Γενικά

Η Κολομβία ξέρανε την Γερμανία και… φεύγει για τους «16»

Η Καϊσέδο άνοιξε το σκορ με γκολάρα, η Γερμανία απάντησε με πέναλτι στο 89’, αλλά η Βανέγας με… buzzer beater στο 90’+6’ χάρισε το τρίποντο στην Κολομβία που είναι αγκαλιά με την πρόκριση.

Απίθανη Κολομβία μοίρασε…. εγκεφαλικά στις Γερμανίδες! Η ομάδα από τη Λατινική Αμερική βρήκε buzzer beater στο 90’+6’ με την Βανέγας και πήρε τη νίκη με 2-1, κάνοντας το 2/2 στον 8ο όμιλο.

Την ίδια ώρα, άφησε τα «πάντσερ» στους 3 και τελευταία αγωνιστική θα δώσουν μάχη για να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους, ενώ οι Κολομβιανές πλέον είναι αγκαλιά με τους «16».

Το ματς ήταν απόλυτα ισορροπημένο στο πρώτο μέρος και βγήκε χωρίς σκορ, με την Κολομβία να χτυπά λίγο μετά την επανέναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ήταν το 52ο λεπτό με την Καϊσέδο να παίρνει την μπάλα μέσα στην περιοχή, να αδειάζει δύο αντιπάλους της και με τρελό τελείωμα στις «αράχνες» να κάνει το 1-0. Μάλιστα, έγινε η τρίτη νεότερη παίκτρια που σκοράρει δύο γκολ στο παρθενικό της Μουντιάλ Γυναικών, μετά την θρυλική Βραζιλιάνα Μάρτα και την Κάρα Λανγκ από τον Καναδά.



Στη συνέχεια, η Γερμανία ανέβηκε πολύ στο γήπεδο, πίεσε και έκλεισε στο μισό γήπεδο την Κολομβία, βρίσκοντας εν τέλει το γκολ της ισοφάρισης στο 89ο λεπτό με πέναλτι της Ποπ.




Όλα έδειχναν πως πηγαίναμε για μια ισοπαλία ανάμεσα στις δύο ομάδες (1-1), αλλά η Κολομβία αποδείχτηκε επτάψυχη και «ξέρανε» τη Γερμανία στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων με την προωθημένη Βανέγας να σκοράρει με κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ της Σάντος για το 2-1. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, παρά μόνο υπήρξε έντονη ανησυχία για την Καραμπαλί η οποία αποχώρησε με φορείο λόγω τραυματισμού.



Η Γερμανία δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα, η οποία ήταν και η πρώτη της σε φάση ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών μετά το 1995 όταν και είχε ηττηθεί τότε από τη Σουηδία (2-3).

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

Fifa Womens World Cup 23: Γερμανία-Κολομβία 1-2

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x