Κύπελλο Ελλάδας

Η κριτική του Ολυμπιακού: Ο… διπρόσωπος Χασάν, ο Σα, ο Φορτούνης και ο Ελ Αραμπί

Ο έλεγχος των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού για τον ημιτελικό του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η βαθμολογία των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού με ΠΑΣ. Οι Πειραιώτες έφυγαν με το 1-1 από τα Γιάννενα, αν και τα βρήκαν σκούρα κόντρα στον ΠΑΣ και το sport-fm.gr περνάει από… ακτίνες Χ τους ποδοσφαιριστές των «ερυθρόλευκων», που λυτρώθηκαν με τον Χασάν και είχαν σε καλό βράδυ τον Σα, αλλά και τον Φορτούνη. Όχι όμως και τον Ελ Αραμπί.

Διαβάστε τη βαθμολογία με άριστα το 10:
Σα (8): Πολύ καλή εμφάνιση από τον Σα, που θυμήθηκε το πρόσφατο παρελθόν του και δείχνοντας ότι έχει αφήσει πίσω την «κοιλιά» που έκανε. Στο γκολ που δέχεται με πέναλτι δεν πέφτει και δεν δικαιώνεται, αλλά φυσικά δεν φέρει ευθύνη για το γκολ. Κρατάει όρθια την ομάδα του με τρεις καλές επεμβάσεις σε προσπάθειες του Μιλιντσεάνου. Οι δύο είναι πολύ καλές.

Σεμέδο (5): Όχι και το καλύτερο παιχνίδι από τον Σεμέδο. Σε αρκετές περιπτώσεις η ταχύτητα των αντίπαλων επιθετικών τον εξέθεσε. Πιθανόν αυτό το γεγονός να οφείλεται και στην κακή εμφάνιση του Μπα. Του έλειψε σίγουρα η συγκέντρωση.

Παπασταθόπουλος (6): Έπαιξε σε ένα ημίχρονο και στη συνέχεια έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού. Ούτε κακός ούτε στα στάνταρ που κινήθηκε πρόσφατα ο έμπειρος στόπερ, με πιθανόν να λιγότερα λάθη από τους τρεις (κρίνοντας μέχρι το σημείο που αντικαταστάθηκε αναγκαστικά) στόπερ.

Μπα (4): Όπως και στο ντέρμπι ήταν ο χειρότερος από τα τρία στόπερ του Ολυμπιακού. Χρεώνεται το 1-0 λόγω του χεριού και στη συνολικά δεν ενέπνευσε εμπιστοσύνη. Επιπόλαιος για άλλη μια φορά, δίχως κάποια σημαντική επέμβαση.

Λαλά (5): Μέτριο έως κακό παιχνίδι από τον Λαλά. Θεωρητικά είναι πιο ποιοτικός από τον Ανδρούτσο και πιο καλός στο επιθετικό κομμάτι, αλλά σήμερα δεν το έδειξε. Δεν έδωσε πράγματα μπροστά στο ένα ημίχρονο που χρησιμοποιήθηκε με αποτέλεσμα μετά την ανάπαυλα να πάρει τη θέση του ο Ανδρούτσος που προσέφερε πολλά παραπάνω.

Ρέαμπτσιουκ (5): Κακή εμφάνιση από τον Μολδαβό. Πιθανότατα η χειρότερή του στον Ολυμπιακό. Δεν είχε ανάλογα τρεξίματα, του έλειψε το καθαρό μυαλό (πιθανόν να έχει επηρεαστεί μετά το 8-0 της εθνικής του από τη Μολδαβία), δεν ήταν καλός ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση. Όταν πήρε ο Χολέμπας τη θέση του αριστερά, έγινε πολύ πιο δραστήριος ο Ολυμπιακός από αυτήν την πλευρά.

Μπουχαλάκης (6): Κακό δεν το λες, αλλά του έλειψε η φρεσκάδα συγκριτικά με άλλα παιχνίδια. Δεν πέρασε τόσο από τα πόδια του η μπάλα, όσο άλλες φορές. Ίσως δεν τον βοήθησε και το τρελό τέμπο του ματς.

Καμαρά (6): Έπειτα από μια πολύ παρουσία στο ματς με την ΑΕΚ, ακολούθησε μια μάλλον μέτρια εικόνα για τον Καμαρά που έγινε αλλαγή στο 69’ με τον Εμβιλά που πήρε τη θέση του να έχει πιο σταθερή παρουσία και να βγάζει περισσότερη ενέργεια.

Φορτούνης (8): Πολύ καλή παρουσία σε ολόκληρο το παιχνίδι από τον Φορτούνη. Έβγαλε ποιότητα επιθετικά και έφτιαξε τις περισσότερες φάσεις του Ολυμπιακού. Ειδικά στο δεύτερο μέρος στο οποίο έχει την ασίστ στον Χασάν.

Μπρούμα (5): Ήταν πιο δραστήριος σε σχέση με άλλες φορές, είχε περισσότερη συμμετοχή, αλλά από τον εξτρέμ σου ζητάς περισσότερα. Να βάζει και κανέναν γκολ που και που. Σήμερα είχε δύο ευκαιρίες και τις κλώτσησε.

Χασάν (7): Στο φινάλε ήταν ο πολυτιμότερος του Ολυμπιακού, αφού τον γλιτώνει από ήττα και διατηρεί τον τίτλο του φαβορί. Ο Αιγύπτιος είναι καθοριστικός στο δεύτερο, αλλά διπρόσωπος συνολικά. Στο πρώτο μέρος έχει σπαταλήσει δύο ευκαιρίες και σίγουρα μπορούσε κάτι καλύτερο στην πρώτη. Η τελευταία γεύση είναι αυτή που μένει στο τέλος και για τον 28χρονο φορ είναι γλυκιά, αφού… μίλησε ξανά σε κρίσιμο σημείο.

Ελ Αραμπί (5): Δεν ήταν μια καλή μέρα στη δουλειά για τον Μαροκινό. Έχει και πάλι συμμετοχή στο παιχνίδι, αλλά δεν του έχει πάει και δεν το έχει… πάει ο ίδιος. Χάνει τετ-α-τετ ή μάλλον το πιάνει ο Λοντίγκιν. Στο 80’ σπαταλάει μεγάλη ευκαιρία, καθώς ούτε πασάρει σε έναν εκ των Φορτούνη και Μασούρα που είχαν ελεύθερο πεδίο, αλλά ούτε σουτάρει, με αποτέλεσμα να «σβήσει» η φάση δίχως καν να σουτάρει. Το λες και μοιραίο για τον Ολυμπιακό.

Ανδρούτσος (7): Μπήκε στο ημίχρονο και έσπρωξε τον Ολυμπιακό, ακόμα και επιθετικά. Έβγαλε μπόλικη ενέργεια, είχε αρκετή συμμετοχή και στο επιθετικό παιχνίδι, σε βαθμό που δεν το συνηθίζει. Αν είχε και περισσότερες καλές σέντρες θα ήταν ακόμη καλύτερα.

Χολέμπας (7): Πολύ καλός με ΑΕΚ, καλός και σήμερα. Έπαιξε στην αρχή αντικαθιστώντας στο ημίχρονο τον Παπασταθόπουλο και ήταν τίμιος, ενώ στη συνέχεια που μετατοπίστηκε αριστερά ήταν κινητικός, καλύτερος από τον Ρέαμπτσιουκ. «Τρώει» στην πλάτη του το ανέβασμα του Σάλιακα στο 65’, αλλά παίζει ρόλο το γεγονός ότι έχει ανέβει ο Ολυμπιακός για να ισοφαρίσει.

Μασούρας (7): Έδειξε και πάλι ότι είναι σε καλό φεγγάρι. Έχει μπει στο 61’ και δίνει ενέργεια, αλλά όχι μόνο, αφού βγάζει τον Ελ Αραμπί σε θέση βολής, ασχέτως αν το χάνει ο Μαροκινός. Όπως και στα προηγούμενα ματς του πρόσφατου παρελθόντος έχει ουσία στο παιχνίδι του.

Εμβιλά (7): Ο κλασικός τίμιος Εμβιλά. Μπαίνει ως αλλαγή και δένει το κέντρο του Ολυμπιακού, ασχέτως αν δεν λειτούργησε υποδειγματικά η ομάδα του στο ανασταλτικό κομμάτι, καθώς θα έπρεπε να πάρει και ρίσκο ώστε να ισοφαρίσει. Ίσως ο καλύτερος από τους τρεις που έπαιξαν στα χαφ, έχοντας, βέβαια, παίξει ως αλλαγή.

ΠΑΣ Γιάννινα
Είχε αρκετούς παίκτες σε καλό βράδυ ο ΠΑΣ και κάποιους σε μέτρια ημέρα. Ας το πάμε… χωροταξικά. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Λοντίγκιν που μέχρι το 73’ κρατάει το «μηδέν» πίσω, ενώ και στη συνέχεια αποτρέπει το 1-2 με το τετ-α-τετ που έχει με τον Ελ Αραμπί. Πολύ καλή παρουσία από τον Σάλιακα που είναι καλός τόσο πίσω, αλλά κυρίως μπροστά. Στο 65’ δίνει έτοιμο γκολ στον Μιλιντσεάνου, που ήταν μέσα στο παιχνίδι, έκανε ωραίες κινήσεις χωρίς την μπάλα, αλλά με τις χαμένες ευκαιρίες «κρέμασε» την ομάδα του. Αρκετά δραστήριος ο Ελευθεριάδης από τα αριστερά, έφτιαξε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις. Αρκετή δουλειά και πάλι από το κέντρο των Ηπειρωτών και ειδικά του Καρτάλη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x