Γενικά

Ειδικός στον αθλητικό νόμο: «Καλές πιθανότητες να κερδίσει η ESL τη νομική μάχη με την UEFA»

Βάσει του Δίκαιου του Ανταγωνισμού αλλά και προηγούμενων σχετικών υποθέσεων, η European Super League μπορεί να κερδίσει τις νομικές μάχες με την UEFA, σύμφωνα με τον Μαρκ Ορθ.

Καλές πιθανότητες να κερδίσει οποιαδήποτε νομική μάχη με την UEFA, έχει η European Super League, σε περίπτωση που το κυβερνητικό σώμα του ποδοσφαίρου προσπαθήσει να μπλοκάρει την κίνηση απόσχισης, προειδοποιεί ο εξειδικευμένος στον αθλητικό νόμο, Μαρκ Ορθ (μέλος του MEOlaw που εδρεύει στο Μόναχο).

Σύμφωνα με τον Ορθ, οι δώδεκα ομάδες της ESL -με βάση το Δίκαιο του Aνταγωνισμού αλλά και προηγούμενων σχετικών υποθέσεων- πιθανότατα θα δικαιωθούν εάν η υπόθεση φτάσει στα δικαστήρια.

«Είμαι της άποψης ότι βρίσκονται σε ισχυρή θέση. Το δικαστήριο είναι η σωστή κίνηση για τις ομάδες. Έχουν καλές πιθανότητες να κερδίσουν. Υπάρχουν καλές προοπτικές για την έναρξη της Super League και για τα κλαμπ που συμμετέχουν σε αυτή.

Εάν επιτραπεί σε μονοπώλιο να απαγορεύσει τη δημιουργία ανταγωνισμού, τότε δεν χρειάζεται καθόλου η νομοθεσία περί ανταγωνισμού. Αγγίζει τις βασικές Αρχές περί ανταγωνισμού. Θα πρέπει να υπάρχει μια ευκαιρία για άνοιγμα της αγοράς
», τόνισε χαρακτηριστικά στη «Sportsmail» ο Μαρκ Ορθ, ο οποίος συμβουλεύει τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στις υποθέσεις που αφορούν το Δίκαιο του Ανταγωνισμού.

Μάλιστα, αναφέρθηκαν και σχετικά παραδείγματα προηγούμενων υποθέσεων. Όπως εκείνης του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο αποφάνθηκε ότι η Διεθνής Ένωση Πατινάζ δεν μπορεί να εμποδίσει τους αθλητές να συμμετάσχουν σε νέες κερδοφόρες εκδηλώσεις.

Παρόμοια απόφαση πάρθηκε τον Ιανουάριο από το δικαστήριο της Γερμανίας, όταν η Διεθνής Ομοσπονδία Πάλης προσπάθησε να εμποδίσει μια νέα διοργάνωση. Ενώ, σημειώθηκε ότι υπάρχουν και άλλα παραδείγματα σε Σουηδία και Ιταλία.

Οι UEFA και Premier League είναι έτοιμες να επιβάλουν κυρώσεις στους συλλόγους που ανακοίνωσαν τη σύσταση της νέας διοργάνωσης. Με τη European Super League να δηλώνει ότι έχει ξεκινήσει τις νομικές διαδικασίες στα «αρμόδια δικαστήρια», προκειμένου να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κίνηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Οι ιθύνοντες, ωστόσο, της ESL δεν αποκάλυψαν το σε ποια δικαστήρια έχουν υποβάλει τα έγγραφά τους. Με τον Ορθ να θεωρεί ότι το πιο πιθανό είναι αυτό να έχει γίνει στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Λονδίνο, καθώς και στην Ιταλία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x