Γενικά

Στις «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών η Ισπανία, νίκησε 2-1 την Ολλανδία στην παράταση

Η εθνική ομάδα της Ισπανίας είναι η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, μετά τη νίκη (2-1) επί της Ολλανδίας στην παράταση.

Με… ηρωίδα την Σάλμα Παραγουέλο, που ήρθε από τον πάγκο, η εθνική Ισπανίας επικράτησε με 2-1 στην παράταση της Ολλανδίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Η 19χρονη εξτρέμ της Μπαρτσελόνα σκόραρε στο 111' της αναμέτρησης με τις «οράνιε», καθώς σούταρε την μπάλα, η οποία αφού πρώτα χτύπησε στο δοκάρι, κατέληξε στα δίχτυα της ολλανδικής εστίας.

Το σκορ άνοιξε η Μαριόνα Καλντεντέι, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε η «φούρια ρόχα», μετά το χέρι που έκανε μέσα στην περιοχή η Στέφανι Φαν Ντερ Γκραγκτ. Όπως αποδείχθηκε, μάλιστα, από το VAR, η απόφαση ήταν ολόσωστη και έτσι οι Ισπανίδες απέκτησαν σημαντικό προβάδισμα, για να περάσουν εκείνες στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Fifa Womens World Cup 23: Ισπανία-Ολλανδία 2-1

Η Φαν Ντερ Γκραγκτ, όμως, από μοιραία πήγε να γίνει ωραία, και κατάφερε να ισοφαρίσει στο δεύτερο μέρος για την Ολλανδία σε 1-1, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Fifa Womens World Cup 23: Ισπανία-Ολλανδία 2-1

Στην παράταση, η Ισπανία είχε αρκετές ευκαιρίες, κυριαρχόντας στο γήπεδο της Ολλανδίας και έμοιαζε να είναι το απόλυτο φαβορί, όμως δεν μπορούσε να βάλει την μπάλα στο «πλεκτό». Τελικά τα κατάφερε η Σάλμα Παραγουέλο, θυμίζοντας σε πολλούς αυτό που είχε κάνει πριν από 13 χρόνια ο Ινιέστα, στο αντίστοιχο Ισπανία-Ολλανδία στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x