Κύπελλο Ελλάδας

Αλμέιδα: «Ιστορικό κίνητρο για την ΑΕΚ στον τελικό, ο Αραούχο τραυματίζεται γιατί έχει… ξερό κεφάλι»

Τους λόγους που η ΑΕΚ θα πάει με υψηλό κίνητρο για την κατάκτηση του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ υπογράμμισε ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος στάθηκε και στην αυτοθυσία του Σέρχιο Αραούχο.

Ιστορικό κίνητρο να κατακτήσει το νταμπλ έχει η ΑΕΚ, όπως τόνισε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος Novibet κόντρα στον ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο την Τετάρτη (24/5, 20:30).

Ο τεχνικός της «Ένωσης» στάθηκε στο τρίτο νταμπλ που έχει την ευκαιρία να πάρει η ομάδα του, καθώς και στους τρεις χαμένους τελικούς από τους Θεσσαλονικείς. Επίσης, εξήρε τόσο τον Σέρχιο Αραούχο για την αυτοθυσία του -εξηγώντας ότι τραυματίζεται λόγω του ότι θέλει να δίνει πάντα το «παρών»- όσο και τον Πέτρο Μάνταλο (τονίζοντας σ' εκείνο το σημείο το πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος των αλλαγών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον «δικέφαλο»).



Αναλυτικά, ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε για:


-αυτούς που υποστηρίζουν ότι η ΑΕΚ θα εμφανιστεί επαναπαυμένη λόγω της κατάκτησης του πρωταθλήματος:

«Καλησπέρα. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος δώσαμε δύο μέρες ρεπό στους παίκτες. Και μετά από αυτές, αυτό που έχουμε ως στόχο είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου και εάν δεν κάνω λάθος στο σύνολο 100 χρόνων που συμπληρώνει του χρόνου, το έχει κατακτήσει δύο φορές. Έχουμε μιλήσει πολύ κάναμε δυνατές προπονήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τον αντίπαλο, αυτό που θέλουμε είναι να παίξουμε τον τελικό και να τον κερδίσουμε».

-το κατά πόσο θα επηρεαστούν οι προσπάθειες των παικτών από την απουσία του κόσμου, κάτι που είχε συμβεί και στην ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα:

«Πιστεύω αυτός που χάνει είναι το ποδόσφαιρο. Πάμε να παίξουμε έναν τελικό και οι φιέστες είναι η γιορτή του ποδοσφαίρου. Σχετικά με τους ποδοσφαιριστές και εμάς, λόγω του κορωνοϊού έχουμε συνηθίσει να παίζουμε χωρίς κοινό. Δεν θα υπάρχει φυσική παρουσία του δικού μας κόσμου, αλλά ξέρουμε ότι θα βρίσκεται κάπου για να μας υποστηρίζει. Τόσο εμείς, όσο και ο αντίπαλος θέλουμε το τρόπαιο».

-το ότι η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ για 5η φορά φέτος και πόσο διαφορετικό θα είναι αυτό το ματς:

«Όλα τα ματς είναι διαφορετικά. Δεν έχουμε κάποιο πλεονέκτημα. Αντιμετωπίζουμε έναν δύσκολο αντίπαλο, γι’ αυτό βρισκόμαστε και οι δύο ομάδες στον τελικό. Δεν θέλω να κοιτάω προς τα πίσω, τα παιχνίδια πρέπει να μπεις να τα παίξεις. Πάντα παίζουν έντεκα, η ομάδα που θα το κερδίσει θα είναι αυτή που θα έχει τη μεγαλύτερη επιθυμία».

-το εάν έχουν προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο των πέναλτι:

«Η αλήθεια είναι ότι πάντα τα δουλεύουμε, αλλά ποτέ δεν μπορείς να προγραμματίσεις τίποτα. Πάντα πριν τα πέναλτι προηγούνται 90 λεπτά και η παράταση. Θα υπάρξουν και αλλαγές. Πριν τα πέναλτι δηλαδή υπάρχουν και οι αλλαγές. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά. Ύστερα, τα πέναλτι έχουν να κάνουν και με την τύχη».

-το τι θα πει στους παίκτες πριν το παιχνίδι:

«Εγώ ποτέ δεν προγραμματίζω τι θα πω σε μια ομιλία. Περιμένω τη στιγμή και τους λέω αυτά που αισθάνομαι μέσα από την καρδιά μου. Έτσι πιστεύω ότι είναι πιο πιστευτό από το να έχω προετοιμάσει έναν μονόλογο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να βγούμε να παλέψουμε γι’ αυτό το κύπελλο. Ο πρώτος ότι η ΑΕΚ έχει πάρει δύο νταμπλ ενώ του χρόνου συμπληρώνει 100 χρόνια ιστορίας. Υπάρχει δηλαδή ιστορικό κίνητρο. Και το δεύτερο ότι απέναντι στον ΠΑΟΚ έχει χάσει τρεις τελικούς. Όλους όσοι είμαστε στην οικογένεια της ΑΕΚ μάς δίνει έξτρα κίνητρο για να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Ίσως αύριο μου βγει κάτι πιο ενδιαφέρον για τους πω».

-τα πρόσωπα που θα χρησιμοποιήσει στην ενδεκάδα:

«Ακόμη δεν είναι τίποτα σίγουρο. Αλλά σε μισή ώρα μπορείτε να την ξέρετε. Υπάρχουν καλοί πληροφοριοδότες (σ.σ. γελούσε). Γι’ αυτό θα περιμένω μέχρι το τέλος για να τους εκπλήξω και να μην έχετε κάτι στα χέρια σας».

-τον Σέρχιο Αραούχο (του ζητήθηκε να τον περιγράψει):

«Πιστεύω ότι ο Σέρχιο έχει δείξει τη φιλοσοφία που είχαμε ως ομάδα. Η αγάπη, η ένωση, το να δίνει τον καλύτερο σου εαυτό, ο επαγγελματισμός. Τραυματίζεται γιατί έχει ξερό κεφάλι, γιατί πάντα ήθελε να είναι παρών. Αυτό το εκτιμά ένας προπονητής. Με την αυτοθυσία του κολλούσε και τους υπόλοιπους. Έπειτα, σε προσωπικό επίπεδο είναι ένας τεράστιος άνθρωπος, με τεράστιες αξίες. Υπήρξε ένας από τους πολλούς μαχητές που είχαμε μέσα στην ομάδα. Και ο Σέρχιο και οι συμπαίκτες του έδωσαν ό, τι είχαν, γι’ αυτό φτάσαμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και γι’ αυτό είμαστε εδώ για το Κύπελλο. Το έχω ξαναπεί, νιώθω ευγνώμων για τους παίκτες, νιώθω περήφανος να προπονώ αυτό το γκρουπ, γιατί τα έχει δώσει όλα. Συμπτωματικά, ήταν πολύ δύσκολο να στήσω την ομάδα, γιατί εμείς ως προπονητές πρέπει να μιλήσουμε και να προετοιμάσουμε όλους τους παίκτες και αυτούς που θα παίξουν και αυτούς που θα είναι στον πάγκο. Έχοντας παίξει ποδόσφαιρο, όλοι θέλουμε να παίζουμε, κάποιες φορές είμαστε δίκαιοι, κάποιες όχι, το πιο σημαντικό είναι ότι όλο το γκρουπ έχει καταλάβει ότι δουλεύουμε ως γκρουπ».

-το ότι το 1978 η ΑΕΚ έκανε το νταμπλ και η Αργεντινή πήρε το Παγκόσμιο Κύπελλο και πως έχει γίνει το 2 στα 3 ως τώρα:

«Μακάρι να γίνει το ίδιο με το ’78. Μακάρι».

-το ότι τη σεζόν 2017-18 που ο αρχηγός Μάνταλος τραυματίστηκε η ΑΕΚ συσπειρώθηκε και πήρε το πρωτάθλημα και εάν συνέβη και τώρα το ίδιο με τον Σέρχιο Αραούχο:

«Αυτό δείχνει ότι δουλεύουν ως ομάδα, ως γκρουπ. Ενώθηκαν όλοι μαζί για τον κοινό στόχο του πρωταθλήματος. Για μένα ήταν όλοι οι ποδοσφαιριστές πολύ σημαντικοί. Σε ό, τι αφορά την περίπτωση του Πέτρου ήταν ένας παίκτης πολύ σημαντικός, ένας παίκτης που όταν είναι βασικός παίζει πολύ καλά και ως αλλαγή πολύ καλύτερα. Είναι αυτός που σκέφτεται μέσα στο γήπεδο, που δίνει μια λάμψη, ένας παίκτης που έχω πάντα στο μυαλό μου. Πολλές φορές επικεντρωνόμαστε σ’ αυτούς που ξεκινούν βασικοί. Εγώ δίνω μεγάλη προτεραιότητα στις αλλαγές. Οι αλλαγές έπαιξαν πολύ μεγάλο ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος».

-το εάν φανταζόταν πριν έναν χρόνο ότι θα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα και θα πήγαινε και για το νταμπλ:

«Όταν δέχθηκα αυτήν την πρόκληση να έρθω στην Ελλάδα, προφανώς είχα κι αυτό στο μυαλό μου. Είχα αναλύσει ξεχωριστά κάθε παίκτη μαζί με το τιμ μου, είχα αναλύσει το πρωτάθλημα και το μόνο που επιθυμούσα ήταν να έχω χρόνο για να δουλέψω. Δεν ήταν εύκολο, αλλά τελικά καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Καταφέραμε να βρισκόμαστε στον τελικό, αλλά αυτό που ξεχωρίζω περισσότερο και από τον τίτλο είναι η διαδρομή. Από την πρώτη μέρα, την κάθε προπόνηση. Αυτό είναι που μου γεμίζει την ψυχή. Το να βλέπω ότι μια μέρα πριν τον τελικό είχα τους πάντες στη διάθεσή μου πλην του Αραούχο. Στην προπόνηση ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί, μου δημιούργησαν κάποιες απορίες και αυτό είναι το πνεύμα που θέλω να έχουν».

-το τι ΠΑΟΚ περιμένει:

«Δύσκολο. Μια δυναμική ομάδα, μια ομάδα γρήγορη, επικίνδυνη και που ξέρει για το τι παίζει. Από την αρχή των ενεργειών από το τέρμα μέχρι και την τελική προσπάθεια. Είναι μια καλά δουλεμένη ομάδα, από τις στατικές της φάσεις και το πώς αντιδρούν όταν χάνουν την μπάλα. Έχει πολύ καλούς νεαρούς παίκτες, έχει έναν καλό προπονητή, οπότε θα είναι ένα ωραίο παιχνίδι. Και φυσικά όταν μιλάμε για έναν τελικό, είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Και όσο είμαι στο ποδόσφαιρο και το έχω συζητήσει με τους παίκτες, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που παίζουν καλά σε φιλικά, ποδοσφαιριστές που κατά τη διάρκεια των προπονήσεων μπορεί να είναι οι καλύτεροι στον κόσμο, οι ποδοσφαιριστές που στα εύκολα παιχνίδια φωτίζονται και υπάρχουν εκείνοι που παίζουν σε οποιαδήποτε κατάσταση με τον ίδιο τρόπο. Έχω πολλή εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, γιατί το έχουν αποδείξει».

-το ότι ο Αραούχο τόση ώρα έχει πει δύο φορές ότι θα ήθελε να παίξει αύριο και το εάν τελικά… σκέφτεται να τον χρησιμοποιήσει:

«Να επιστρέψει την καλύτερη δυνατή στιγμή. Αλλά πραγματικά με την παρουσία του έχει μεταδώσει πολλή θετική ενέργεια. Ένας άνθρωπος που μεταδίδει χαρά και ενέργεια, είναι από τους παίκτες που όλοι οι συμπαίκτες του συμπαθούν, οπότε από κάποιο σημείο βάζει και εκείνος το λιθαράκι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x