Κύπελλο Ελλάδας

Πήρε το… θρίλερ και προκρίθηκε στα ημιτελικά η ΑΕΛ!

«Καρδιοχτύπησε» αλλά πήρε την πρόκριση η ΑΕΛ! Παρότι ο Πέδρο Κόντε έστειλε το ματς στην παράταση, οι «βυσσινί» σκόραραν δις στο έξτρα μισάωρο και πήραν την πρόκριση επί του ΠΑΣ στα ημιτελικά (3-2).

«Καρδιοχτύπησε» αλλά πήρε την πρόκριση στην παράταση η ΑΕΛ!

Οι «βυσσινί» είδαν τον Πέδρο Κόντε να σκοράρει δις και να ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου ματς (1-2), οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση αλλά εκεί η ομάδα του Ηλία Φυντάνη βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να σκοράρουν δις και να πάρουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά (3-2).

Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με γκολ του Κριζμάν (11'), με τους φιλοξενούμενους να στέλνουν το ματς στην παράταση χάρη σε ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ του Κόντε (22', 82'). Στην παράταση, όμως, η ΑΕΛ σκόραρε δις με τους Μασούρα (99') και Φατιόν (108' πέν.).

To ματς



Με τον ΠΑΣ να έχει τον έλεγχο και την κυκλοφορία της μπάλας ξεκίνησε το παιχνίδι. Η ΑΕΛ έδειχνε διάθεση να περιμένει τους φιλοξενούμενους, προσπαθώντας να κλέψει μπάλες και να φύγει στην κόντρα για να γίνει απειλητική. Σε μία από τις φορές που το κατάφερε αυτό κέρδισε ένα φάουλ ανάμεσα στο κέντρο και την αντίπαλη περιοχή και έφτασε στο γκολ. Ο Μπέριος έκανε απίθανο… τσαφ, με την μπάλα να καταλήγει στον Ναζλίδη που έκανε ωραίο γύρισμα και ο Κριζμάν δεν δυσκολεύτηκε από το ύψος της μικρής περιοχής να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του στο 11ο λεπτό. Η απάντηση των φιλοξενούμενων, όμως, δεν άργησε να έρθει με τον ίδιο τρόπο.

Έντεκα λεπτά αργότερα, λοιπόν, ο ΠΑΣ κέρδισε φάουλ καμιά δεκαριά μέτρα έξω από την περιοχή, με τον Πέδρο Κόντε να αναλαμβάνει την εκτέλεση και με ωραίο σουτ να νικάει τον Μπόζοβιτς, που δεν είχε καλή αντίδραση, ισοφαρίζοντας σε 1-1! Το γκολ αυτό έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς καθώς οι Ηπειρώτες ήταν μέσα στη διεκδίκηση της πρόκρισης και καλούνταν να βρουν ακόμη ένα για να το στείλουν στην παράταση. Ωστόσο μετά την ισοφάριση ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα με το σκορ να παραμένει μέχρι την ανάπαυλα.

inner

Κακό ματς στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, με τον ΠΑΣ Γιάννινα όμως να αρχίζει να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο όσο περνούσαν τα λεπτά. Στο 56’ ο Κόντε έκανε κακό πλασέ και έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου μέρους, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο Μανθάτης δεν κατάφερε να βρει εστία σχεδόν από τη μικρή περιοχή μετά από άψογη κάθετη του Ισπανού φορ! Τα λεπτά περνούσαν, με τους δύο προπονητές να κάνουν τις κινήσεις τους από τον πάγκο ώστε να βοηθήσουν ο καθένας από την πλευρά του την ομάδα τους.

Η ΑΕΛ κρατούσε γερά, αμυνόταν σωστά παρότι δεχόταν μεγάλη πίεση από τους Ηπειρώτες και έδειχνε πως θα καταφέρει να κρατήσει το 1-1 και την πρόκριση! Ωστόσο, ο δήμιος των «βυσσινί», ο Πέδρο Κόντε είχε άλλη άποψη! Με φοβερή εκτέλεση φάουλ στο 82ο λεπτό… πάγωσε το «ΑΕΛ FC Arena», γράφοντας το 2-1 για τον ΠΑΣ και ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα! Λίγο αργότερα δε και συγκεκριμένα στο 89’, ο Ισπανός στράικερ βγήκε απέναντι από τον Μπόζοβιτς αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια, με το σκορ να μένει ίδιο και τις δύο ομάδες να οδηγούνται σε παράταση!

inner

Στο έξτρα μισάωρο, όμως, η Λάρισα βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και κατάφερε να βρει το γκολ της πρόκρισης! Ήταν το 99ο λεπτό όταν ο ταχύτατος Μασούρας έφυγε στην κόντρα και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Περιστερίδη για το 2-2, βάζοντας… φωτιά στο «ΑΕΛ FC Arena»! Το… νερό είχε μπει στ’ αυλάκι για τους γηπεδούχους που καλούνταν να διαχειριστούν το υπέρ τους σκορ, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν για αντίδραση! Δεν την βρήκαν ποτέ, βέβαια. Αντιθέτως, οι παίκτες του Φυντάνη σκόραραν για δεύτερη φορά στην παράταση με τον Φατιόν από την άσπρη βούλα για το τελικό 4-2. Μια παράβαση την οποία είχε κερδίσει νωρίτερα ο Κριζμάν από τον Μιχαήλ.

inner

inner

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (65’ Γκόλιας), Ναζλίδης (73’ Λεοζίνιο), Κριζμάν (110’ Περόνε).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Αποστολόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Γαρουφαλιάς, Βιδάλ, Μανθάτης (70’ Ντόλοβατς), Χαλκιαδάκης (90’ Γιάκος), Κόντε, Μπετρά (60’ Σολτάνι).

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής), Αλέξανδρος Γρεβένης (Χαλκιδικής)
Τέταρτος: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Γήπεδο: «ΑΕΛ FC Arena»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x