Κύπελλο Ελλάδας

Ο προπονητής της εξέδρας: Ο δήμιος (ξανά) Μεντόσα και ο Ολυμπιακός που χάνει… λάδια

Η ιστορική νίκη του Παναιτωλικού επί του Ολυμπιακού με ανατροπή.

Τούμπαρε και τον Ολυμπιακό ο Παναιτωλικός, με MVP ξανά τον Μεντόσα και δείχνει διατεθειμένος να πουλήσει ακριβά το τομάρι του, διεκδικώντας πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Πηγαίνοντας στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης» με κάβα το 2-1 του Αγρινίου.

Η ανάλυση του προπονητή της εξέδρας
*Ήχησε ξανά συναγερμός για τον Ολυμπιακό. Η εμφάνιση των Πειραιωτών κόντρα στον Παναιτωλικό, με όσα ελαφρυντικά έχουν, ήταν νέο «καμπανάκι» για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Οι πρωταθλητές, οι οποίοι σήμερα είχαν αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα, όπως και οι γηπεδούχοι, έκαναν ξανά προβληματική εμφάνιση. Δεν είχαν διάρκεια στο παιχνίδι τους, δεν έβγαλαν ένταση ξανά και το γεγονός ότι παραμένουν δίχως νίκη μέσα στο 2022 δείχνει ότι δεν είναι τυχαίο. Αν δεν παρουσιαστούν βελτιωμένοι στη ρεβάνς θα έχουν θέμα, ενώ γενικότερα αν δεν συνέλθουν θα έχουν πρόβλημα στη σεζόν. Υπενθυμίζεται ότι ακολουθεί η δύσκολη αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το πρωτάθλημα. Η εικόνα με τον Παναθηναϊκό προβλημάτισε, αλλά είχε και ένα θετικό. Το 0-0, το οποίο δεν… χάλασε τον Ολυμπιακό, αφού συνεχίζει να έχει απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του. Για σήμερα, δεν ισχύει, ωστόσο, ότι «το μη χείρον βέλτιστον».



*Γίνεται δουλειά στον Παναιτωλικό. Ιστορικό διπλό επί της ΑΕΚ με ανατροπή την Κυριακή, μεγάλη νίκη, η οποία μπορεί να αποδειχθεί και ιστορική επί του Ολυμπιακού την Τετάρτη. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου «καθάρισε» μέσα σε λίγες ημέρες δύο μεγάλους αντιπάλους, δίχως… κλεφτοπόλεμο. Σήμερα, ειδικά, έπαιξε αρκετά ωραίο ποδόσφαιρο. Έχοντας αρχές στο παιχνίδι της, βγάζοντας τρεξίματα, τα οποία δεν είχε ο αντίπαλος, στον οποίο δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνά του, παρότι είχε τρία στόπερ. Μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, τα οποία έφερε ο Παναιτωλικός.



*«Πλήγωσε» και τον Ολυμπιακό. Δήμιος της ΑΕΚ την Κυριακή, δήμιος των Πειραιωτών την Τετάρτη. Ο Μεντόσα αποδείχθηκε back to back MVP, έχοντας απέναντι στους «ερυθρόλευκους» ένα γκολ και μια ασίστ, όπως και στο ΟΑΚΑ. Μπορεί να μην πέτυχε γκολάρα αυτήν τη φορά, αλλά σκόραρε με το δεξί αυτήν τη φορά και σέρβιρε το 2-1 για τον Καρέλη, με τον οποίο εξέθεσαν την αντίπαλη άμυνα, αλλά και συνολικά την ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού. Όσο κάνει τέτοιες εμφανίσεις ο Αργεντινός άσος, τόσο θα ανεβάζει τις μετοχές του και σίγουρα οι εμφανίσεις του δεν περνάνε απαρατήρητες για τους μεγάλους της Super League.





*Τα τρία στόπερ δεν σε οχυρώνουν. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και αυτό ισχύει για την εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ήταν κατώτερος των προσδοκιών απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, αλλά μπορεί να κρατήσει το γεγονός ότι πέτυχε τον σκοπό του αμυντικά. Δεν συνέβη το ίδιο και κόντρα στον Παναιτωλικό. Ο Πέδρο Μαρτίνς διατήρησε το 3-4-3, καθώς θέλησε να φρεσκάρει το κέντρο του, δίνοντας ανάσες σε Εμβιλά και Μ. Καμαρά, χρησιμοποιώντας Σουρλή και Ξενιτίδη στο Αγρίνιο. Επιλέγοντας να ποντάρει στο γεγονός ότι έχει παραπάνω λύσεις στην άμυνα στην παρούσα φάση. Πάντως, αυτήν τη φορά δεν λειτούργησε το πλάνο αμυντικά. Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στα μετόπισθεν και σίγουρα η λειτουργία του σε αυτό το κομμάτι δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Η τριάδα Αβραάμ Παπαδόπουλου, Μπα και Μπαγκαλιάνη πίσω δεν έδωσε ασφάλεια στους Πειραιώτες, οι οποίοι παρά τις αλλαγές δεν είχαν τα τρεξίματα και τη δίψα των γηπεδούχων, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις, με μεγαλύτερο παράδειγμα τη φάση του 2-1, πήγαιναν δεύτερη σε διεκδικούμενες μπάλες. Πέραν τούτου, πρόκειται για ένα σύστημα, το οποίο δεν έχει δουλέψει (το έπαιξε αρκετά πέρυσι όταν κρίθηκε το πρωτάθλημα) και δεν ξέρει καλά η ομάδα του Μαρτίνς. Φάνηκε το καλοκαίρι με τη Λουντογκόρετς, αλλά και σήμερα με τον Παναιτωλικό. Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αποδείχθηκε εξαίρεση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x