Ισπανία

Περισσότερα ντέρμπι και ουδέτερες έδρες: Οι αλλαγές που θέλει να φέρει ο Ρουμπιάλες στη La Liga

Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, θέλει να φέρει επαναστατικές αλλαγές στη La Liga.

Το πρωτάθλημα της La Liga έχει... παραδοσιακό φορμάτ, με 20 ομάδες, 38 αγωνιστικές και τους τρεις τελευταίους να υποβιβάζονται... ξερά, δίχως playouts.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, φαίνεται αποφασισμένος να φέρει ριζοσπαστικές αλλαγές!

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός ανέφερε την Τετάρτη πως θα ήθελε να συζητήσει με τον ομόλογό του στη λίγκα, Χαβιέρ Τέμπας, για το ενδεχόμενο αλλαγών στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, με τον τελευταίο πάντως να είναι αρνητικός.

Τι αλλαγές θέλει να φέρει ο Ρουμπιάλες; Μερικές ιδέες είναι η μείωση των ομάδων που μετέχουν στην κορυφαία κατηγορία, με τελική φάση, σε στυλ playoffs σε ουδέτερες έδρες, αυξάνοντας έτσι τα ντέρμπι - και κυρίως τα clasicos.

Στόχος του άλλοτε ποδοσφαιριστή της Βαλένθια και της Ατλέτικο Μαδρίτης, να μειωθούν τα... βαρετά ματς, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους νέους. Νοοτροπία που θυμίζει European Super League, σε έναν βαθμό...

Επί προεδρίας του, έχουν γίνει ήδη αλλαγές σε Β' κατηγορία και πρωτάθλημα γυναικών, που γενικώς έχουν θεωρηθεί επιτυχημένες, ωστόσο στη La Liga, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x