Κύπελλο Ελλάδας

Ο προπονητής της εξέδρας: Όλο και χειροτερεύει το (επιθετικό) πράγμα για τον Άρη!

Δείτε τα σημεία-κλειδιά από το Λαμία-Άρης, σύμφωνα με τον «προπονητή της εξέδρας».

Τεράστια Λαμία, νίκησε 1-0 τον Άρη στην παράταση και προκρίθηκε για τρίτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η ομάδα της Φτιώτιδας είχε πολύ καλή παρουσία και στις δύο πλευρές του γηπέδου, ενώ εκμεταλλεύτηκε το ολοένα και χειρότερο πρόσωπο που δείχνει ο Άρης στην επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι δεν αξιοποίησαν ούτε τις στατικές φάσεις, βλέποντας τους αντίπαλούς τους να σκοράρουν στο τέλος μ' αυτόν τον τρόπο.

Για δύο ομάδες, οι οποίες σίγουρα δεν είναι για τρίτο σερί ενενηντάλεπτο χωρίς γκολ!





Αναλυτικά, τα σημεία-κλειδιά από τον «προπονητή της εξέδρας»:

-Οι στατικές φάσεις που πλήγωσαν τον Άρη: Όταν μια ομάδα δυσκολεύεται τόσο πολύ στο να βρει καθαρές ευκαιρίες σε σετ παιχνίδι, είναι δεδομένο ότι πρέπει να εκμεταλλευτεί τις στατικές φάσεις. Κι εν προκειμένω, η αλήθεια είναι ότι ο Άρης απείλησε ιδιαίτερα κατ' αυτόν τον τρόπο στο ΔΑΚ Λαμίας. Μάλιστα, είχε ανεπανάληπτη στιγμή στο 48' με κεφαλιά του ολομόναχου Εντιαγέ από την «καρδιά» της περιοχής, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μανσίνι. Δεν ήταν μόνο αυτή, όμως, είχε κι άλλες ευκαιρίες από τέτοιες φάσεις. Η ουσία είναι ότι δεν τις αξιοποίησε. Και τι θέλει ο... νόμος του ποδοσφαίρου να συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις; Το πλήρωσε μ' αυτό το νόμισμα, βλέποντας τους γηπεδούχους να σκοράρουν μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 118'!




-Ο συνήθης ύποπτος Σαράνοφ: Δεν χρειάζεται και πολλή ανάλυση για το εάν αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στην εξέλιξη της αναμέτρησης. Το έχει ξανακάνει (όπως το 2019 στον προημιτελικό με τον Ολυμπιακό) και είναι τέτοια ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΡΑ που θα το ξανακάνει! Δεν είναι μόνο το «στοπ» στο πέναλτι του Γκάμα στο 124'. Συνολικά έχει κάνει ματσάρα με τρομερές επεμβάσεις (όπως εκείνη του 64' που μπλόκαρε πάνω στη γραμμή, ύστερα από το λάθος γύρισμα του Τζανδάρη).



-Όλο και χειροτερεύει το (επιθετικό) πράγμα για τον Άρη: Ύστερα από το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων (για το Κύπελλο) είχε σημειωθεί ότι οι «κίτρινοι» εμφάνισαν μεν αγωνιστικές ανορθογραφίες (δυσκολία δημιουργίας μέσα στο «κουτί» και έλλειψη κυνισμού), ωστόσο είχαν και θετικά στοιχεία, πάνω στα οποία μπορούν και πρέπει να χτίσουν. Την περασμένη Πέμπτη (20/1) η ομάδα του Άκη Μάντζιου δημιουργούσε διαδρόμους και έφτανε με αρκετές προϋποθέσεις τουλάχιστον μέχρι τα καρέ των Φθιωτών.

Στα δύο επόμενα ματς που ακολούθησαν κόντρα στη Λαμία (την Κυριακή για το πρωτάθλημα και στη ρεβάνς του Κυπέλλου), όχι μόνο δεν έχτισαν πάνω στα προηγούμενα θετικά στοιχεία, αλλά η εικόνα τους ήταν ακόμα χειρότερη, ενώ εμφάνισαν και προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι στην προσπάθειά τους να απειλήσουν. Σίγουρα, στην παράταση ήταν πολύ καλύτεροι, ωστόσο σ' αυτό ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο και η κούραση των γηπεδούχων, οι οποίοι έχουν και μικρότερο βάθος στον πάγκο τους.

-Κι όμως δεν είναι ομάδες για τρία σερί ενενηντάλεπτα χωρίς γκολ: Είναι σχεδόν... τρομακτικό ότι οι Άρης και Λαμία σε τρίτο διαδοχικό ενενηντάλεπτο σε μία εβδομάδα έμειναν χωρίς σκορ. Ίσως κάποιοι να ισχυριστούν ότι είναι εν μέρει λογικό, αφού… μιλάμε για ελληνικές ομάδες. Κι όμως αυτή η εικόνα δεν ταιριάζει στα όσα έχουν δείξει και μπορούν να δείξουν τα σύνολα των Άκη Μάντζιου και Μιχάλη Γρηγορίου. Έστω κι αν το πρώτο παραμένει χωρίς γκολ μέσα στο 2022 και για πέντε σερί ματς.

Αμφότερες οι ομάδες έχουν πολύ καλούς παίκτες μεσοεπιθετικά, ενώ και ως σύνολα έχουν υπάρξει παιχνίδια μέσα στη σεζόν που έβγαλαν ωραία πράγματα επιθετικά, ασχέτου εάν δεν πήραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

-Έπαιζε και η Λαμία: Πάντα ο αποκλεισμός του «μεγάλου» προκαλεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ωστόσο, πέρα του γνωστού μότο «παίζει και ο αντίπαλος», στην προκειμένη περίπτωση όχι μόνο έπαιζε, αλλά το έκανε και πολύ καλά! Από τη μία, η Λαμία ήταν οργανωμένη σωστά στα μετόπισθεν -τουλάχιστον στην κανονική διάρκεια (αφού της βγήκε κούραση στην παράταση)- με αποτέλεσμα να μη δέχεται μεγάλες φάσεις σε σετ παιχνίδι (τεράστιο αμυντικό κενό στην εκτέλεση φάουλ στο 48'). Από την άλλη, με πίεση ψηλά, ανακτήσεις μπάλας και ωραίες συνεργασίες απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις με προϋποθέσεις. Εντέλει βρήκε το γκολ στο 118' μέσω ενός κόρνερ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x