επίσημες αναμετρήσεις για τους «ερυθρόλευκους» που παραμένουν… άχαστοι στο ξεκίνημα της σεζόν και βγάζουν ολοένα και ποιο ωραία πράγματα στο χορτάρι όσο περνάει ο καιρός, ενώ αποζημίωσαν τους πολλούς φιλάθλους τους που βρέθηκαν στο γήπεδο και δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Ο Μασούρας συνέχισε… καυτός, σκοράροντας ξανά, με τους Μπιέλ, Ρέτσο να εξαργυρώνουν τις καλές τους εμφανίσεις με γκολ επίσης! Τρομερό ματς ξανά από τον Έσε, ο οποίος έχει τεράστια προοπτική και πολύ μεγάλες δυνατότητες, με τον Μαρτίνεθ να κάνει όλες τις αλλαγές του σε μικρό χρονικό διάστημα για να δώσει χρόνο και σε όσους έρχονταν από τον πάγκο, όπως και ανάσες σε αυτούς που ξεκίνησε. Άρεσε και ο Βρουσάι που πήρε την ευκαιρία και την άρπαξε από τα μαλλιά, ως δεξί μπακ!

Στρέφει το βλέμμα του στο ματς με τη Λαμία στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, θέλοντας να κάνει το 3/3, ενώ μπαίνει στην κληρωτίδα του Europa League μέσω του δεύτερου γκρουπ δυναμικότητας.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 3-5-2 διάταξη η Τσουκαρίτσκι. Ο Σαμούροβιτς κάτω από τα δοκάρια, με τους Στεβάνοβιτς, Σούμποτιτς και Ντρέζγκιτς στην τριάδα της άμυνας. Ο Τόσιτς με τον Νίκσεβιτς τα δύο μπακ-χαφ, με τους Στάνκοβιτς, Σισοκό και Μιλαντίνοβιτς στη μεσαία γραμμή. Ο Γιάνκοβιτς είχε περιφερειακό ρόλο πίσω από τον Ιβάνοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-4-1-1 κατέβασε τον Ολυμπιακό ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο Πασχαλάκης ήταν στην εστία, με τους Βρουσάι, Ρέτσο, Φρέιρε και Ροντινέι να συνθέτουν την αμυντική τετράδα. Δίδυμο στα χαφ οι Καμαρά και Έσε, με τους Φορτούνη και Μπιέλ στα άκρα και τον Μασούρα σε ρόλο κρυφού φορ πίσω από τον προωθημένο Ελ Κααμπί.

Το ματς

Κυρίαρχος από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό στο «Gradski stadion Dubocica». Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήρθε στο 12’ με το γεμάτο σουτ του Έσε να βρίσκει στον Τόσιτς και να σταματά στο δεξί δοκάρι της εστίας. Ο Ολυμπιακός έβγαζε φρεσκάδα στο χορτάρι, υψηλό τέμπο, διαρκή κίνηση και ταχύτατη κυκλοφορία, οι Μπιέλ-Φορτούνης έβγαιναν στα άκρα, με τον Μασούρα να είναι περιφερειακός φορ. Κάτι που μπέρδευε τους αντιπάλους του, όπως και το γεγονός πως ο Ελ Κααμπί ήταν δραστήριος και έβγαινε συχνά μακριά από το «κουτί».



Ρέτσος και Μασούρας απείλησαν στο 21’, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν, ενώ λίγο μετά το βολέ του τελευταίου από την ασίστ του Κααμπί πέρασε άουτ. Το γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου για τους Πειραιώτες και τελικά ήρθαν… δύο στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους! Πρώτα, ο Βρουσάι βρήκε κάθετα μέσα στην περιοχή τον Μπιέλ, ο οποίος έκανε τις προσποιήσεις και η μπάλα έφτασε στον Μασούρα που έκανε το διαγώνιο σουτ για να γράψει το 1-0 στο 33’.





Τέσσερα λεπτά μετά ο Ισπανός μεσοεπιθετικός είδε το πλασέ του να περνά ελάχιστα άουτ, ο Ελ Κααμπί στα «καπάκια» σκόραρε αλλά ήταν εκτεθειμένος και τελικά η ασφυκτική πίεση των «ερυθρόλευκων» που πήγαιναν με το πόδι στο γκάζι απέφερε καρπούς. Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, ο Βρουσάι βρήκε ξανά τον κεφάτο Μπιέλ, ο οποίος απέφυγε με εντυπωσιακή ντρίμπλα έναν αντίπαλό του και εκτέλεσε για το 2-0.



Έκρυβαν την μπάλα ανά διαστήματα οι παίκτες του Μαρτίνεθ. Σε τρομερή κατάσταση ήταν ο Έσε, σούπερ ο Μπιέλ και γενικότερα η εμφάνιση των Πειραιωτών εξαιρετική, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έβγαζαν κομπίνες από διάφορες στατικές φάσεις, κάτι που είχαμε καιρό να δούμε! Ο Ισπανός τεχνικός έριξε στο ημίχρονο τους Αραμπί, Αλεξανδρόπουλο αντί των Ελ Κααμπί, Καμαρά, με τον Ολυμπιακό να παραμένει το ίδιο επιθετικός και να μην αφήνει περιθώριο παραμικρής αντίδρασης στους Σέρβους.

Στο 53ο λεπτό ήρθε το 3-0 για τους Πειραιώτες, με τον Φορτούνη να εκτελεί το κόρνερ και τον Ρέτσο να απογειώνεται για να σκοράρει! Με τους δύο παίκτες που συνδυάστηκαν στο εν λόγω γκολ να αποχωρούν λίγο μετά και οι Πορόσο, Σκάρπα πήραν τις θέσεις τους, αλλά και χρόνο συμμετοχής. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε με το πόδι στο γκάζι, έφτιαχνε τη μία τελική μετά την άλλη και έκανε τον κόσμο του να χαμογελά. Βρουσάι και Μπιέλ βρέθηκαν κοντά στο γκολ, ενώ η Τσουκαρίτσκι έκανε την πρώτη και μοναδική τελική της στο ματς στο 67’ με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει το πλασέ του Στάνκοβιτς.



Ο Ελ Αραμπί ήθελε με… κάθε τρόπο να σκοράρει αλλά δεν το κατάφερνε, ο Μπιέλ έψαχνε το δεύτερο προσωπικό γκολ αλλά είχε ίδιο αποτέλεσμα με τον συμπαίκτη του, με τους Σκάρπα, Βρουσάι να βοηθάνε σημαντικά σε ανάπτυξη και δημιουργία, με τις τελικές να έρχονται με «εκρηκτικό» ρυθμό. Παρόλα αυτά το σκορ δεν άλλαξε ως το φινάλε, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί 3-0 της Τσουκαρίτσκι, να ντουμπλάρει τις νίκες του και να φεύγει για τους ομίλους του Europa League.



MVP: Μπορεί να αδικήσουμε λίγο τον Έσε, αλλά θα πάρει το «βραβείο» ο Πεπ Μπιέλ που έκανε εκπληκτική εμφάνιση. Ορεξάτος, με πολλές προσπάθειες, με δημιουργία, με τελικές και γκολ ασφαλώς. Η μπάλα περνούσε διαρκώς από τα πόδια του Ισπανού μεσοεπιθετικού, ενώ όταν είναι στα καλά του, τότε μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Η σφυρίχτρα: Κανένα πρόβλημα από τον Ντάνι Μάκελι, ο οποίος είχε ένα εύκολο ματς να αντιμετωπίσει και πέρασε απαρατήρητος.

ΤΣΟΥΚΑΡΙΤΣΚΙ: Σαμούροβιτς, Στεφάνοβιτς, Σούμποτιτς, Ντρέζγκιτς (81' Σεραφίμοβιτς), Τόσιτς, Στάνκοβιτς (77' Κόβατς), Σισοκό, Μιλαντίνοβιτς (64' Ανχιλίβι), Νίκσεβιτς, Γιάνκοβις (46' Ζε Μάριο) και Ιβάνοβιτς (78' Οβόσου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Βρουσάι, Φρέιρε, Ρέτσος (57' Πορόζο), Ροντινέι, Έσε, Καμαρά (46' Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης (56' Σκάρπα), Μπιελ, Μασούρας (68' Καρβάλιο), Ελ Κααμπί (46' Ελ Αραμπί).


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x