Πέταξε από τον... θρόνο του τον Ολυμπιακό και έφυγε για ημιτελικά ο ΠΑΟΚ! Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατέστρωσε ιδανικό πλάνο, η ομάδα του ήταν άψογη τακτικά και καθάρισε με το 2-0 μέσα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, εξασφάλισε την πρόκριση στην τετράδα της διοργάνωσης.
Εκρηκτική εκκίνηση των φιλοξενούμενων που χτύπησαν δις στο πρώτο τέταρτο με υπέροχα γκολ των Μύθου και Οζντόεφ, ενώ στη συνέχεια διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι και κλείδωσαν επιθετικά τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι είχαν κακό πρόσωπο συνολικά και λίγες φάσεις προς την εστία του Τσιφτσή.
Περιμένει Παναθηναϊκό ή Άρη πλέον στα ημιτελικά ο ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός έχασε έναν τίτλο και στρέφει το βλέμμα του στη Λεβερκούζεν, αλλά θα πρέπει σαφώς να βελτιωθεί πάρα πολύ μέχρι εκείνη το ματς!
Στο μυαλό του κόουτς
Με 4-4-1-1 και τα 10/11 του σχήματος που παρέταξε στο Περιστέρι κατέβασε τον Ολυμπιακό ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Στην εστία ο Τζολάκης και στην άμυνα οι Κοστίνια, Ρέτσος, Μπιανκόν, Ορτέγκα. Στον άξονα οι Γκαρθία, Μουζακίτης, στα φτερά οι Γιαζίτσι, Ζέλσον και ο Τσικίνιο πίσω από τον Ταρέμι.
Με 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Τσιφτσής στην εστία και οι Κένι, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα στην τετράδα της άμυνας. Δίδυμο στα χαφ οι Μεϊτέ, Οζντόεφ και μεσοεπιθετική τριπλέτα με τους Ζίφκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον, έχοντας για μοναδικό προωθημένο τον Μύθου.
Το ματς
Απόλυτος αιφνιδιασμός για τον Ολυμπιακό. Παρότι είχε τον έλεγχο, ο Ζίφκοβιτς βρήκε την μπαλιά τρύπα προς τον Μύθου, ο οποίος καλυπτόταν από τον Ορτέγκα, με τον μικρό να περνά τον Τζολάκη, να προσποιείται και στον Κοστίνια για να γράψει το 1-0 σε κενή εστία. Οι ερυθρόλευκοι θέλησαν να απαντήσουν άμεσα, φώναξαν για πέναλτι σε πτώση του Γκαρθία μετά από μονομαχία με τον Κωνσταντέλια (11'), ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Τσικίνιο καθυστέρησε να εκτελέσει μέσα από την περιοχή. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο ΠΑΟΚ πάγωσε για τα καλά το Γεώργιος Καραϊσκάκης, όταν ο Τάισον έκανε την αλλαγή παιχνιδιού, ο Ζίφκοβιτς έσπασε με τη μία στον Οζντόεφ και αυτός με ασύλληπτο σουτ στην κίνηση έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του (0-2).
Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ στο 22' αλλά το σουτ του Τσικίνιο μέσα από την περιοχή κόντραρε τελευταία στιγμή στον Μπάμπα, ενώ ο Τζολάκης με μεγάλη επέμβαση σε γεμάτο σουτ του Κωνσταντέλια κράτησε το σκορ ως είχε. Ο Μεντιλίμπαρ στο 32' άλλαξε τον Γιαζίτσι που ήταν εκτός κλίματος αγώνα με τον Γιάρεμτσουκ, παίζοντας με καθαρό 4-4-2. Οι Πειραιώτες απέκτησαν μεγαλύτερη οντότητα στην επίθεση αλλά δεν είχαν καθαρό μυαλό. Ο Κοστίνια στο 39' σπατάλησε άλλη μια μεγάλη φάση και το ημίχρονο βγήκε με τον ΠΑΟΚ να έχει μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά.
Ο Μεντιλίμπαρ έριξε Ροντινέι στο ματς, ο Ολυμπιακός θέλησε να μπει με ορμή αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ στο 49' όταν ο Τάισον βρήκε υπέροχα τον Μύθου μέσα στην περιοχή αλλά ο Τζολάκης έκανε μεγάλη επέμβαση. Ο Τσιφτσής στο 52' μιμήθηκε τον Τζολάκη και με μυθική επέμβαση κράτησε το προβάδισμα δύο τερμάτων για τους φιλοξενούμενους στην οβίδα του Μουζακίτη, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν σε ένταση στη συνέχεια.
Ο Ολυμπιακός έπαιζε ανορθόδοξα, σήκωνε αρκετά την μπάλα και οι Μιχαηλίδης-Κετζιόρα δεν είχαν κανένα πρόβλημα να αντιμετωπίσουν το ψηλό παιχνίδι, με την ομάδα του Μεντιλίμπαρ να μην μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες παρά μόνο προϋποθέσεις. Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ διαχειριζόταν με χαρακτηριστική ευκολία το 2-0, ο Λουτσέσκου φρέσκαρε ιδανικά την ομάδα του από τη μέση και μπροστά, κρατώντας το πρέσινγκ σε υψηλά επίπεδα στα στόπερ και τα χαφ των Πειραιωτών.
Δείγμα της άψογης συμπεριφοράς των ασπρόμαυρων στο τακτικό κομμάτι και της κακής βραδιάς του Ολυμπιακού, το γεγονός πως η μοναδική καθαρή ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 90' όταν ο Ταρέμι δεν κατάφερε από κοντά να νικήσει τον Τσιφτσή και ο Ποντένσε αστόχησε στο ριμπάουντ, παρότι σούταρε αμαρκάριστος. Το τελευταίο σφύριγμα του Τσακαλίδη βρήκε τον δικέφαλο του βορρά να παίρνει την πρόκριση που άξιζε με βάση τη συνολική εικόνα, πετώντας εκτός συνέχειας τους Πειραιώτες.
MVP: Ο Ζίφκοβιτς φτιάχνει το 1-0 του Μύθου με υπέροχη κάθετη στην πλάτη του Μπιανκόν αλλά και το 2-0 του Οζντόεφ με ωραίο στρώσιμο στον Ρώσο. Τρομερή η ποιότητα του Σέρβου, αλλά και η προσωπικότητα που διαθέτει.
Η σφυρίχτρα: Ο Τσακαλίδης είχε να διαχειριστεί ένα ματς με αρκετή ένταση, μαρκαρίσματα και διαμαρτυρίες. Θέλησε άλλες φορές να αφήσει το ματς, άλλοτε να σφυρίζει συχνότερα για να μην του ξεφύγει το παιχνιδι. Φώναξαν για δύο πέναλτι οι Πειραιώτες στο πρώτο μέρος σε πτώσεις των Γκαρθία-Ταρέμι, θεώρησαν ανεπαίσθητες τις επαφές από τους Κωνσταντέλια και Κετζιόρα οι διαιτητές σε χορτάρι και VAR.
Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ορτέγκα, Μπιανκόν (80? Καλογερόπουλος), Ρέτσος, Γκαρθία (65? Έσε), Μουζακίτης, Τσικίνιο (65? Ποντένσε), Μάρτινς, Γιαζίτζι (31? Γιάρεμτσουκ), Ταρέμι.
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Τσιφτσής, Κένι, Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Κωνσταντέλιας (71? Γιακουμάκης), Τάισον (58? Ζαφείρης), Ζίβκοβιτς, Μύθου (71? Χατσίδης).
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






