Κύπελλο Ελλάδας

Η κριτική του Ολυμπιακού: Ο Ελ Αραμπί, ο Μασούρας, αλλά και ο… Μπρούμα

Ο έλεγχος των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στη ρεβάνς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η βαθμολογία των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Μαρτίνς επικράτησε 3-1 με τον Ελ Αραμπί να είναι κορυφαίος, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Μασούρα και τον Μπρούμα… αμφιλεγόμενο. Το sport-fm.gr περνάει από ακτίνες… X τους παίκτες των Πειραιωτών.

Σα (6): Στο γκολ που δέχεται, με το οποίο μπαίνει ξανά στο κόλπο ο ΠΑΣ, έχει γίνει ένα δυνατό σουτ του Καρτάλη, αλλά δεν είναι ιδανική η αντίδρασή του και φαίνεται να αιφνιδιάζεται. Πιθανόν να μην βλέπει καλά επειδή έχει αρκετά σώματα μπροστά του. Κατά τα λοιπά, ήταν ο γνωστός Σα.

Σεμέδο (6): Στο πρώτο μέρος… άργησε να μπει στο παιχνίδι. Έδειχνε να μην είναι συγκεντρωμένος και να μην είναι τόσο «μέσα» όσο έπρεπε σε ένα τόσο κρίσιμο ματς. Σταδιακά βελτιώθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο στάθηκε στο ύψος του και έκανε και κάποιες καλές επεμβάσεις.

Παπασταθόπουλος (7): Είναι και πάλι ο συνολικά καλύτερος από τους τρεις της άμυνας. Μπορεί ο Σεμέδο να έκανε κάποιες πιο δύσκολες επεμβάσεις στο β’ ημίχρονο, αλλά ο Παπασταθόπουλος ήταν από την αρχή καλός και είχε συνολικά μια πιο αψεγάδιαστη παρουσία.

Χολέμπας (6): Έπαιξε ξανά ως στόπερ και παρότι το αμυντικό κομμάτι δεν ήταν ποτέ το… φόρτε, ανταποκρίθηκε κόντρα σε μια ομάδα που είναι δυνατή και γρήγορη μπροστά. Ο φθηνός τρόπος με τον οποίο αποβλήθηκε (έχοντας δεχθεί την πρώτη κίτρινη επειδή κλώτσησε την μπάλα) στο τέλος, δεν τσαλακώνει τόσο την εικόνα του.

Ανδρούτσος (5): Έδειξε τρομερή διάθεση σε ολόκληρο το παιχνίδι και έκανε πολλά χιλιόμετρα. Ωστόσο, θα μπορούσε να δώσει περισσότερα πράγματα επιθετικά, αν είχε καλύτερες σέντρες και πιο γρήγορες αποφάσεις. Παρότι πέρασε πολύ από τα πόδια του η μπάλα, έχει ουσιαστικά μόνο μια σωστή πάσα στην πρώτη τελική του Ελ Αραμπί.

Ρέαμπτσουκ (6): Συνεχίζει να μην είναι στα στάνταρ που κινήθηκε το πρώτο καιρό. Δεν έχει τον… αέρα που είχε τότε. Ίσως και τις δυνάμεις. Πήγαινε πάλι, πάντως, πάνω-κάτω, αλλά δεν έδωσε πράγματα μπροστά.

Εμβιλά (7): Ο γνωστός σε γενικές γραμμές Εμβιλά. Εγγύηση στα αμυντικά του καθήκοντα, με πολλά τρεξίματα, αν και δείχνει ότι δεν έχει τις ίδιες δυνάμεις που είχε πριν δυο μήνες.

Καμαρά (6): Θετικό το πρόσημο για τον Καμαρά, αλλά δεν μιλάμε και για κάτι σούπερ. Σε τέτοια ματς έχει συνηθίσει να είναι πιο… αστραφτερός. Ίσως και αυτό να έχει ξεμείνει κάπως από δυνάμεις.

Μπρούμα (5): Ναι μεν, αλλά… Πάντα είναι ζήτημα ο βαθμός του Μπρούμα και αυτό ισχύει και για σήμερα. Έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι, πέρασε πολύ από τα πόδια του η μπάλα και έκανε κάποια καλά και αρκετά που σίγουρα ξεσήκωσαν τους… συμπαίκτες του και τον προπονητή του. Κέρδισε το πέναλτι για το 1-0 από χέρι του Πίρσμαν, σκόραρε για το 3-1 που έδωσε ηρεμία στην ομάδα του. Όμως στη συνέχεια φρόντισε να δώσει κάποια νευρικότητα. Έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες, με αποτέλεσμα να μην «κλειδώσει» την πρόκριση από νωρίς, ενώ η πρώτη δεν χάνεται. Από εκεί και μετά είχε μόνο κακές επιλογές και ο Μαρτίνς τον απέσυρε ώστε να μην κινδυνέψει να αποδειχθεί μοιραίος, καθώς ήταν ξεκάθαρο ότι του έλειψε το καθαρό μυαλό. Κακές αποφάσεις και περιττές ενέργειες είχε και στο πρώτο μέρος. Όλα αυτά σε ένα παιχνίδι το οποίο ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του.

Μασούρας (7): Μπόλικη δουλειά από τον Μασούρα. «Βρώμικη» και μη. Με αρκετή βοήθεια πίσω, αλλά και συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι, ασχέτως αν δεν έπιασε τόπο ό,τι έκανε λόγω των επιλογών των συμπαικτών του. Από τις λίγες φάσεις που μπορεί να του χρεωθεί επιθετικά ως αρνητικό είναι η χαμένη ευκαιρία του 77ου λεπτού.

Ελ Αραμπί (9): Απλά ο MVP της αναμέτρησης. Πέτυχε δύο γκολ με τα οποία έδειξε τον δρόμο για την πρόκριση στους Πειραιώτες, ενώ… σέρβιρε στον Μπρούμα το 3-1 σε ένα σημείο στο οποίο είχε αρχίσει να ζορίζει η κατάσταση για τον Ολυμπιακό. Μοναδικό κακό σημείο για τον Μαροκινό η χαμένη ευκαιρία του 47’, όταν και δεν βρήκε δίχτυα μετά από λάθος συνεννόηση Λοντίγκιν με Εράμουσπε και αν το έκανε θα είχε «κλειδώσει» από τότε την πρόκριση με το 3-0. Αν δεν την είχε θα άξιζε… 10.

Βαλμπουενά (6): Μπήκε στο 71’, σε ένα σημείο στο οποίο ο Ολυμπιακός ήθελε πιο πολύ να προστατέψει το 3-1 και να απειλήσει στην κόντρα παρά να χτίσει. Με αποτέλεσμα να μην έχει τόση συμμετοχή στο παιχνίδι. Παρά ταύτα πρόλαβε να βγάλει μια ωραία κάθετη στον Μασούρα που δεν βρήκε δίχτυα από καλή θέση.

Μπουχαλάκης (6): Μπήκε με σκοπό να δέσει το κέντρο του ο Ολυμπιακός και να αποκτήσει φρέσκα πόδια ώστε να προστατέψει το 3-1 και το έκανε

Σίλβα (-): Μπήκε στο 83’ αντί του Εμβιλά και δεν μπορεί να κριθεί.

Χασάν (-): Έπαιξε λίγο και στο σημείο που μπήκε ο Ολυμπιακός είχε ως στόχο να προστατέψει το σκορ πρόκρισης και ουσιαστικά ο Αιγύπτιος δεν μπόρεσε να δείξει κάτι. Οπότε δεν μπορεί να κριθεί.

Βρουσάι (-): Μπήκε στο 90+2’ και δεν μπορεί να κριθεί.

Μαρτίνς (7): Καλός βαθμός για τον Μαρτίνς που έκανε τα βασικά, επενέβη όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του, ώστε να μην γκρεμίσει ό,τι είχε χτίσει. Ορθώς βγάζει τον Μπρούμα, βλέποντας ότι είχε αρχίσει να χάνει το μυαλό του, πηγαίνοντας να μεταφέρει νευρικότητα και στους συμπαίκτες του.

ΠΑΣ Γιάννινα
Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι πάνω απ’ όλα ένα καλοκουρδισμένο σύνολο και το υπενθύμισε και σήμερα. Ασχέτως αν δεν έφυγε από το Φάληρο με την πρόκριση κι ας μην ήταν συνολικά καλύτερος. Άφησε ξανά καλές εντυπώσεις, έχει μόνο ένα κακό διάστημα στο παιχνίδι. Από το 1-0 μέχρι την ανάπαυλα. Στο δεύτερο αντιδράει, δεν πετάει… λευκή πετσέτα και κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί κόντρα σε μια πιο ποιοτική και έμπειρη ομάδα. Κορυφαίος ο Καρτάλης, που δίνει σύνθημα για αντεπίθεση στο 51’ με το γκολ του και γενικότερα κάνει εξαιρετική δουλειά, δημιουργώντας αρκετά μέσω στατικών φάσεων. Πολύ καλό παιχνίδι και από τον Σάλιακα, ενώ ο Ελευθεριάδης δημιούργησε ρήγματα στο πρώτο μέρος (στο δεύτερο έγινε αλλαγή), αλλά δεν είχαν… happy end. Ο Πίρσμαν κάνει το πέναλτι, αλλά στο δεύτερο ήταν πολύ καλός. Ο Λοντίγκιν έχει δεχθεί τρία γκολ, έχει κάνει ένα λάθος στο δεύτερο μέρος με την κακή συνεννόηση που έχει με τον Εράμουσπε, αλλά συνολικά είναι καλός και κρατάει όρθιο τον ΠΑΣ. Καλή διαχείριση από τον Γιαννίκη, που δίνει ώθηση στην ομάδα του για come back παρά το 2-0 στο 41ο λεπτό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x