Κύπελλο Ελλάδας

Ο προπονητής της εξέδρας: Έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά είχε… Λεωφόρο!

Ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε τον… περίπατο στον Βόλο σε «απλή» πρόκριση και ο προπονητής της εξέδρας εξηγεί γιατί συνέβη αυτό.

Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να κερδίσει «σβηστά» τον Βόλο σήμερα, με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στο Πάνθεσσαλικό στάδιο, για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Δεν το έκανε, με το 2-1 του πρώτου αγώνα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ωστόσο να του χαρίζει το… πολυπόθητο «εισιτήριο» για τα προημιτελικά.

Ο προπονητής της εξέδρας αναλύει όσα οδήγησαν στην «λευκή ισοπαλία», μια κατά τα άλλα «χορταστική» αναμέτρηση…

* Έπεσε πάνω στον Κότνικ… Ο Σλοβένος τερματοφύλακας ήταν στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή, όποτε κλήθηκε να επέμβει. Έβγαλε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Βιγιαφάνιες, απέκρουσε κι εκείνη του Μαουρίσιο, κρατώντας τους Βολιώτες από νωρίς «ζωντανούς». Ενώ με την βοήθεια και του δοκαριού, σε μια ακόμα προσπάθεια του Μαουρίσιο στο 84ο λεπτό, έβγαλε με μηδέν παθητικό το παιχνίδι.

* Ο Σένκεφελντ… είναι εδώ! Ο Ολλανδός αμυντικός είχε ένα αναγνωριστικό πρώτο 10λεπτο και στην συνέχεια «κατάπιε» τον Φαν Φέερτ, μην επιτρέποντας στον συμπατριώτη του επιθετικό -και εκ των κορυφαίων σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος- να πάρει… ούτε κεφαλιά! Η ομάδα του δεν έφαγε καμία φάση, αφού συνεργάστηκε σωστά με τον Βέλεθ και αναμφίβολα μαζί με την πρόκριση του Παναθηναϊκού είναι τα δύο μεγάλα κέρδη.

* Non stop ο Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός μέσος του «τριφυλλιού» ήταν για μια ακόμα φορά ο κορυφαίος της ομάδας του στον αγωνιστικό χώρο. Απείλησε για το 1-0, σέρβιρε το γκολ του Βέλεθ που ακυρώθηκε, κέρδισε την κίτρινη του Τσοκάνη, ενώ βοήθησε και στο αμυντικό κομμάτι! Σε συνέχεια του… δαιμονιώδους μήνα που διανύει, επιβεβαίωσε πόσο πολύτιμος είναι για το πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

* Αυτοχειρία και αυτοσυντήρηση. Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού αναμφίβολα είναι κάτι που θα (πρέπει να) προβληματίσει τον Γιοβάνοβιτς. Γιατί, πέραν των επεμβάσεων του Κότνικ, υπήρξε και αστοχία σε επιλογές, πρωτίστως, αλλά και εκτελέσεις ειδικά στο πρώτο «καλό» του ημίχρονο. Ωστόσο, δεν κόστισαν, ενώ στην επανάληψη από ένα σημείο και μετά «μίλησε» το ένστικτο, για να μην έρθει γκολ που θα κόστιζε την πρόκριση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x