Κύπελλο Ελλάδας

Ο προπονητής της εξέδρας: Ο Τσόλακ που μιλά όταν πρέπει, ο Βατσλίκ και η έμπνευση του Σβαμπ

Μπόλικα πράγματα κράτησε από το 1-1 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, που έστειλε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας τους Θεσσαλονικείς.

Μετά από... 210 λεπτά (συνδυαστικά στους δύο αγώνες) και κάτι ψιλά, το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πήγε στον ΠΑΟΚ, που χάρη στο εκτός έδρας γκολ που σημείωσε στην παράταση στο 1-1 με τον Ολυμπιακό θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στο ΟΑΚΑ.

Τον «Δικέφαλο του Βορρά» λύτρωσε ένας επιθετικός που έχει ακούσει πολλά, ο Αντόνιο Τσόλακ, που ήταν ο μοναδικός που κατάφερε να νικήσει τον τρομερό Τόμας Βατσλίκ.

Ιδού τι κράτησε ο προπονητής της εξέδρας από τον σπουδαίο ημιτελικό του «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Τσόλακ μιλά όταν πρέπει: Κακά τα ψέματα, η μεταγραφή του Κροάτη στον ΠΑΟΚ δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη, μάλλον το αντίθετο. Ωστόσο από τα... τρία μόλις γκολ που έχει σημειώσει ο 28χρονος επιθετικός, τα δύο είναι ιδιαίτερα βαρυσήμαντα. Πριν λυτρώσει την ομάδα του στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Τσόλακ είχε δώσει τη νίκη και στο 1-0 επί της ΑΕΚ πριν από πέντε εβδομάδες, συνεπώς αντιλαμβάνεται κανείς ότι μπορεί μεν να σκοράρει σπάνια, ωστόσο όταν το πράττει, είναι όταν... πρέπει!

Ο παράγοντας Βατσλίκ: Μπορεί να μην έχει μπει –ακόμα- στην καρδιά των οπαδών του Ολυμπιακού όπως ο Ρομπέρτο και ο Σα, όμως ο Τσέχος τερματοφύλακας πρόσθεσε ακόμη μία σπουδαία εμφάνιση στο ενεργητικό του. Πρώτα έβγαλε το σουτ του Μιτρίτσα (66’), μετά εκείνο του Λύρατζη (72’) και του Σοάρες (83’), με τον έμπειρο γκολκίπερ να λέει ξανά «όχι» στον Μιτρίτσα στο 85’. Αν δεν ήταν ο Βατσλίκ, πιθανότατα θα είχαν πάρει ευκολότερα την πρόκριση οι φιλοξενούμενοι.

Το... κρύο αίμα του Ελ Αραμπί: Ο Μαροκινός έχει δύσκολο 2022 αλλά στα δύσκολα μίλησε ξανά και μάλιστα με τρόπο ενδεικτικό της ποιότητάς του. Με την μπάλα να καίει στην παράταση, ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τρόπο αποθεωτικό - α λα Πανένκα!



Γίνεται... ΠΑΟΚ Cup: Για πέμπτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια οι Θεσσαλονικείς θα βρεθούν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μετρώντας ως τώρα 4/4! Μεταξύ 2017 και 2019 είχαν μετρήσει τρεις επιτυχίες ενάντια στην ΑΕΚ, για να ακολουθήσει ένας χρόνος... διάλειμμα και εν συνεχεία η περσινή κατάκτηση ενάντια στον Ολυμπιακό. Φέτος αντίπαλος θα είναι ο Παναθηναϊκός, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να έχει χτίσει παράδοση... τρομακτική στον θεσμό.

Όλα τα λεφτά η μπαλιά του Σβαμπ: Στη φάση του γκολ που έστειλε τον ΠΑΟΚ στον τελικό, όλα ξεκινούν από την εκπληκτική μπαλιά του Αυστριακού, που μετέτρεψε σε πάσα πάρε-βάλε στον Τσόλακ με το γύρισμά του ο Ολιβέιρα. Απολαυστική η έμπνευση του μέσου του ΠΑΟΚ, που το εξωτερικό έστειλε την μπάλα εκεί που έπρεπε, για να έρθει τελικά το 1-1.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x