Γενικά

Έσπασε το ρεκόρ: Στα 7,4 δις ευρώ το συνολικό ποσό των μεταγραφών φέτος σύμφωνα με τη FIFA!

Όλα τα ρεκόρ έσπασαν φέτος οι ομάδες παγκοσμίως στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, αφού σύμφωνα με τη FIFA δαπανήθηκαν 7,4 δις για «αγοραπωλησίες».

Μπορεί η μεταγραφική περίοδος να μην έχει ολοκληρωθεί για όλες τις χώρες, ωστόσο το ρεκόρ των προηγούμενων ετών φαίνεται πως έχει ήδη καταρριφθεί σύμφωνα με επιβεβαίωση της FIFA!

Όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, οι ομάδες δεν κινήθηκαν καθόλου... φειδωλά στο φετινό μεταγραφικό «παζάρι» αφού σύμφωνα με το ESPN, έχουν ξοδευθεί 7,4 δις!

H συγκεκριμένη ενημέρωση μόνο έκπληξη δεν προκαλεί αν αναλογιστεί κανείς ότι οι ομάδες της Premier League, αναδείχθηκαν για ακόμη μια φορά «πρωταθλήτριες» στα έξοδα, έχοντας ξοδέψει κάτι λιγότερο από 3 δις ευρώ!

Εντυπωσιακό ήταν και το ντεμαράζ στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας, καθώς βάζοντας το χέρι στην τσέπη, έβγαλαν 1,8 δις εκατομμύρια!

Θυμίζουμε ότι η ακριβότερη μεταγραφή ποδοσφαιριστή ήταν εκείνη του Ντέκλαν Ράις, από τη Γουέστ Χαμ στην Άρσεναλ η οποία κόστισε περίπου 130 εκατ. ευρώ, ενώ πολύ ψηλά ήταν και εκείνη του Τζουντ Μπέλινγκχαμ από τη Ντόρτμουντ στη Ρεάλ με 103 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x