Κύπελλο Ελλάδας

«Όργωσε» τον Ιωνικό στο… χωράφι η Λαμία

Νικήτρια 2-0 (24' Τσούκαλος, 52' Ρόμανιτς) υποδεχόμενη τον Ιωνικό αναδείχθηκε η Λαμία, κάνοντας τεράστιο βήμα πρόκρισης στους «8» του Κυπέλλου. Σε τραγική κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου.

Τεράστιο βήμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος πραγματοποίησε την Πέμπτη (2/12) η Λαμία, η οποία επικράτησε 2-0 υποδεχόμενη τον Ιωνικό στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τη φάση των «16».

Σε έναν αγώνα, ο οποίος διεξήχθη στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του ΔΑΚ Λαμίας, που περισσότερο θύμιζε... χωράφι, παρά γήπεδο.

Από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο για τους γηπεδούχους (24' Τσούκαλος - 52' Ρόμανιτς), οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τις καλές τους στιγμές, εν αντιθέσει με τους Νικαιώτες, σε ένα κατά τα άλλα ισορροπημένο παιχνίδι. Για τις 21/22/23 Δεκέμβρη προγραμματισμένη η ρεβάνς στο γήπεδο της Νεάπολης.

Λαμία-Ιωνικός: 2-0



Το ματς:

Από το ξεκίνημα την αναμέτρησης ήταν φανερό ότι οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών θα επηρεάζονταν άμεσα από τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο.

Με αρκετούς βασικούς αγωνίστηκαν οι γηπεδούχοι, εν αντιθέσει με τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι διατήρησαν για δεύτερο σερί ματς το 5-3-2 ελέω και του τραυματισμού του Τουράμ.

Η ομάδα της Νίκαιας ήταν εκείνη που δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι απειλώντας με τον Καμπράλ στο 4'. Η Λαμία απάντησε στο 21' με την προβολή που δεν έπιασε καλά από πλεονεκτική θέση ο Ελευθεριάδης. Για να έρθει το 24ο λεπτό, όταν ο Βύντρα έκανε παράλληλο γύρισμα ακριβείας από τα δεξιά, βρίσκοντας τον Τσούκαλο στην «καρδιά» της περιοχής, με τον Έλληνα να φορ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, σημειώνοντας το τρίτο του γκολ στον θεσμό του Κυπέλλου.

Αρκετά ισορροπημένος αγώνας μέχρι και το γκολ, το οποίο ανέβασε την ψυχολογία των γηπεδούχων, με τους αντιπάλους τους να χάνουν για λίγα λεπτά την καλή οργάνωση που είχαν μέχρι εκείνο το σημείο. Καλύτερη στιγμή που δημιούργησαν στα επόμενα λεπτά, εκείνη του Ρόμανιτς στο 26', με τον Αναγνωστόπουλο να βάζει «στοπ» στο σουτ του.

Ο Ιωνικός κατάφερε να ισορροπήσει εκ νέου στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με μοιρασμένες τελικές, ήτοι 5(3)-4(1).



Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ορεξάτοι στο δεύτερο μέρος, δημιουργώντας μάλιστα και αξιόλογη ευκαιρία στο 48' με τον Πογιοσιάν. Ωστόσο, η Λαμία εκμεταλλεύτηκε το κενό που υπήρξε στα μετόπισθεν του Ιωνικού στο 52', με τον Ρόμανιτς να βγαίνει ολομόναχος σε θέση βολής -ύστερα από την εξαιρετική μακρινή μεταβίβαση του Γκόλεμιτς- πατώντας περιοχής και πλασάροντας εύστοχα για το 2-0. Οι εν συνεχεία προσπάθειες αντίδρασης του Ιωνικού δεν είχαν αποτέλεσμα, με τη Λαμία να προστατεύει το σημαντικό αυτό προβάδισμα μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου, 4-2-3-1): Σαράνοφ – Βύντρα, Αντέτζο, Γκόλεμιτς, Σαραμαντάς – Γκέντσογλου, Νούνιες (56' Βλαχομήτρος) – Ελευθεριάδης (66' Προβυδάκης), Τάιρον (81' Μαζουλουξής), Ρόμανιτς (56' Μπεχαράνο) – Τσούκαλος (56' Μανουσάκης).

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Γκαραβέλης, Σκόνδρας, Τρούμπουλος, Τζανετόπουλος.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός, 5-3-2): Αναγνωστόπουλος – Ματσούκας, Τσιριγώτης, Βαφέας (80' Άοσμαν), Σάντσες, Βαλεριάνος – Πογοσιάν (64' Ντάλσιο), Γκοτσούλιας (64' Κιάκος), Κάνιας – Καμπράλ (80' Λένις), Μάναλης.

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Χριστοδουλής, Μύγας, Μπονέτι, Κωνσταντινίδης, Μουστάκης.

Διαιτητής: Σπυρίδων Ζαμπαλάς

Βοηθοί: Βασίλειος Μωυσιάδης, Παναγιώτης Σακκάς

4ος διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x