Κύπελλο Ελλάδας

Γενικός Διευθυντής ΟΑΚΑ στον bwinΣΠΟΡ FM: «Κόκκινη γραμμή για εμάς το ασφαλιστήριο»

Στο θέμα το οποίο έχει προκύψει με τη σύμβαση για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ για τον τελικό του Κυπέλλου αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Χαλιορής μέσω του bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Θέση σχετικά με το μπάχαλο το οποίο επικρατεί τα τελευταία 24ωρα σχετικά με την παραχώρηση του ΟΑΚΑ για τον τελικό του Κυπέλλου πήρε ο Κωνσταντίνος Χαλιορής μέσω του bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Μιλώντας στους Αντώνη Πανούτσο και Αντώνη Καρπετόπουλο, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ επεσήμανε «Η εκκρεμότητα είναι το θέμα του ασφαλιστηρίου, το οποίο αποτελεί κόκκινη γραμμή για εμάς», ενώ ανέφερε επίσης: «Θέλουμε να γίνει μια γιορτή, όχι απλά ένας τελικός. Είναι σημαντικό να μην σπάσει κάτι, αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι η ασφάλεια του κόσμου».

Αναλυτικά όσα δήλωσε
Για το θέμα που έχει προκύψει με τη σύμβαση: «Δεν έχουμε υπογράψει ακόμα. Ακολουθούμε όσα προβλέπονται, όπως ορίζει ο νόμος. Θέλουμε να γίνει μια γιορτή, όχι απλά ένας τελικός, να νιώθουν όλοι ασφαλείς. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπήρχαν δεσμεύσεις από την ΕΠΟ, με κάποια θέματα όπως τα πάρκινγκ κλπ κλπ. Δεν μπορείς να λες ότι θέλω τον αγωνιστικό χώρο και τα πάρκινγκ να τα ζητήσει η αστυνομία. Μπορεί να ζητήσει και να πάρει όλο το συγκρότημα και να πάρει την ευθύνη. Δεν ανήκω στη γενιά των ανθρώπων που πετάει το μπαλάκι των ευθυνών αριστερά και δεξιά. Ελπίζω ότι στο προσεχές διάστημα θα έχουμε υπογράψει. Η εκκρεμότητα είναι το θέμα του ασφαλιστηρίου, το οποίο αποτελεί κόκκινη γραμμή για εμάς. Το ασφαλιστήριο σημαίνει ότι κάποιος ασφαλίζει την εκδήλωση. Είναι σημαντικό να μην σπάσει κάτι, ακόμα πιο σημαντικό είναι η ασφάλεια του κόσμου. Όταν έχει γίνει ένα ασφαλιστήριο, έτσι ασφαλίζεται το ποιος ζητάει τον χώρο. Δεν μας προσκόμισε η ΕΠΟ το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, το οποίο είχε ζητηθεί εδώ και 20 ημέρες».

Για τις διαρροές, οι οποίες υπήρξαν από πλευράς ΕΠΟ ότι έχει σταλεί: «Είμαι γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ και όχι υδραυλικός για να ξέρω για… διαρροές. Βρίσκομαστε σε καλό επίπεδο συνεννόησης. Αυτήν τη στιγμή έχει έρθει σε εμάς μια πρόταση σε σχέση με το ασφαλιστήριο. Διορθώνεται αυτό και η σύμβαση και θα υπογραφεί. Βάζουμε όλοι από ένα λιθαράκι. Χαίρομαι ιδιαίτερα επειδή μπαίνουν βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο το πληρώνει η διοργανώτρια. Θέλουμε να γίνει μια διοργάνωση γιορτή και για αυτό βάζουμε τα… καλά μας και να είμαστε. Μπορούμε να κερδίσουμε από αυτό και να πάμε τον αθλητισμό ένα βήμα μπροστά».

Για την αξιοποίηση του ΟΑΚΑ τα επόμενα χρόνια με την αποχώρηση της ΑΕΚ: «Είμαι οικονομολόγος και διαπίστωσα όταν ήρθα εδώ ότι το ΟΑΚΑ έχει μια μεγάλη δυναμική και μπορεί να φέρει πολλά χρήματα και όχι μόνο. Θέλουμε να αξιοποιηθεί η εγκατάσταση την και για την επόμενη ημέρα. Καλό είναι να καλύπτονται οι ανάγκες του αθλητισμού, αλλά παράλληλα μπορούν να γίνουν κι άλλες δράσεις. Τα έσοδα από τις διοργανώσεις δεν είναι μόνο οικονομικά, αλλά και η υπεραξία. Δεν έχει τη δυνατότητα το δημόσιο να δώσει έναν πακτωλό χρημάτων πολύ γρήγορα. Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κεφάλαια από ιδιώτες από συνέργιες και συνεργασίες. Οι συμβάσεις μας είναι προσεκτικές και ορίζουν όταν είναι μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, όλοι μπορούν να βοηθήσουν για να γίνει η διοργάνωση. Δεν είναι εύκολο ένα τέτοιο συγκρότημα να το τρέξει ένας. Χρειάζονται συνέργειες και συνεργασίες. Μοντέλο συνεργασίας του ιδιωτικού τομέα με το δημόσιο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x