Κύπελλο Ελλάδας

Η κριτική της ΑΕΚ: Με άμυνα παιδική χαρά, δεν πας πουθενά

Η ΑΕΚ πάλεψε απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά πλήρωσε ξανά τα παιδικά λάθη της άμυνάς της και έχασε έναν ακόμη στόχο.

Τα παιδαριώδη λάθη της άμυνας της ΑΕΚ αποδείχτηκαν καταδικαστικά και στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Η «Ένωση» πάλεψε στο μέτρο του δυνατού, είχε ρέντα στο χαμένο πέναλτι του Βιεϊρίνια, αλλά για μια ακόμη φορά την πρόδωσε η λειτουργία στα μετόπισθέν της και αποκλείστηκε με δεύτερη ήττα, 2-1. Μοναδικός διασωθείς ο Γαλανόπουλος. Αναλυτικά η έλεγχος των «κιτρινόμαυρων»:

Τσιντώτας (6): Κάνει την απόκρουση του αγώνα σώζοντας την εξ επαφής προβολή του Ουάρντα με αυτοθυσία και γι’ αυτό και μόνο παίρνει έναν έξτρα βαθμό. Στο 1-1 ο Κρμέντσικ σκοράρει μεν στην κλειστή του γωνία, αλλά το σουτ ήταν πολύ δυνατό και μάλλον δεν φέρει ευθύνη καθώς έπρεπε να καλύψει στο μέτρο του δυνατού και το πλάτος της εστίας. Στο 2-1 που δέχεται στις καθυστερήσεις πριν τον Ζίβκοβιτς τον «κρεμά» ο Μιτάι, αφού ο ίδιος έχει απομακρυνθεί από την εστία του για να βοηθήσει στην κυκλοφορία της μπάλας ή κάποιο γέμισμα.

Τσιγκρίνσκι (5): Στο πρώτο ημίχρονο έχει δύο σωτήριες επεμβάσεις πάνω στον Σβιντέρσκι και τον Ροντρίγκο μπλοκάροντας τα σουτ τους. Στο δεύτερο μέρος, ωστόσο, φέρει ευθύνη τόσο στη φάση του πέναλτι (όπου έχει βγει από τη θέση του και όταν επιστρέφει είναι αργά) όσο και στο 1-1, καθώς από θέση αριστερού στόπερ στη φάση επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας και ο Κρμέντσικ μένει ολομόναχος.

Νεντελτσιάρου (4): Κακή εμφάνιση και πάλι από τον Ρουμάνου. Όσες φορές έκοψε, ακολούθησαν ως επί το πλείστον λάθος μεταβιβάσεις. Στη φάση, δε, του καθοριστικού 1-1 απλώς παρακολουθεί παθητικά τον Μπάμπα να σερβίρει στον Κρμέντσικ και δεν βγαίνει επιθετικά πάνω του για να τελειώσει τη φάση.

Σβάρνας (5): Παρότι δεν εμπλέκεται άμεσα σε κάποιο από τα γκολ που δέχτηκε η ΑΕΚ, είναι συνυπεύθυνος για την κάκιστη συνεννόηση των τριών στόπερ, ενώ έχασε αρκετές μονομαχίες, τόσο από τον Σβιντέρσκι όσο και από τον Κρμέντσικ.

Λόπες (5): Αγωνιζόμενος με ενοχλήσεις άντεξε για μία ώρα. Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στην πλευρά του, αλλά δεν πρόσφερε και τις επιθετικές βοήθειες που ζητούσε από αυτόν η ομάδα του παίζοντας σε έναν σύνθετο ρόλο μπακ-χαφ.

Βασιλαντωνόπουλος (6): Θετική η παρουσία του. Είχε καλύτερα ανεβάσματα από τον Λόπες, έκανε κι ένα καλό σουτ με κατεύθυνση στην εστία που κόντραρε στον Βαρέλα και βγήκε κόρνερ. Αμυντικά δεν πιέστηκε ιδιαίτερα.

Κρίστισιτς (5): «Φτωχή» παρουσία από τον Σέρβο. Απλώς βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας και όχι στην επιθετική ανάπτυξη με κάθετες πάσες, πράγμα που περίμενε από αυτόν ο Χιμένεθ αφού ήταν ο πιο δημιουργικός της τριπλέτας των χαφ.

Γαλανόπουλος (7): Διασώθηκε από την ΑΕΚ. Χωρίς να κάνει το πολύ μεγάλο παιχνίδι, έβγαλε ενέργεια, προσπάθησε να πατήσει περιοχή, έπαιζε επιθετική άμυνα και φυσικά πέτυχε το γκολ. Ο πιο κοντός παίκτης του γηπέδου (πίσω από τον Βιεϊρίνια) κινήθηκε έξυπνα όσο η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν απασχολημένη με τους… ψηλούς και με όμορφη κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Η κριτική της ΑΕΚ: Με άμυνα παιδική χαρά, δεν πας πουθενά

Σιμάνσκι (5): Εξαφανισμένος και ο Πολωνός. Σύμφωνοι, έτρεψε πολύ και πίεσε, αλλά πολλές φορές δίχως ουσία. Δεν βοήθησε στο δημιουργικό κομμάτι και ορθώς αντικαταστάθηκε μαζί με τον Κρίστισιτς.

Μάνταλος (5): Είχε διάθεση, ζωηράδα, αλλά οι περισσότερες επαφές του με την μπάλα ήταν κακές, με κακά κοντρόλ και απρόσεκτες μεταβιβάσεις. Σίγουρα περίμενε πολλά περισσότερα από αυτόν η ΑΕΚ, ενώ έχει ευθύνη και στο 1-1, καθώς απομακρύνει την μπάλα πάνω στον Μπάμπα, που στην εξέλιξη της φάσης σερβίρει το γκολ στον Κρμέντσικ.

Ανσαριφάρντ (5): Απομονωμένος και σε άχαρο ρόλο για τουλάχιστον μία ώρα. Όσο ήταν μακριά από την περιοχή δεν βοήθησε καθόλου στο να «σπάει» την μπάλα, αλλά αντίθετα καθυστερούσε κι άλλο την ανάπτυξη ή έκανε λάθος πάσες. Στο τελευταίο ημίωρο που ανέβηκε η ΑΕΚ βρήκε δύο καλές πάσες, αλλά τον σταμάτησε ο Πασχαλάκης.

Μιτάι (5): Παρότι δεν ήταν αρνητικός στο επιθετικό κομμάτι χάρη στην καλή του τεχνική, ο πιτσιρικάς παίρνει χαμηλό βαθμό καθώς έχει ευθύνη και στα δύο γκολ που δέχεται η ομάδα του. Στο πρώτο δεν παρέχει καμία κάλυψη αριστερά μένοντας θεατής, ενώ στο δεύτερο κάνει το εύκολο λάθος που τιμωρείται από τον Ζίβκοβιτς.

Αλμπάνης (6): Έπαιξε στο τελευταίο ημίωρο, έδωσε πλάτος στην επίθεση της ΑΕΚ, αλλά και πάλι είχε πρόβλημα στην τελική πάσα/απόφαση.

Τάνκοβιτς (6): Φάνηκε λιγότερο από τον Αλμπάνη, αλλά πιστώνεται την έξυπνη εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο δοκάρι βρίσκοντας στην κίνηση τον Γαλανόπουλο για το 0-1. Κατά τα άλλα δεν φάνηκε στο παιχνίδι.

Κοσίδης-Νεντελτσιάρου (-): Έπαιξαν ελάχιστα και δεν μπορούν να κριθούν.

Χιμένεθ (5): Σε αγώνα που η ΑΕΚ χρειαζόταν τουλάχιστον ένα γκολ για να προκριθεί, επέλεξε διάταξη με τρία στόπερ, δύο μπακ και τρία αμυντικά χαφ. Με την τακτική αυτή δεν θα μπορούσε ποτέ να σκοράρει απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε πρώτο μέλημα να μη δεχτεί γκολ και να χτυπήσει στην κόντρα. Στο τελευταίο ημίωρο αναγκαστικά ρίσκαρε, άλλαξε τη διάταξη στο πιο ορθολογικό 3-4-3 και η ομάδα του είχε ένα καλό διάστημα κλείνοντας τον ΠΑΟΚ στο 1/3 του γηπέδου. Όμως προδόθηκε και πάλι από την άμυνά του, η οποία φάνηκε ανέτοιμη να εφαρμόσει σωστά τη διάταξη με τρεις στην άμυνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x