Κύπελλο Ελλάδας

Τερίμ: «Όσο παίζει ο Παναθηναϊκός έτσι, δεν χρειάζεται να στεναχωρηθεί κανείς»

Οι δηλώσεις του Φατίχ Τερίμ στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ατρόμητο στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για το Κύπελλο.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-1 και μάλιστα με ανατροπή από τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Ο Φατίχ Τερίμ/strong> τόνισε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου πως παρά την καλή εικόνα που παρουσίασε η ομάδα, το θετικό αποτέλεσμα δεν ήρθε, κάνοντας λόγω πως όσο παίζουν έτσι οι παίκτες του δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς για τη συνέχεια.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φατίχ Τερίμ:
Για το ότι δεν κέρδισε ο Παναθηναϊκός παρότι έκανε πολλές ευκαιρίες και έκανε το καλύτερο του ξεκίνημα επί θητείας του: «Κάναμε καλό ξεκίνημα, βρήκαμε και το γκολ. Και στο 25' βρήκαμε το πρώτο γκολ στο τέρμα μας. Ισχύει ότι ήταν 11 παίκτες που έπαιξαν πρώτη φορά μαζί, αλλά ήθελα να δω και πως θα αντιδράσουμε. Είχαμε καλές ευκαιρίες, έπρεπε να τις είχαμε κάνει γκολ. Αν χάνονται τέτοιες ευκαιρίες, λογικό είναι να έρχεται τέτοιο αποτέλεσμα. Γενικά και στα δύο ημίχρονα, είχαμε καλό παιχνίδι, καλύτερα στατιστικά, αλλά έπρεπε να βρούμε και το σκορ. Βρήκαν όλοι ευκαιρίες, μέχρι και το πέναλτι το χάσαμε. Αλλά μπορώ να πω ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι, παίξαμε καλά. Ειδικά σε ένα χρονικό διάστημα, παίξαμε πολύ καλά. Βέβαια δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα, απλά έγιναν πιο δύσκολα τα πράγματα. Αλλά έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τα πάντα στον δεύτερο αγώνα».

Για το γεγονός πως δεν θα έχει χαλαρό παιχνίδι στη ρεβάνς ενδιάμεσα από τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό κι ότι ο Ίλιτς θεωρεί φαβορί τον Παναθηναϊκό για την πρόκριση: «Είναι αλήθεια πως κάναμε τα πράγματα πιο δύσκολα. Πολύ πιθανό να είχαμε περισσότερο στο μυαλό μας το παιχνίδι που θα έρθει με τον ΠΑΟΚ. Μπορεί κάποιοι να είχαν στο μυαλό τους ότι θα περνούσαν εύκολα τον αγώνα. Εγώ θέλω να κερδίζω κάθε ματς, αλλά έγινε μία καλή μάχη στο γήπεδο και από τον αντίπαλο. Συγχαρητήρια και σε εκείνους, δεν μπορώ να τους μειώσω, έπαιξαν καλά. Τους σέβομαι. Αλλά έχουμε βρει τόσες πολλές ευκαιρίες και στα δύο ημίχρονα, ακόμα και με ισοπαλία, θα ήμασταν στεναχωρημένοι. Όπως είπα φέραμε πιο δύσκολα τα πράγματα, αλλά είμαστε ο Παναθηναϊκός. Όπως και να 'χει, πρέπει να τα καταφέρουμε».

Για τις χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού: «Πριν μία μέρα από το παιχνίδι μιλήσαμε με τον Φώτη, είπε “να παίξω 20 λεπτά πριν τον ΠΑΟΚ”. Δεν ήθελα να τον ρισκάρω από την αρχή. Όπως ξέρετε και ο Άλεξ και ο Σπόραρ είναι τραυματίες. Ή θα βάζαμε τον Μαντσίνι ή τον Τζούρσιτς και τον Μπακασέτα (σ.σ. στην κορυφή). Βρήκαμε και με τον Αϊτόρ, και τον Μαντσίνι και τον Μπερνάρ ευκαιρίες. Με όλους. Έγιναν πάρα πολλές σέντρες και από τις δύο πλευρές και αυτός που είναι στράικερ μπορεί να τα χρησιμοποιήσει καλά. Αν το σκορ ήταν διαφορετικό, θα μιλούσαμε για άλλα πράγματα. Αλλά είχαμε κάποιες ευκαιρίες που δεν χρειάζεται να είσαι στράικερ για να τις εκμεταλλευτείς. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από το παιχνίδι που κάναμε σήμερα. Όσο παίζει ο Παναθηναϊκός έτσι, δεν χρειάζεται να στεναχωρηθεί κανείς. Θα στενοχωρηθούμε εμείς όποτε χρειάζεται. Αυτό το παιχνίδι πρέπει να το έχουμε από πάνω μας και να συνεχίσουμε. Ο Βίτορ, ο Μπακασέτας, ο Ντραγκόφσκι ήταν μία καλή ευκαιρία για να τους δω. Έχουμε να παίξουμε με τον ΠΑΟΚ αγώνα, με τον Ολυμπιακό. Παρότι ήταν η πρώτη τους εμφάνιση, προσαρμόστηκαν καλά αλλά είμαι πολύ δυσαρεστημένος που χάσαμε».

Για το αν υπολογίζει τον Αράο περισσότερο ως «6άρι» ή στόπερ: «Ο Αράο είναι “6άρι” η αρχική θέση του, αλλά παίζει και σαν “4”, 5”. Μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε παντού. Παίζει έξι αγώνες συνεχόμενα, γι' αυτό τον έβγαλα πιο νωρίς. Οι τραυματίες δημιουργούν κι ένα άλλο πρόβλημα, πέφτει παραπάνω βάρος στους άλλους παίκτες. Υπάρχουν παίκτες που έχουν παίξει 5-6-7 φορές συνεχόμενα. Πρέπει να γυρίσουν όλοι οι τραυματίες και να δούμε πώς θα τα πάμε».

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που έχει την καλύτερη άμυνα και επίθεση του πρωταθλήματος: «Ξέρουμε όλους τους αντιπάλους που έχουμε και κάνουμε προετοιμασία ανάλογα με αυτό, αλλά δεν έχω τίποτα να ανησυχώ ως προπονητής του Παναθηναϊκού. Θα βγούμε και θα παίξουμε χωρίς να φοβηθούμε, χωρίς να σκεφτόμαστε κάτι άλλο. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, εμείς θα βγούμε και θα παίξουμε. Ξέρουμε πολύ καλά ότι παίζοντας στο γήπεδο, θα έρθουν τα αποτελέσματα. Σεβόμαστε τους αντιπάλους και θέλουμε να παίξουμε καλά και να το απολαμβάνουμε. Όσο και να 'ναι χωρίς οπαδούς, γνωρίζουμε ότι θα παίξουμε εκτός έδρας. Είναι πολύ σημαντικός αγώνας, αλλά θα παίξουμε τέτοιους αγώνες συνέχεια. Πρέπει να συνηθίσουμε τέτοια παιχνίδια, να σκεφτόμαστε , να ξέρουμε τι θα κάνουμε αλλά δεν πρέπει να φοβόμαστε τέτοια παιχνίδια. Να παίζουμε χωρίς να έχουμε φόβο ότι θα χάσουμε. Γι' αυτό δεν ανησυχώ για κάτι. Βέβαια μπορεί και να χάσουμε, αλλά για να μη χάσουμε θα κάνουμε τα πάντα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x