Κύπελλο Ελλάδας

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Βήμα πρόκρισης εν μέσω… διαχείρισης

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ματς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, όπου αμφότεροι ψάχνουν το θετικό αποτέλεσμα ωστόσο σκέφτονται και τα άλλα δύο μεταξύ τους ματς που ακολουθούν άμεσα.

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα… βαρεθούν να βλέπονται για τις επόμενες επτά ημέρες, αρχής γενομένης από σήμερα (18/01, 20:30 - www.sport-fm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, Cosmote Sport 1) και το παιχνίδι στην Τούμπα, για την πρώτη αγωνιστική της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η δεύτερη τη τάξει εγχώρια διοργάνωση κάθε άλλο παρά… δεύτερη μπορεί να έρχεται στην ιεράρχηση των στόχων αμφότερων των ομάδων, πάντως.

Ειδικότερα από την στιγμή που, στην… δυσκολότερη περίπτωση, ο νικητής του εν λόγω ζευγαριού θα βρει απέναντι του στα ημιτελικά την Λαμία, αν αυτή αποκλείσει τον Απόλλωνα Παραλιμνίου.

Με τον δρόμο για τον τελικό κι ως εκ τούτου την δυνατότητα διεκδίκησης ενός τροπαίου να ανοίγεται… ορθάνοιχτος για τον «δικέφαλο του Βορρά» αλλά και το «τριφύλλι». Γεγονός που, προφανώς, δεν μπορεί να αφήνει ασυγκίνητο κανέναν εκ των δύο!

Από την άλλη, βέβαια, ο αντίλογος λέει πως ειδικότερα ο Παναθηναϊκός, ως πρωτοπόρος της βαθμολογίας στην Super League 1 και με… αέρα από το «διπλό» στα Γιάννενα, ένα… βάρος παραπάνω στο πρωτάθλημα, το δίνει.

Προσθέστε σε αυτό ότι κι ο ΠΑΟΚ δείχνει να «συνέρχεται» παρότι σε επίπεδο αποτελεσμάτων προέρχεται από την εντός έδρας «γκέλα» με τον ΟΦΗ.

Αλλά, κυρίως το γεγονός πως «ασπρόμαυροι» και «πράσινοι» θα ξαναπαίξουν και την Κυριακή όπως και την επόμενη Τετάρτη, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται σε επίπεδο «αιφνιδιασμού», αντοχών και προτεραιοτήτων…

Δεδομένα, πάντως, αμφότερες οι ομάδες θα επιδιώξουν να πάρουν το προβάδισμα, έστω και ισχνό, χωρίς να δεχτούν γκολ ιδανικά, ενόψει της ρεβάνς της Λεωφόρου.

Από εκεί και πέρα, αναφορικά με τον ΠΑΟΚ, τα προβλήματα δεν λείπουν για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, καθώς οι Ελ Καντουρί, Τσαούσης, Φιλίπε Σοάρες, Κουαλιάτα και Μουργκ είναι τραυματίες και δεν υπολογίζονται, όπως και ο ανέτοιμος Κούρτιτς.

Προβλήματα τα οποία παράλληλα οδήγησαν και στην παρουσία του νεοαποκτηθέντα αλλά χωρίς ρυθμό Τάισον στην αποστολή της ομάδας του!

Συγκεκριμένα, την αποστολή των γηπεδούχων απαρτίζουν οι: Κοτάρσκι , Z. Ζίβκοβιτς , Βιεϊρίνια , Σάστρε , Ίνγκασον , Κουλιεράκης , Νάσμπεργκ , Ράφα Σοάρες , Σβαμπ , Ντάντας , Ντόουγκλας , Νινούα , Κωνσταντέλιας , Ρικάρντο , Μπίσεσβαρ , Α.Ζίβκοβιτς , Τάισον , Νάρεϊ , Μπράντον , Ολιβέιρα

Στην αντίπερα όχθη, τα ίδια δεδομένα ισχύουν λίγο έως πολύ και για τον Παναθηναϊκό, σε ό,τι έχει να κάνει με τα αγωνιστικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Καθώς πέραν των μόνιμων απουσιών των Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, Αλέξις Τρουιγιέ, Κρίστιαν Γκάνεα δεν είναι διαθέσιμος ούτε ο τραυματίας Χόρντουρ Μάγκνουσον, ούτε και ο ανέτοιμος Λάζλο Κλεϊνχέισλερ. Αντιθέτως, επέστρεψε από την τιμωρία του ο Άνταμ Τσέριν.

Στην αποστολή των φιλοξενούμενων είναι οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Χριστογεώργος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Πούχατς, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Σαβιέρ, Βέρμπιτς, Καμπετσής, Κυριόπουλος, Συμεωνίδης και Κρυπαράκος.

Πιθανές ενδεκάδες:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ, Ολιβέιρα.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς, 4-3-3): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Πούχατς, Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Τσέριν, Παλάσιος, Ιωαννίδης, Μπερνάρ.

Διαιτητής:
Βίντσιτς (Σλοβενία).

Βοηθοί:
Κλάντσικ (Σλοβενία), Κόρντεζ (Σλοβενία).

Τέταρτος διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

VAR: Ταταζοβίτς (Σλοβενία).

AVAR:
Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x