Κύπελλο Ελλάδας

Ιστορική πρόκριση με «πεντάρα» για την Αναγέννηση Καρδίτσας!

Η Αναγέννηση Καρδίτσας επικράτησε 5-0 του Αγίου Νικολάου και σε συνδυασμό με τη νίκη του πρώτου αγώνα (0-1) πανηγύρισε την πρόκριση τους «8» του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ιστορική στιγμή για την Αναγέννηση Καρδίτσας! Με μια εξαιρετική και γεμάτη εμφάνιση, η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον Άγιο Νικόλαο, επικρατώντας με το εμφατικό 5-0 στην Καρδίτσα, και σε συνδυασμό με το υπέρ της 1-0 στην Κρήτη, πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Αρκετά καλός ο ρυθμός καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν απόλυτα το ματς και να μην απειλούνται ουσιαστικά καθόλου. Στο 9' ο Πλέγας απείλησε από μακριά χωρίς να ανησυχήσει των κίπερ του Αγίου Νικολάου, ενώ στα 15' τα σουτ των Πολίτη και Βιδάλ κόντραραν πάνω στα σώματα.

Δύο λεπτά αργότερα και μετά από ωραία συνεργασία των παικτών της Αναγέννησης, ο Βιδάλ κέρδισε ένα αυστηρό πέναλτι από μαρκάρισμα του Κατσαρού. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Πολίτης νικώντας τον Μπένκο από τα έντεκα βήματα για το 1-0. Στο 26' μάλιστα, η Αναγέννηση... άγγιξε το δεύτερο γκολ, με το υπέροχο φαλτσαριστό πλασέ του Πλέγα να «τραντάζει» το δοκάρι των Κρητικών.



Στο δεύτερο ημίχρονο, η απογοήτευση του Αγίου Νικολάου, σε συνδυασμό με την αγωνιστική υπεροχή των γηπεδούχων έκαναν τη διαφορά και «εκτόξευσαν» το σκορ για την Αναγέννηση. Ουσιαστικά, στην πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου, ο Κλάους Αθανασιάδης έκανε το 2-0 στο 54ο λεπτό με κοντινή προβολή έπειτα από γύρισα του Πολίτη. Οκτώ λεπτά αργότερα, σε μια φάση «καρμπόν» με εκείνη του 2-0, ο Πολίτης πρόσθεσε μία ακόμα ασίστ στο ενεργητικό του, με τον Πλέγα να πλασάρει ανενόχλητος από την «καρδιά» της μεγάλης περιοχής για το 3-0!





Με την ψυχολογία στα ύψη, η Αναγέννηση εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη των Κρητικών, πετυχαίνοντας δύο ακόμα τέρματα μέσα σε ένα τρίλεπτο! Συγκεκριμένα, στο 68ο λεπτό και μετά από στημένη φάση, ο Κοτσώνης πρόλαβε την κάκιστη έξοδο του Κροάτη κίπερ των φιλοξενούμενων και με καρφωτή κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0!



Στιγμές αργότερα, ο Πλέγας με υποψία φάουλ πάνω στον Κίτο, κέρδισε την μπάλα έξω από την περιοχή του Αγίου Νικολάου, βγήκε «φάτσα» με τον Μπένκο, βάζοντας έτσι το «κερασάκι» στην τούρτα για το 5-0! Μάλιστα, ο άσος των φιλοξενούμενων εμφανώς εκνευρισμένος για το φάουλ που δεν δόθηκε, έσπρωξε τον Πλέγα με τον διαιτητή να τους αποβάλει και τους δύο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x